Erkekliğe ilk adım 'SÜNNET'

  • Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Erkekliğe ilk adım 'SÜNNET' başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,262 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Erkekliğe ilk adım 'SÜNNET'
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt

ERKEKLERE ÖZEL: Kaç yaşında sünnet olmuştunuz? ANNELERE ÖZEL: çocuğunuz kaç yaşında sünnet oldu?

  • 0-1 yaş arası

    Kullanılan: 1 25.0%
  • 2-3 yaş arası

    Kullanılan: 0 0.0%
  • 4-5 yaş arası

    Kullanılan: 2 50.0%
  • 6-7 yaş arası

    Kullanılan: 1 25.0%
  • 8-9 yaş arası

    Kullanılan: 0 0.0%
  • 10-11 yaş arası

    Kullanılan: 0 0.0%
  • 12- ve üstü

    Kullanılan: 0 0.0%
  • OLMADIM

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Uzmanlar, 'sünnet'in erkekleri birçok hastalıktan koruduğunu ve hastalıklara yakalanma riskini azalttığını söylüyor. Dini bir olgu olması ile birlikte sünnetin, erkek sağlığına önemli katkıları bulunuyor. Sünnet enfeksiyon, cinsel hastalıkların bulaşması ve penis kanseri gibi riskleri azaltıyor.







Sünnet nedir?

Sünnet, penis ucunu örten derinin cerrahi olarak alınması ve penis ucunun açığa çıkarılması işlemidir.

Sünnet için en doğru yaş nedir?
Genel olarak herhangi bir sağlık problemi (tekrarlayan idrar yolu iltihapları, idrar yapma zorluğu gibi) olmayan çocuklarda sünnet zamanı ailenin isteğine bırakılabilir ancak, az önce saydığımız tıbbi gerekçeler olmadıkça 2-6 yaş arasında sünnet yapılmamalıdır. Ancak kanımca en doğru dönem, doğumdan sonra 24-48 saat olarak isimlendirdiğimiz yeni doğan dönemidir.

Sünnetin yararları nelerdir?
Sünnetin kanıtlanan en önemli sağlık getirisi yenidoğan döneminde görülen idrar yolu iltihaplarının engellemesidir. İlk 1-2 gün içinde yapılan sünnet, yeni doğan dönemindeki idrar yolu iltihaplarına karşı 20 kat koruma sağlar. Sünnetli kişilerle sünnetsizleri karşılaştırdığınızda temizliğin daha kolay olması sebebiyle, ileriki yaşlarda da çeşitli enfeksiyonlardan koruma olasılığı da daha yüksek. Öte yandan çok eşli yaşam geçmişe oranla arttığı için cinsel yolla bulaşan hastalıklar da günümüzde önem kazandı. Bu açıdan baktığımızda da sünnetli erkeklerin, partnerlerine enfeksiyon bulaştırma riski, sünnetsiz olanlara oranla daha az olabilir. Çünkü ilişkiden hemen sonra çoğu insan yıkanma ihtiyacı duymakta ve sünnetli olanlarda mekanik temizlik daha etkili olabilmektedir. Sünnetsiz olan erkeklerde sünnet derisinin iç bölgesine yerleşecek bakteriyel yoğunluk arttıkça partnere bulaşma riski de daha yüksek. Sünnetin ileriki yaşlarda artı bir avantajı da penis kanseri açısından olabilir. Penis kanseri çok ender görülmekle birlikte daha çok sünnet derisinin bulunduğu bölgeden kaynaklanıyor, sünnet derisini aldığımızda kanser riskini de azaltmış oluyoruz.






BUNLARA DİKKAT!

Sünnetin yapılmasından sonra bazı noktalara dikkat edilmesi önem taşıyor. Özellikle penisin uç kısmı ve diğer kısmında morarma olmaması, bu bölgenin bembeyaz bir renk almaması belirtiliyor.

Böyle bir durum ortaya çıkması halinde hemen hekime başvurulmasını öneren uzmanlar şu belirtilere dikkati çekiyor: "Sızıntı şeklinde kanama varsa dikkatli olunmalı. Çocuğun çamaşır ya da bezine bulaşacak kadar kanama olmuşsa, aşırı şişkinlik, kızarıklık, ateş varsa ve hassasiyet bir gün sonra da devam ediyorsa hekime gidilmeli.​

Konu ile alakalı izleyebileceğiniz videolar;

Çocuğumuz sünnet sonrasında neler yaşar?
Çocuğumuz sünnet sonrasında neler yaşar?

