En iyi dostum, BENİM!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Katılım
14 May 2006
Puanları
48
Konum
Çanakkale
Web
www.kendinigelistir.com
kapak94-1.jpg

Ara sıra kendinizi dinlemeye de zaman ayırıyor musunuz? Bazen en uçuk fikirler gelmiyor mu aklınıza? Aşk, meşk ve adı konuluş bir çok içgüdüsel ve sebepsiz şey arasında bazen kendinize de zaman yırdığınız olur mu? Bazen lambayı kapatıp, ses çıkaran bütün nesneleri ve çevrenizdeki herkesi susturduktan sonra kendi kendinizi dinler misiniz siz de?

Gece karanlığında çıkıp şehrin sessiz yollarında yürür müsünüz? Ya da balkona çıkıp karanlıkta kendi karanlığınızın aydınlandığını görmek için çabalar mısınız? Çevrenizde aradığınız mutlulukların aslında sizin içinizde olduğunu hissettiniz mi hiç? Yorgunluğunuzun hat safhaya ulaştığı anlarda dinleneceğiniz vahaya bir dakikalık düşünme mesafesinde olduğunuzu okudunuz mu zihin haritanızda?

Aşka, sevgiye, dostluğa ve anlayışa olan susuzluğunuzu dindirmek için düşünce ırmağından bir damla yudumlayarak gidermek gelmedi mi hiç aklınıza? Bütün bütün herkesin sizi dışladığında, geceleri korkusunu üstünüze saldığında, gündüzleri insan kalabalıkları sizi boğarcasına üstünüze aktığında “ben dimdik buradayım ve sizin hepinize karşı koyacak gücün sahibi benim!” diyebildiniz mi hiç?

Yalnızlığın tadına vardınız mı? Düşüncenin gücüne ulaştınız mı? En büyük korkunuzun üzerine basıp “yendim seni” diyebilecek kadar cesaret sarhoşu oldunuz mu hiç? Sizin dışınızda gelişen eylemler yüzünden boğazınıza gelip düğümlenen her neyse bir hışımla tükürdünüz mü? Burnunuzun direği sızlarken göz yaşlarınıza “dur, ben ancak mutluluktan ağlarım” diyebildiniz mi?

İçinizden size istediklerinizi yapamayacağınızı söyleyen sese “kes sesini” dediniz mi var gücünüzle? Kulaklarınıza gelen sinek vızıltılarının “sen yapamazsın” deyişlerine “bekle ve gör, en iyisini henüz yapmadım” deme kararlılığını gösterdiniz mi hiç?

Eğer bunların hepsini yaptıysanız büyük ihtimalle yalnız kalmışsınızdır. Kazancınız ise sizi öbür dünyada bile yalnız bırakmayacak bir dosttur. Kendini bilene bütün dünya engel olmaya kalksa ne yazar? Kendiyle konuşan ne zaman kendine bir dost arar? En iyi dostunuz yine kendinizsiniz. Kendinizi ihmal ederseniz, yine kendinizi kaybedersiniz.

 
Yazı sanki düşüncelerimi okumuş diye düşünüyorum .
Güzel bir bir paylaşım.

Kendini bilene bütün dünya engel olmaya kalksa ne yazar? Kendiyle konuşan ne zaman kendine bir dost arar? En iyi dostunuz yine kendinizsiniz. Kendinizi ihmal ederseniz, yine kendinizi kaybedersiniz.
 
  En iyi dost en kötü düşman
  En kolay sesini duyurabileceği, en çabuk sözünü dinletebileceği,en çok sevebileceği,en iyi dost olabileceği,en çok güvenebileceği.....yine kendisi değil mi? Kötü alışkanlıklarla yanlış arkadaşlarla sorumsuzluklarla kötülüğü kendimize yapmaz mıyız?
***piramit uygulama kitabımızdan bir parça aldım / evet sizin duygularınızı aynen onaylıyorum yalnızca sosyal bir varlık olduğumuzu tamamen bir yana bırakamayız. yalnız kalma hissi sıkça oluyorsa bence biraz depresyon kapımızın eşiğine kadar yaklaşmış anlamına geliyor.siz ne dersiniz bu duruma ?
 
Kendiyle konuşan ne zaman kendine bir dost arar? En iyi dostunuz yine kendinizsiniz. Kendinizi ihmal ederseniz, yine kendinizi kaybedersiniz.


ne kadar dogru bir söz...

güzel paylasim..yazan ellere saglik..
 
Aşık veysel'in dizeleri geldi aklıma dost dedimmi sabah sabah.
Güzeldi güzel eline sağlık..
 
En iyi dostumun "kendim" olduğunu anlayalı epey oldu ama anlayana kadar da bir çok tecrübem oldu.

Yeri geldi ağladım bazen mutluluktan bazen hüzünden...ama ertesi gün yeniden doğduğunda biliyordum ki "dün dünde kaldı, bugüne bakmak lazım"...çook sular aktı ama bugün ki ben oldum, kolay yaralanmayan çevremdeki etkilerden, çünkü kendi gece olduğunda sessizlikte dinlediğimde hem iyi hem kötü eleştirebiliyorum ve çok da fazla birilerinin onayına ihtiyaç duymuyorum.

Ama en güzel arada hele ki ilkbahar ve yaz aylarında, akşamları, balkonda bir kadeh şarap biraz esinti...biraz da yalnızlığın, kendini dinlemek acayip keyifli...

Teşekkürler paylaşım için Özgür.
 
Geri
Üst