Elif ŞAFAK /Kağıt Helva /Alıntılar kitabı...

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Elif ŞAFAK \/Kağıt Helva \/Alıntılar kitabı... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24,574 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Elif ŞAFAK \/Kağıt Helva \/Alıntılar kitabı...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MEDİHA
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
”Niçin dönüp baktın Tanrı’nın gazabını çeken şehre?” diye karısına öfkeyle bağırdı Lut.

”Neden baktın neyi geride bıraktığına? Söylesene,insan terk ettiği şeye neden dönüp bakar son bir defa?”

Ama karısının taşlaşmış dudakları cevap veremedi bu zor sorulara.

Mahrem romanından

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
“Aşk’sız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır. Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım mecazi mi, yoksa dünyevi, semavi ya da cismani mi diye sorma! Ayrımlar ayrımları doğurur. Aşk’ın ise hiçbir sıfata ve tamamlamaya ihtiyacı yoktur.

Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır, merkezinde, ya da dışındasındır, hasretinde.”

AŞK romanından

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Evde Kalmış Kız Manifestosu

1) Nasıl oluyorda evlilik bir kadın ile erkek gerektirdiği halde,”evde kalmak’‘tabiri sadece kadınlar için kullanılıyor .

.2) ”yuvayı dişi kuş kurar”lafı yanılsamadır çünkü her dişi kuş her mevsim yeni bir yuva yapa yapa yaşayıp gider. Kurduğu kadar terketmesinide bilerek…Ömür boyu aynı yuvada kalan kuş yoktur.

.3) Göç ve göçebelik, değişim ve değişkenlik bu hayatın elifbasıdır. Öyleyse biz kadınlar ne bir yastıkta kocamak zorundayız ne gökten düşecek elmaları beklemek…

Siyah Süt romanından

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Yağmur hüzün gibi bir şey galiba;

ilk başta,aman bana ilişmesin diye didinir sakınırsın, emniyetli ve kuru kalmak için elinden geleni yaparsın, ama baktın ki olmuyor, baktın ki yağıyor, dört koldan üzerine , gark olursun ta dibine kadar ve birkez bu kadar battınmı içine, ha bir damla eksik ha bir damla fazla ne fark eder.

Yağmur da hüzün gibi bir sey, yakalandın mı birkez azı çoğu yok artık. Olsa olsa ”kuru kalabilenler” ve “sağanaktan nasibini alanlar‘‘ var.

Baba Ve Piç, romanından

M

MEDİHA1

Kullanıcı
10 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
En güzel doğumgünü hediyelerinden biriydi bu roman...
Elif Şafağa hayranlığımı bilenleri çok aratmamışım:)

Alıntılar kitabı, aç oku dediler, açtım okudum kendimi buldum. Kısa ifadeyle budur kitap merak edenler için ...