Fransa'da Yarışacak Hidrojen Arabamızın Tanıtımı

  • Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde roze tarafından oluşturulan Fransa'da Yarışacak Hidrojen Arabamızın Tanıtımı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,638 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Fransa'da Yarışacak Hidrojen Arabamızın Tanıtımı
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan roze
R

roze



Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, 21-24 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fransa’nın Nagaro şehrinde yapılacak, “Shell Eco Marathon Yarışı”nda ülkemizi temsil edecek olan Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu(SAİTEM)’in projesi olan Sakarya Üniversitesi Hidrojen Arabası SAHIMO MEKANO’nun tanıtımını düzenlenen bir törenle yaptı.

SAHIMO MEKANO

“Shell Eco Marathon Yarışı”na ‘Şehir Arabaları’ sınıfında katılacakolan SAHIMO MEKANO, ülkemize 3 ayrı dalda ödül getirmesi içintasarlandı. Tasarım ve üretimi, ticari araçlarınkiyle bire-bir olanSAHIMO’ya proje bünyesinde maddi, manevi desteklerinden dolayı sponsor MEKANO’nun ismi ek isim olarak getirildi. Teknik, Tasarım ve Eco Tasarım alanında ödül almak için birçok yeniliği de bünyesinde bulunduran SAHIMO MEKANO, 110.000 $‘a mâl oldu. Aracın yapımında dünyateknolojilerin kullanılması, karbonfiber ve cam elyaf kullanılarak,böylelikle hafif ve dayanıklı yapısı ile Türkiye’de ilk defakarbonfiber jant üretilecek, kabuk ve mekanikte %80 kompozitkullanılmıştır. Gelişmiş haberleşme sistemi sayesinde aracın motor,yakıt pili, hidrojen tüpleri, hız, aracın pisteki yeri gibi bütünbilgileri pit ve sürücü lcd ekrandan görülebilmekte. Projede %98verimli motor kullanıldı ve üretiminde SAITEM ekibi görev aldı.

 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Türkiye'nin böyle birşey yapması gururlandırdı beni
teşekkürler.
 
Üst