Elif ŞAFAK /Kağıt Helva /Alıntılar kitabı...

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Elif ŞAFAK \/Kağıt Helva \/Alıntılar kitabı... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24,574 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Elif ŞAFAK \/Kağıt Helva \/Alıntılar kitabı...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MEDİHA
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

(…) Derken o yolculukta bir an geliyor, durup geriye bakma gereği duyuyorum. Geçtiğim yolları, uğradığım durakları, güzergâh boyu karşılaştıklarımı anımsıyorum.
Bu kitap dünden bugüne yazdıklarımdan ufacık bir seçkidir. Bir alıntılar kitabı. Karın doyursun diye değil, tadımlık niyetine.
Kağıdın üzerine konumuş birkaç tatlı kelam.

Aşk kitabının yazarı Elif Şafak Türkiye'de daha önce yapılmayan bir projeyle okurlarına merhaba diyor. “Kâğıt Helva” adlı kitabında Elif Şafak'ın dokuz kitabından seçilmiş yazılar bir araya getiriliyor.

Elif Şafak çok satanlar listesinin üst sıralarında yer alan “Aşk” adlı kitabının hemen ardından yeni bir kitap daha yayımlıyor. Aralık ayının ilk haftasında Doğan Kitap etiketiyle raflarda görülecek “Kâğıt Helva” adlı kitap Şafak'ın ilk romanı “Pinhan”dan bu yana çıktığı yazarlık yolculuğunun kısa bir özeti.
Yazar “Kâğıt Helva”da Türkiye'de daha önce yapılmamış bir projeyle okurun karşısında bu kez. “Best of Elif Şafak” diyebileceğimiz kitap Elif Şafak'ın sekiz romanı ve tek deneme kitabı “Med-Cezir”den yazar tarafından seçilmiş paragrafları bir araya getiren hayata dair bir derleme.

Şafak “Her kitabımda farklı bir ben farklı bir dil var. Bir önceki kitap olmadan bir sonraki roman yazılamazdı. Bu kitapta 15 yıllık yazın hayatımdaki yönelimi izleği ve durakları bir araya getirdim” diyor. Kitapta yazarın “Aşk”ta 40 kuralla okuruyla paylaştığı felsefesini fikirlerini 15 yıl önce yazdığı ilk romanı “Pinhan”da da ana izlek olarak ortaya koymuş olduğu görülebiliyor.

Başta aşk olmak üzere insan yolculuk varoluş inanç zaman kadınlık yazmak kimlik yalnızlık dostluk ve sevgi gibi temel temaları işleyen 156 sayfalık bu alıntılar kitabını Alametifarika tasarladı. Kitaba M.K. Perker'in illüstrasyonları eşlik ediyor. Şafak “Pinhan”dan “Aşk”a yürünen yolda geriye doğru bir bakış olduğuna dikkat çektiği kitabın adının “Kâğıt Helva” olmasını ise “kâğıdın üzerine konmuş birkaç tatlı kelam” diyerek açıklıyor.

Coelho da yaptı

Ünlü yazar Paulo Coelho'nun “Simyacı” ve “On Bir Dakika”nın da aralarında olduğu çok satan kitapları röportajları ve yayımlanmamış yazılarından alıntılar içeren “Life: Selected Quotations” adlı bir kitabı bulunuyor. 2004'te yayımlanan kitap henüz Türkçeye çevrilmedi.​

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kağıt helva kitabından size alıntılar yapacağım umarım beğenirsiniz :)

Her hangi bir sayfadan açtığım, beğendiğim bölümleri paylaşacağım.

Aşk hayatın asıl özü,esas gayesidir...Herkesi,ondan köşe bucak kaçanları bile,hatta "Romantik"kelimesini bir şuçlama gibi kullananları dahi kıskıvrak yakalar aşk...

Aşk romanından.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
  Biribin adı'nı öğrenmek varlığının yarısını ele geçirmektir,gerisi parçalar ve ayrıntılardan ibarettir...
Çoçuklar bunu bilirler...Bir yabancı isimlerini sorduğunda içgüdüsel olarak söylemeyi reddedmeleri bundandır...
Çoçukken isimlerin gücünü idrak eder,ama büyüdükçe unutuveririz..

Pinhan romanından.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Hak yolunda ilerlemek yürek işidir,akıl işi değil...Kılavuzun daima yüreğin olsun,omzun üstündeki kefan değil...
Nefesini bilenlerden ol,dost,silenlerden değil...

Aşk Romanından

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Derviş derki: Bizim dinimiz aşk dini...Yolumuz aşk şeriatı...Ucu bucağı olmayan bir muhabbet zincirinde sadece ve sadece birer halkayız...Şayet zincir bir yerinden kopacak olursa,bir başka halka eklenir anında...

