EVLİLİĞİN KRİTİK VİRAJLARI

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde selda tarafından oluşturulan EVLİLİĞİN KRİTİK VİRAJLARI başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,730 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı EVLİLİĞİN KRİTİK VİRAJLARI
Konbuyu başlatan selda
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

selda

Evliliğin Kritik Virajları

Evlilik terapistlerine göre; eşleri mutluluğa götüren yolun üzerinde dört tehlikeli viraj var:

Birinci ve keskin viraj balayının sonunda,
ikincisi, üçüncü yılın sonunda.
Tekdüze geçen yedi yılın bitiminde ise üçüncü büyük viraj var.
Son viraj evliliğin ileri döneminde, 15'inci yılda karşımıza çıkıyor.
Ve 6 çiften biri, bu virajlardan birini geçemiyor ve ipler kopuyor.
İlk viraj; pembe dünyanın sonu:

Hazin bir durum. Tehlikeli bir viraj. Boşanmaların yüzde otuzu, birinci yıl sonunda meydana geliyor. Birinci yıl sırasında ve sonunda meydana gelen boşanmaları "rüyanın sonu" diye nitelendiren terapistler bakın bu virajla ilgili neler diyor:

"Bu viraj evlilikteki samimiyet, sözlülük ve nişanlılıkta görülmeyen büyük foyaları meydana vurur. Gerek kadın, gerekse erkek, hayatına yabancı birinin artık her şeyiyle girmiş olduğunu fark eder. Bu durumdan genellikle kadınlar şikayetçi olur. Bir zamanlar kendisine , böcek hediye eden beyaz atlı gencin yerini şimdi; sabahları evin banyosunu tekeline alan ve diş macunu tüplerinin ortasından sıkmak gibi kötü huyları olan, dağınık bir adam almıştır."

İkinci viraj; zamanla düzelir:

Boşanmaların yüzde yirmisi, üçüncü yıla rastlıyor ne yazık ki. Yolları bu dönemeçte ayrılanları, boşanmalarını geciktirmiş çiftler oluşturuyor. "Esasında bunların, evliliklerinin birinci yılında ayrılmaları gerekirdi" diyen evlilik terapistleri "Bekleyelim belki zamanla düzelir" düşüncesinin, bu gecikmeye neden olduğunu vurguluyor. Üçüncü yılın sonunda hakim karşısına çıkmış eşlerin çoğu, boşanma konusunda anlaşıyor.

Üçüncü viraj; hayallerim bitti:

Ne acı! Hayallerimiz yedinci yılda ortadan ikiye bölünüyor. Temel de sağlam değilse yıkılıp gidiveriyor. Yedinci yılda boşanma oranı yüzde 15'lere çıkıyor. Konunun uzmanları şöyle tanımlıyor bu virajı "Bu yedi yıl, büyük hayal kırıklıkları devresidir. Kadın eski, ufak tefek dertlerine gülebilmektedir.

Çünkü şu anda karşılaştığı dertler onlardan çok büyük, gerçek dertlerdir. Şimdi, kocasının ilk zamanlar diş macununu ortasından sıkması onu daha az ilgilendirmektedir. Kadınlar için yedinci yıl boşanmalarının genel sebebi; sosyal ve ekonomik meselelerdir. Erkekler için de yedinci yıl boşanmalarının sebebi; bencilliktendir."

Son viraj; umutsuz bir durum bizimkisi:

Evet. 15'inci yıla geldik. Bu kadar zaman doğru dürüst geçindikten sonra 15'inci yılda birden beliren bu son tehlike, en korkutucu olanı. Çünkü bu defa, erkek cephesinden nedenlerin en müthişi olan ihtiras giriyor devreye. Erkeğin andropozu da gündemdeyse, evliliğinden sıkılmış, karşısına da ona heyecan katan biri çıkmışsa durum fena anlamına geliyor. Ve genellikle bu zamandan sonra, erkek merkezli ayrılmalar yaşanıyor.

Bu dört dönemecin tehlikesini atlatan çiftler için evlilik hayatı, artık başka bir tehlike göstermiyor.
Ortalık süt liman, yaşlılık günleri bekleniyor!
Tabii istisnalar hariç



 
B

bıldırcın

Çok çok doğru
7. yıl virajını ufak bir artçıyla henüz atlattım şükür :)
 
C

cooldeath

Kullanıcı
20 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
biz 4 yılı bitireceğiz ama viraj çok sert (3.yıl)baya zorladı bızı hala devam ediyor:) :mad:
 
G

greenhouse

Kullanıcı
22 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
antalya
Ben evliliklerde gerçek sevginin azalmasıyla sallantıların başladığına inanıyorum.Başka insanlara gösterdiğimiz hoşgörünün çeyreğini dahi en yakınımızdakine gösteremiyoruz.Eğer saygı da tükeniyorsa yapacak hiçbirşey kalmıyor
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Virajda hız yapar vede yanlış sollar iseniz kaza olur .
Yavaş giden yolun sonuna gelir.
Evlilikte böyle bi'şey .Hiç anlayamazsın ömür tüketir:) 
 
Üst