eğitim anne baba çocuk/ piramit alıntı

  • Konbuyu başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde muraturkom tarafından oluşturulan eğitim anne baba çocuk\/ piramit alıntı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,942 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı eğitim anne baba çocuk\/ piramit alıntı
Konbuyu başlatan muraturkom
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan muraturkom
M

muraturkom

Piramit bir kişisel gelişim modelidir

Modelimiz, kişinin  sahip olduğu, farkına varamadığı,  kullanmadığı, kolayını bilmediği için zor olanı seçtiği, her türlü yeni davranış biçimlerini ortaya çıkararak benimsemesi, eğitimi sonraki yaşam süresince de uygulayabilmesini sağlamaktır.

Anne babalara mesaj:
        1. Eşler çocuğun yanında toplumun onaylamadığı şekilde hakaret dolu tartışmasınlar.
        2. Eşler çocuklarına anlamakta güçlük çekeceği kendi sorunlarıyla ilgili konularda  arabulucu yada haklı haksız yorumu yaptırmasınlar.
        3.Çocuğun harçlıktan önce ihtiyaç duyduğu önemli unsur ilgidir.ona para değil özel zaman ayırmalısınız. Birlikte sinemaya  gitmek, futbol oynamak,yemek yapmak,arkadaşlarından,okuldan,öğretmenlerinden güncel olaylardan seçerek onunla akşam yatmadan önce 10 dk. Birlikte konuşmak. Ona  bu eyleminizi daha önceden bildirin. Örn: oğlum seninle her gün sohbete başlayacağız. Konuyu ikimiz seçeceğiz. Önümüzdeki hafta pazartesiden sonra başlamak sence de uygun mu?
4. Onu hatalı olduğu bir konuda uyaracağınız zaman yanlış yapma nedenini , niçin onu uyardığınızı ,doğrusunun ne olduğunu açıklamalısınız. Örn: bardağı düşürerek kırdı.
Ona “sen sakarın birisin.” Demek yerine “ bardak yada cam eşyaları taşırken dikkatli olmalısın. Etrafa saçılan parçalardan temizlerken göremediklerimiz aileden birisinin ayağını yaralayabileceğini söyleyerek. Gerekçeli  uyarılar yapınız.
5.Çocuğa yasakladığınız davranışları kendiniz yapmamalısınız. Sigara ağzındayken çocuğa bu alışkanlığın kötü olduğunu anlatmayınız.. Ona inandırıcı gelmez.
6.Tutarlı olmalısınız. Yaptığı bir hata sonucunda  tepki gösterdikten sonra benzer başka bir hatasından sonra uyarıda bulunmazsanız.doğruyu yanlışı karıştırmasına neden olursunuz.
      7.Ödül ve cezayı çok sık olmadan abartmadan kullanmalısınız. Okulu bitirince sana cep  telefonu alacağım vaadi normal bir ödüldür. Ekonomik  durumunuz iyi olsa bile sana araba alacağım abartılı bir ödüldür. Onun severek yaptığı futbol oynamama cezası normaldir. Kısa bir süre odasında kalmak mecburiyeti gibi cezalar uygundur.onur kırıcı cezalardan uzak durulmalıdır.

[size=10pt]dilerseniz siz de kendi tecrübelerinizi ekleyeyebilirsiniz.[/size]
 
G

GÜLBANU38

Kullanıcı
21 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
paylaşım için tesekkürler emeğine sağlık :)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Değişik bir şey varmı diye okudumda, bulamadım vesselam.
Klasik cümleler.Bilindik durumlar.
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Egitimin verimli olabilmesi için,öncelikle ailelerin egitim alması basma kalıp fikirlerden,yetişme tarzlarından,"biz böyle gördük" düşüncesinden soyutlamak,bu fikilerinden arındırmak gerek..
Bunun için egitim veriyoruz anne babaalra,AÇEV da... Kimilerin kalıplarından çıkması zaman alırken,kimileri zincirlerini çabuçak kırabiliyorlar...Buda egitimciler olarak bizi mutlu ediyor..Aile içinde ebeveyinlerle kuşak çatışması yaşamadan atlatıldıkca sorunlar,doğru iz üstünde oldugumuza seviniyor,daha bir mutluluk ve heyecanla sorunları aşıp,kendine özgüveni tam bireyler yetiştirmenin mutlulugunu yaşıyoruz... :)

Teşekkürler Murat,bilindik ama uygulamaya gelince uzak durulan sorular ve yanıtları için..
 
M

muraturkom

su perisi/
  öncelikle açevde verdiğiniz hizmet çok kutsal sizlere herkes adına teşekkür etmeliyim.ayrıca bilinmedik hatta uygulamakta güçlük çekilen ancak aile ve çocuğa faydalı olduğuna inandığınız konuları paylaşırsanız. ben de bunları gelecek sene kendi veli lerimiz öğrencilerimizde uygulamak isterim.  pardon ama öğrenim durumunuz neden ilkokul gözüküyor. hocam
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Realde çoçuk eğitimi ile içli-dışlı oldugumdan,sanalda olsa biraz uzak kalmaya çalışıyorum :)
Yani,işi eve getirmemek gibi  ::)

Bir konu eklemiştim aylar önce o konuyu ilk olarak fotokobi çekip sene başında derslere başlamadan annelere dagıtırız,sonraki derslerimizde daha verimli sonuçlar alalım,anne çoçuk çatışması en aza düşürülebilsin diye...

Bakınız: http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,8824.0.html

Öğrenim durumumun "ilkokul" yazmasına gelince,ben şeçmedim,öyle gelmiş,değiştirmeyide iç düşünmedim...
Duvarda asılı diplomalar insani insan yapmaya yetmez...Eğitim durumuna hiç takılmadım,insanın kafasındaki düşünce sistemi kendi kendini hep yenilemeli...Ve şunuda belirtmek isterim,hazır sordun madem,okulu farklı yollardan kendi çabalarımla bitirdim,yolumu çizmiş olsalarda,bende kendi yolumu kendim çizdim,kendim değiştirdim...Ve yoluma ne kadar engel koysalar da asla vazgeçmedim...
o yüzden profildeki ögrenim durumunu değiştirmedim...

Hayat bir okul degil midir? Bizde bir öğrenci,sürekli bir şeyler öğreniyoruz..Kimimiz okuyarak,kimimiz yaşayarak...

Şu an olmak istedigim yerde değilim belki,ama mesleklerin en yücesindeyim..Ben bir Anneyim  :)
 
M

muraturkom

su perisi /
  Arşivime ekledim katkın oldu çok teşekkür ederim.
eğitim durumu kısmında da yanlış anlaşılmasın sizin değerli bir anne olduğunuz anlatımlarınızdan zaten kendini belli ediyor. hoşçakalın
 
Üst