Eli sıcak olanın kalbi de sıcak oluyor

  • Konbuyu başlatan re-Member
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde re-Member tarafından oluşturulan Eli sıcak olanın kalbi de sıcak oluyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,357 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Eli sıcak olanın kalbi de sıcak oluyor
Konbuyu başlatan re-Member
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan re-Member
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
ABD'de yapılan bir araştırma sonucunda, "Eli soğuk olanın, kalbi sıcak olur" sözünün çok da doğru olmadığı ortaya çıktı.

Yale Üniversitesi uzmanları, sıcak bir şeye dokunan insanların, diğer insanlara karşı daha olumlu duygular içinde olduğunu belirledi.

Bilim adamları, fiziksel sıcaklığın psikolojik sıcaklık yaratıp yaratmadığını incelemek üzere "sinsi" bir çalışma yürüttü. Bir kişilik araştırmasına katılacakları söylenen 41 öğrenciye, araştırmanın dışında gibi görünen bir laboratuvar çalışanı eşlik etti.

Öğrencilerle birlikte asansöre binen çalışan, öğrencilerin isimlerini not defterine yazarken, elindeki soğuk ya da sıcak kahveyi tutmaları için deneklerden yardım istedi.

Laboratuvara gelen deneklere, tedbirli, çalışkan ve azimli kişisel özelliklere sahip tamamen kurgusal bir kişinin tarifi verildi ve bu insanla ilgili duyguları soruldu.

Asansörde sıcak kahveyi tutan öğrencilerin, bu kurgu kişiyi, soğuk kahve tutanlara oranla daha cömert, iyi huylu ve girişken olarak tanımladıkları, bu tanımların sıcakkanlı kişilik özelliğiyle bağlantılı oldukları belirtildi.

Science dergisinde yayımlanan araştırmada, sıcak ve soğuk kahve grubunun, bu kişinin "dürüstlük, çekicilik ve güç" gibi sıcakkanlılıkla ilgisi olmayan özellikleri üzerine ise fikir ayrılığına düşmedikleri saptandı.

İkinci denemede ise farklı 53 öğrencinin, bir eczanede ağrı için satılan sıcak ve soğuk pedlerden birini bir süreliğine tutmaları istendi ve bunun ürünle ilgili bir test olduğu söylendi.

Bu öğrencilere katılımları için teşekkür etmek amacıyla, kendileri veya arkadaşları için dondurma ve kahve kuponu teklif edildi. Sıcak pedleri tutanların ağırlıklı olarak arkadaşları için tercih yaptıkları, diğerlerinin ise hediyeleri kendilerinin aldıkları belirlendi.

Uzmanlar, bu araştırmanın sonucunun, "insanların ellerinde sürekli sıcak bir şeylerle dolaşmaları gerektiği" anlamına elbette gelmediğini, çevremizdeki koşulların duygu ve davranışlarımızı önemli biçimde etkileyebildiğinin ortaya çıktığını belirtiyor.

Araştırmayı yöneten Dr. Lawrence Williams, fiziksel ve psikolojik durumların, zihinde "daha önce sanılandan çok daha sıkı biçimde ilişkili olduğunu" kaydediyor.

kaynak:cnntürk.com


 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hımmm... mutlu oldum.:)
Fırın tepsisini bile çıkarırken çıplak elle tutabildiğim için.
 
H

harariye

Kullanıcı
22 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ilginç bir araştırma.. paylaşım için teşekkürler.. ellerimi ne yapsam ısıtamıyorum o da ayrı bir dert :(
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
O zaman ben çok soğuk biriyim yaw:)) Zaten dışarıdan bakanlar, beni tanımayanlar da böyle düşünüyorlar. Doğru demekki:))

Teşekkürler :)
 
D

donnie darko

Kullanıcı
13 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
demek ki birisinden bir şey isterken sıcak bi ortamda yada çay,kahve gibi sıcakla temas halinde olduğu zaman hareket etmek gerekiyor:)

ilginç bi bilgi ..bu teorinin pratiğini gerçekleştirmek zor değil denemek lazım:)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
benim elim her daim sıcakdır,öyle sıcakdır ki,bazen rahatsızlık verir kışın bile kısa kolla giymem bu sebebdendir.. ;D
Uzun kollu giydigim zaman,ısısı dahada artıyor:)
birde ikizler burçunun özelligi olsa gerek,dokunarak pozitif enerji verebilirim...Birde socaklıkla ilgili bu araştırmayı düşünürsem,ben harbi çok sıcak kanlı biriyim:)
Aslında ailecek sıcak  kanlıyız...
Sıcak bir şeylere dokunarak bu deneyi yapmamıza ne gerek:)

Teşekkürler ilginç-di.. :)
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
bana da ilginç bir araştırma geldi. :)
yorumlarınız için ben teşekkür ederim arkadaşlar.:)
 
Üst