Aşk romanından

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Elif Şafak ismiylede kitaplarıylada yıldızım bir türlü barışmadı. Daha henüz hiç bir kitabını okumasamda meraktan bir kitabını okuyacağım. Böyle sürekli iyi yazarlığı her yerden pompalanan yazarlara karşı bünyemde antipati salgılanıyor. Ama okuyacaksamda bari bu kitabını okuyayım en iyisi, madem önceki kitaplarından derleme yapmış.
Buda yeni bir moda akımı yaratmasın şarkıcıların best of albümleri gibi yazarlarında best of kitapları çıkmaya başlarmış ardı sıra.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bende bunu anlayamıyorum..Popiler olmasa okunacak mı_ Popiler olduğu için okunmaz ki bir yazar..Onu okutan kaleminden çıkan nağmeleridir...Okuyucuya sevdiren dilinden resmedilendir..

Hemen hemen bütün romanlarını okudum,hepside ayrı bir tatdı..
Madem önyargını bir kereliğine delmek için okuyacaksan bu kitabını değil de "aşk" adlı romanını okumanı tavsiye ederim Özlem..

Hoş bu alıntılar kitabı bütün romanlarının içinden şeçilmiş akılda kalası sözleri ki okuduğunuzda beğenmeyeceginiz cümleleri bulmak zor diye düşünüyorum..O romanı okumadan ordaki verilen hissi yarım alacağınızdan taviyem romanını okumaktadır..Ben romanlarını okuduğum için bu alıntıları okurken değinmek istediği noktaya daha yakın hissediyorum...

Tavsiyemi göz ardı etme:) "Aşk" romanını oku önce :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Tasavvuf aşk ve yazı...Bana göre üçünün de özünde alışkanlık var.
Kendinden öteye ulaşma arzusu,bir öte benlik arayışı..

Med-Cezir romanından

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Teşekkürler peri,bende bi Kağıt Helva alayım,severim ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Su Perisi : )
Elif Şafak hakkındaki düşüncemi bura söyletme bana sen anladın? : (
Ama söz vermiştin kitabı bitirdiğnde ilk yorumunu bana anlatcaksın ona göre ..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
crt' Alıntı:
Elif Şafak hakkındaki düşüncemi bura söyletme bana sen anladın? : (
Ama söz vermiştin kitabı bitirdiğnde ilk yorumunu bana anlatcaksın ona göre ..
Tamam sen sakin ol şöyle arkana yaslan sinirlenme :)
Ben anladım-heralde- :D
Kitap konusunda anlayamadım,hangi kitaptan bahsediyorsun ?

Ebrucum afiyet olsun canım tat verebiliyorsa ne mutlu bana... ;)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İnsanın fiziksel olarak ayrıldığı birine halen zihinsel olarak bağlı kalması ne  korkunç şeydi..
Peki niye çıkarıp atamıyordu eski yaşananları benliğinden?

Baba ve Piç romanından

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Su Perisi' Alıntı:

Tamam sen sakin ol şöyle arkana yaslan sinirlenme :)
Ben anladım-heralde- :D
Kitap konusunda anlayamadım,hangi kitaptan bahsediyorsun ?

Su Prisi: )
Biliyorsun şu aralar kitap okumaya ara verdim .Malum notalarda başım belada: (
Nasıl sinirlenmem .Deli oluyorum .

Dan Brown kitaplarını okumak yerine fillerini izlemeyi tercih ediyorum: (
"Kayıp Sembol'ü" okuyup anlatcaktınya unuttun mu?

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Söz vermiştim bu pazartesi elimdeki kitabı bitirip başlayacağıma(kitabımı bitirdim söz verdiğim gibi) ama elimde olmayan sebeblerden dolayı bir hafta daha geç başlayacağım o yüzden öyle baktım :)

Bir süpriz yapsan keşke benden önce okusan ben senin yorumuna göre başlasam ne güzel olurdu :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Boşuna beni dolduruşa getirerek havaya sokmaya çalışma şu an okuyamam .Elimde pek çok yarım kalan kitap var .
Hele de Lord Kinros'un" ATATÜRK" romanı varki daha yarılayamadım bile..
Söz verdin birkez bu kitabı sen okuyacak düşüncelerini bizlerle paylaşacaktın: (
Oğlum bana durup dururken "sosyal bela" demiyor heralde ? : (

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bela olsunda senin gibi bela olsun..Bu millete gerekli bu tür belalar sevdim ayrıca seni balada olsan :D

Konuya dönersek,her hangi açtığım bir sayfadan alıntıyı paylaşmak istiyorum..

Elmas bir gözdür yürek,er ya da geç ayrılık vardır...

Aşk romanından..