Evden çalışmak istediğine emin misin?

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Evden çalışmak istediğine emin misin? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,423 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı Evden çalışmak istediğine emin misin?
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Birçok insan evden çalışmanın hayalini kurar ama pek azı buna yönelik hazırlık yapar. Hatta pek çoğunun tam olarak ne tür bir çalışma yapacağına dair netleşmiş bir fikri de yoktur. Ancak amacınız evden çalışmak ise bu aslında kendi işinizi kurduğunuz anlamına gelir ve sürecin birçok ayrıntısının olduğu genellikle unutulur.

Evden çalışmak birçok beyaz yakalının hayali, birçoklarının ise gerçekleştirdiği bir çalışma biçimi. Ofis hayatının sizin için uygun olmadığını düşünüyor ya da işsiz olduğunuzda evden çalışarak para kazanmak istiyorsanız bunun için doğru kararı verdiğinizden emin olmalısınız. Çünkü evden çalışmak görüldüğü kadar kolay olmayabilir…

İstenilen satış rakamlarını yakalamak veya hedefiniz ne ise ona ulaşmak için evden çalışırken de uymanız gereken bir takım kurallar bulunur. Amaçsız insan rotasız gemiye benzer sözünü duymayan yoktur. Bu nedenle farklı yönlere savrulmamak için yaptığınız işin her aşamasında disiplinli, planlı ve titiz olmanız gerekir.

İşte evden çalışırken dikkat etmeniz gerekenler:

Ne yapmak istediğinize karar verin

İşinizden henüz ayrılmış ya da uzun zamandır işsiz olabilirsiniz… Bu süreçte aklınızdaki tek şey evden çalışarak para kazanmak ise ne yapmak istediğinize karar vermeniz çok önemli. Peki, bilginiz, deneyiminiz, yetenekleriniz ne yönde? Daha önce yaptığınız bir işi evinizden mi devam ettirmek istiyorsunuz yoksa artık tamamen farklı bir alanda bir şeyler mi üretmek istiyorsunuz? İlk önce buna karar verin ve bu süreçte gerçekçi olmaya özen gösterin. Bir işi yapmaktan zevk almak ile o konuda gerçekten iyi olmak arasında fark olduğunu unutmayın.

Rakip analizi yapın

Yapmak istediğiniz işe karar verdiniz ve yola çıkmaya hazırsınız. Ancak yola koyulmadan önce çalışacağınız sektöre ilişkin rakip analizi yapmanız ve piyasayı araştırmanız büyük önem taşıyor. Yapacağınız bu araştırma sizin bir nevi de yol haritanız olacağı için bu araştırmayı titizlikle yürütmenizde fayda var. Müşterilerinize ne tür bir hizmet sunacaksınız, rakiplerinizden ne tür farklarınız olacak? Bunları ve piyasanın mevcut koşullarını iyice öğrenin.

Yasal tarafı araştırın

Evden yapmak istediğiniz iş için sahalara inmeden önce işinizle ilgili ne tür yasal prosedürler bulunduğunu, vergi ile ilgili ayrıntıların neler olduğunu öğrenmelisiniz. Sonrasında cezai yaptırımlarla karşılaşmak için bu gibi prosedürleri araştırarak ve gerekli işlemleri yaparak yeni işiniz için yola koyulun.

İhtiyaç listesi yapın

Yeni bir işe başlarken ilk başta hesaba katılmayan şeyler sonrasında girişimci ruhların başını ağrıtabiliyor. Bu nedenle ileride sürpriz bir durumla karşılaşmamak için nelere ihtiyacınız olacağını araştırmalı ve ihtiyaç listesi oluşturmalısınız. Böyle bir liste oluşturmanız hem organize olmanızı hem de planlı hareket etmenizi sağlar.

İş planı yapın

İster evinizde çalışın ister ofisinizde, mutlaka bir iş planıyla hareket edin. Çalışmalarınız sizi nereye ulaştıracak, hedefiniz nedir, günlük yapmanız gereken uğraşlarınız nedir? Hem kısa hem uzun dönemli hazırlayacağınız bu çalışma planı hedefinize ulaşırken hem yoldan sapmamanızı hem de motivasyonunuzu güçlü tutmayı sağlar.

İşbirlikleri kurun

Yapmak istediğiniz şeye karar verdikten, piyasayı ve yasal prosedürleri araştırdıktan, ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra yapmanız gereken şey, işinizle ilgili ne tür işbirlikleri yapacağınızı belirlemek. Örneğin evden bir şey tasarlayarak müşterilerinize ulaşacaksanız; kargo şirketleriyle görüşüp size uygun olan bir firmayla anlaşma yapabilirsiniz. Yahut üreteceğiniz ürünleri internetten satmak istiyorsanız, buna uygun platformları belirleyerek onlarla anlaşma yapabilirsiniz.

Gerçekçi olun

Tüm adımlarınızı yerine getirdikten sonra hem fiyat politikanızda hem de üreteceğiniz ürün sayısında gerçekçi olmaya gayret gösterin. Maliyet hesabını kalem kalem çıkartarak ürünlerinizin satış fiyatını belirleyin. Bunun yanı sıra eğer hem tek başınıza hem de sipariş usulü çalışıyorsanız yapabileceğiniz kadar sipariş alın. Kaldıramayacağınız yükün altına girmeyin.


Yazar: Mehlika Akgün

Marmara Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans, Gazetecilik Bölümü’nde de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Meslek hayatına Cumhuriyet Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Fransa’daki L'association Labomedia’da medya üzerine çalışmalar yaptıktan sonra Marketing Türkiye dergisinde web editörü olarak çalıştı. 2016 yılında Kariyer.net’e içerik yöneticisi olarak katılan Mehlika Akgün, İK Blog, Kariyer Rehberi ve Kariyer Dergi için içerik üretiyor.
 
Üst