Hangi hastalıkları olan çocuklar sünnet edilmez?
http://www.uzmantv.com/hangi-hastaliklari-olan-cocuklar-sunnet-edilmez

Hatalı sünnetin düzeltilmesi mümkün mü?
http://www.uzmantv.com/hatali-sunnetin-duzeltilmesi-mumkun-mu




KAYNAK: http://www.saglicaklakal.com/Muhtelif.asp?i=B2A91271-3F6D-4DD7-9FD1-87BCB1B3E750&title=erkeklige-ilk-adim-sunnet
            http://www.ntvmsnbc.com/id/25195548/#storyContinued
            http://www.saglicaklakal.com/Haber.asp?i=00138A58-BB38-4F4A-B485-DC78E8171A5E&title=sunnet-penis-kanseri-riskini-azaltiyor     http://www.minikeller.com/modules.php?name=News&file=print&sid=132





 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Hazır yeri gelmişken konuya farklı bir bakış açısından yaklaşmak istiyorum ...
(Yapılan araştırmalara göre)sünneti sağlık açısından yararlı olabilir...
Ancak dualarla ,davul-zurnalarla bu olayı abartı haline getirmeyi fazlaca anlamlı bulmuyorum..
Hele de o sünnet kıyafetleri nedir öyle ? (Herşey kazanç kapısı oldu artık)
Elinde asa ,göğsünde maşallahlarla çocuğa korkuyla bereber adeta bir kralmış-sultanmış  psikolojisi empoze ediliyor ...
Bu operasyon çocuk daha küçükken hastane koşunllarında onun psikolojisini olumsuz yönde etkilemeyecek biçimde yapılmalı ve konu kapanmalıdır diye düşünüyorum.
 
A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Bunun nedenide başlıktan anlaşılıyor erkekliğe ilk adım sonrası da var bunun sünnetsizse askerliğini yapmayana erkek denmezmiş kızda verilmezmiş iş olmayanda en son ihtimaldir ki du bakalım :)
 
D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
4 yaşındaydım .. ne düğün ne sünnet elibisesi bilirim.. sadece dedem 1 poşet tadelle almıştı reklam olmasın:):)

Kesinlikle doğumdan sonraki yada erken sünnetin doğru tercih olduğuna katılıyorum.. Sırf 'oğlum büyüsünde şööle şaşaalı bir sdünnet düğünü yaparız' diyen adam gördüm.. Yani o günler için büyümesini bekliyor.. Gerek yok.

Bir de bu video dan da anladım ki herşey vatan için :):) hehe

Sünnet Olurken İstiklal Marşı Okuyan Çocuk


 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
"Bu vatan kimin?" diye sormak abeste iştigal olur geçelim bunları:)
Ama çocukların kurbanlık koyun gibi eli kolu tutularak sünnet yapılması onlarda nasıl bir etki yaratır onuda sormayacağım...
Acıyla korku arasında sıkışan çocuk İstiklal Marşı'nı güzel okudu hane:)
Aileyi kulamak gerek:)
 
A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Ben hiç untumuyorum bildiğim bütün duaları okudum en son kafamı kaldırdım baktım bitmedimi daha ya dedim hani dikişi ben atcadım sonrada kızmıştım sünnetçide dikişi bana attırmadı diye :) ne oldu diye soran yengemlere donumu indirmem ey gidi uşaklık :)


 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
ABD'de sünnet tartışması ..

Sünnet olmayı destekleyenler, sünnetin bir çok hastalığı önlediği, HIV ve cinsel yolla bulaşan diğer hastalıkların riskini düşürdüğünü belirtirken, karşı olanlar, işlemin etik olmadığına ve erkekler için geri dönüşü olmayan cinsel fonksiyon bozukluğuna neden olabileceğine dikkat çekiyor.

ANKA

Los Angeles - Los Angeles Times gazetesi, sünnete karşı farklı görüşlere yer verdiği geniş haberinde, tarihçilerin sünnetin tarihinin antik Mısır'a dayandırdığına dikkat çekerek, daha sonra hijyen, din, kültürel normlar ve değerler gibi nedenlerle kaldırıldığını belirtiyor.
Haberde, birçok medikal derneğin sünnetle ilgili henüz bir tutum belirlemediği ancak, Amerikan Pediatri Akademisi'nin sünnetin hem riskli hem de yararlı olduğunu ve ailelere kararlarını verirken tüm bilgilerin verilmesi gerektiğini ifade ettiğine dikkat çekiyor.
Sünneti isteyenlerin, sünnetin sağlığı ve hijyeni desteklediğini söylediğini, sünnete karşı olanların ise, sakatlanma riskine dikkat çetikleri ifade ediliyor.

"Sünnet insan hakkı sorunu"

Ayrıca, karşı olanların sünnetin sağlık açısından gerekli ve etik olmadığı ve erkekler için geri dönüşü olmayan cinsel fonksiyon bozukluğu gibi hasarlara neden olabileceğine dikkat çekerek bunun bir insan hakkı sorunu olduğunu savunuyor.

Sünnet karşıtları, hangi nedenle olursa olsun hiç kimsenin bir başka insanın vücudundan bir parçayı kesmeye hakkı olmadığını, ancak çocuğun sağlığı ya da hayatını kurtarmak için bu tedavinin düşünülebileceğini öne sürüyor.


"Sünnet olmak güvenli ve sağlıklı"

Haberde, sünnet olmayı savunanların ise, sünnetin güvenli, sağlık problemlerini önleyici ve kim isterse yapılması gerektiğini düşündüğüne dikkat çekilerek, Harvard Üniversitesi'nden Daniel Halper'in, sünnetin birçok hastalığı önlediği, HIV ve cinsel yolla bulaşan diğer hastalıkların riskini düşürdüğünü söylediği belirtiliyor.
 
Üst