Emirates Türkiye’den hostes almaya geliyor

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Emirates Türkiye’den hostes almaya geliyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,562 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı Emirates Türkiye’den hostes almaya geliyor
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan alparslan
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, 18-26 Mart tarihleri arasında kabin memuru alımı için Türkiye’ye geliyor. Kabin memuru alımları İzmir ve İstanbul’da yapılacak. 18 Mart tarihinde İzmir’de Ege Palace Oteli’nde saat 09:00’da başlayacak ve 21 Mart’a kadar sürecek alımlar, İstanbul’da ise 22 Mart’ta The Marmara Pera Oteli’nde saat 09:00’da başlayacak ve 26 Mart’a kadar devam edecek.

Ön görüşmelerde adaylara İngilizce ve psikometrik testler yapılacak; Emirates, Dubai ve işe alınacak personelin görevleri ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek ve medikal formlar dağıtılacak. Daha sonra değerlendirme merkezinde son görüşmeler yapılacak. Her hafta 30 aday uçuşlarda yer alacak ve her birim süresince adaylar teorik sınavlara tabi tutulacaklar. Kabin memurluğu için 5 haftalık eğitim süreci var. İki hafta hem pratik hem de teorik güvenlik ve acil durum eğitimi, bir hafta da ilk yardım eğitimi verilecek. Bir gün kişisel bakım eğitimi ve iki hafta da servis eğitimi verilecek. Son gün bir sınav yapılarak ve başarılı olanlar mezun edilecek.

100 ayrı ülkede 9 binden fazla kabin memurunun görev aldığı Emirates’te 46 Türk kabin memuru çalışıyor. Bu yıl yapılacak alımların ise uygun adayların bulunabilmesi durumunda 200’e kadar çıkabileceği belirtiliyor. Emirates’in hostes adaylarında aradığı özellikler şöyle sıralanıyor:

21 yaş ve üstü, en az lise mezunu, cana yakın, olgun, girişimci, sorumluluk sahibi ve takım ruhuna sahip olmak. Ayrıca başvuracak kişilerin boylarının ayak uçlarında durup kollarını havaya kaldırdıklarında 212 cm olmaları gerekiyor ki uçağın tüm acil durum ekipmanlarına ulaşabilsinler. Bunların yanı sıra iyi derecede yazılı ve sözlü İngilizce bilmeleri isteniyor.

Emirates ailesine katıldıktan sonra ise, Emirates tüm çalışanlarına, çalışma sürelerine değil de yeterliliklerine göre kariyer planları sunuyor. Kariyerleri süresince kabin memurları hakkında düzenli raporlar tutuluyor ve böylece performansları ölçülüyor.

Detaylı bilgi için: 0212 315 45 45


 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
çok zevkli bir iş olsa gerek hosteslik...
sabah fransada uyanıp akşam almanyada olmak...
boyum kısa, yaşım tutmuyor ,ingilizcem o kadar iyi değil
kısacası ben uygun bir aday değilim  :(
teşekkürler Özgür.
 
A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
söyle o emirates e tek türk kızını onlara vermem
:) :)

şaka bir yana aslında hosteslik zor
düşünsenize durmadan gülmek zorunda olduğunuzu
 
Üst