Feleğin Sillesi Sana Şekil Verecek ....

  • Konbuyu başlatan eftelya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde eftelya tarafından oluşturulan Feleğin Sillesi Sana Şekil Verecek .... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,163 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Feleğin Sillesi Sana Şekil Verecek ....
Konbuyu başlatan eftelya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hırslı.28
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Feleğin Sillesi Sana Şekil Verecek 
 
Bir gence öğütler…

Hayata çok çetin bir zamanda başlıyorsun. İnsanlık tarihinde öyle meddücezirler vardır ki, en mecalsiz yüzücüleri bile kıyıya ulaştırır. Sen ve arkadaşların sıkıntıya karşı yüzeceksiniz . Bu daha güç.
Halbuki size lazım olacak hasletler, vaktiyle atalarınızı kurtaran hasletlerin aynıdır. Kainatın kanunları değişmedi; ona hakim olmanıza yardım eden usuller olduğu gibi duruyor. İlk kulaçları atınca nefesin tıkanacak, muvaffakiyet sahiline ulaşmaktan tamamiyle ümidini keseceksin. Metin ol, bu vartayı hepimiz atlattık, insan alışıyor,  fakat yüzmesini öğrenmek lazım.

İşte muvaffakiyetin ilk sırrı da, zaten bu güvendir. İnsan bitirebileceğine inanarak bir işe koyulmazsa, Hiçbir şey başaramaz. Genç muharrir ilk yazdığı kitabın sonu gelmeyecek sanır. Onuncu kitabı yazarken artık bunun imkansız bir şey olmadığını bilir ve işe huzurlu kalp ile koyulur. Kitaplar için doğru olan bu tecrübe, hayatın her sahasında teşebbüsler için de doğrudur. İnsanoğlu her şeyin, yahut hemen hemen her şeyin hakkından gelir, yeterki sabretmesini bilsin, yılmasın, zafere ulaşıncaya kadar tekrarlamaya azmetmiş olsun.

Tezcanlı olma. Bir anda elde edilen servetler ve şöhretler, bir anda kaybolup giderler. Ben senin karşına engeller, düşmanlar,  savaşlar çıkmasını dilerim. Mücadele ede ede sertleşeceksin. Kırk, elli yaşlarına geldiğin zaman, fırtınaların yüzyıllardan beri hırpaladığı o girintili çıkıntılı, heybetli kayaları andıracaksın.
Feleğin silleleri sana şekil verecek. Seciyeli bir adam olccaksın, umumi efkarın değişmeleri seni güldürecek.

İnsan gençken her şeyi gözünde büyütür, rastladığı ilk engelleri onuruna yapılan birer tecavüz sayar; yeryüzünde ki fenalıklar karşısında dehşet içinde kalır. Her şeye alışıldığını, bulunduğun yaşın en çetin yaş olduğunu, yılmayan kimselere saldırmaktan fenalığın bile usandığını, saadetin ise, layık olanlar için yıllar geçtikçe arttığını kendi kendine telkin et. Ahlakçılar gerçi bazen bunun aksini söylerler ama, aldırma, onlar gerçekten yaşamamışlardır da ondan.

Hayata ve insanlara karşı kurnazlık edeyim deme. İnan bana, sonunda her fiil değerine göre mükafatlandırılacaktır. İltimas veya dalavere ile elde edilen ikbal beş para etmez. Namus yolundan şaşma. Bu yol seni gayene, muhteristen hem daha evvel, hem daha rahat ulaştıracaktır. Herkesin güvenebileceği bir adam olmak gerçi senin vazifen, fakat bu aynı zamanda siyasilerin de en iyisidir. Namus yolunda, seni temin ederim, henüz bütün ufuklar kapanmış değildir.
Vefasız ve kararsız olma. Bilirim, işler kötü gidince insan bocalar, hayata başka bir kadınla yeniden başlamak , başka bir mesleğe kapağı atmak, başka diyarlara çekip gitme arzusunu duyar. Görünüşte kolay olan bu yollara sakın sapayım deme. Bazen bıçak kemiğe dayanınca, belki bir değişiklik yapmak zaruri olabilir, fakat insanların çoğu ellerinde olandan faydalanmaya çalışsalar daha iyi ederler.

Ne mutlu birlikte çile çektikleri ve didindikleri kimseler arasında ihtiyarlayanlara ve ölenlere!... (ANDRE MAUROIS)
Nokta kadar menfaat için, virgül gibi eğilenler, sonunda düz hat olup çiğnenmeye mahkümdurlar. (LA EDRİ)


Nilüfer İpek



 
S

semazen

Kullanıcı
19 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler eftalya..çok güzel bir yazı...
 
G

gözyaşı

Kullanıcı
6 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
tekirdağ
çok teşekkürler paylaşım için gerçekten ne mutlu ya beraber mücadele edip beraber yaşlanan insanlar şimdi öylemi en ufak zorlukta yalnız bırakılıyo insan
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Nokta kadar menfaat için, virgül gibi eğilenler, sonunda düz hat olup çiğnenmeye mahkümdurlar. (LA EDRİ)

En çok ilgimi bu çekti..
 
B

Bülent

Çok güzel, çok etkileyici...

Teşekkürler eftelya.


İnsan gençken her şeyi gözünde büyütür, rastladığı ilk engelleri onuruna yapılan birer tecavüz sayar; yeryüzünde ki fenalıklar karşısında dehşet içinde kalır. Her şeye alışıldığını, bulunduğun yaşın en çetin yaş olduğunu, yılmayan kimselere saldırmaktan fenalığın bile usandığını, saadetin ise, layık olanlar için yıllar geçtikçe arttığını kendi kendine telkin et.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Nokta kadar menfaat için, virgül gibi eğilenler, sonunda düz hat olup çiğnenmeye mahkümdurlar. (LA EDRİ)

Bence la edri' ye felek pis vurmuş yosa bu şekil bir cümle kuramazdı heralde :d
Söz harika, hatta ötesi.
Keza konuda öyle, felek olmasa daha iyi olurdu ya, insanlara yaşadıkları, yada yaşayamadıkları bildikleri yada bilmedikleri şekil verir.
Adına ister felek deyin ister başka bişe.
Başlığa takılsamda konu güzel teşekkürler.
 
H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Nokta kadar menfaat için, virgül gibi eğilenler, sonunda düz hat olup çiğnenmeye mahkümdurlar. (LA EDRİ)
BENDE BU SÖZDEN AŞIRI ETKİLENDİM PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER
 
Üst