Eğer Dünya’yı değiştirme şansınız olsaydı… Bunu yapar mıydınız?

  • Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Eğer Dünya’yı değiştirme şansınız olsaydı… Bunu yapar mıydınız? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,585 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Eğer Dünya’yı değiştirme şansınız olsaydı… Bunu yapar mıydınız?
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
If you had the chance to change the world…
Would you do it?
Eğer Dünya’yı değiştirme şansınız olsaydı… Bunu yapar mıydınız?



Google bir proje yarışması başlattı geçtiğimiz aylarda. Yarışmanın ana fikri ise şuydu:

En çok yardımı sağlayacak olanlar kazansın!

Bu yarışmaya ülkemizden “Act Global” projesi sunuldu. Bu proje bireylerin üzerine yıkılmaksızın tüm insanlığın BİRlikteliğine adanmış ve BİRlikte başarılması düşlenerek oluşturuldu. Peki Act Global projesi bize ne sunuyor?

Act Global Nedir?

Act Global projesi, maddi çıkar gözetmeksizin sosyal bir ağ içerisinde bireysel projelerin, organizasyonların internet aracılığıyla paylaşımı ve gerçekleştirilmesini baz alan bir proje olarak sunuldu bu yarışmaya. Katılımcılar, kendi fikirleri ile canlı bir organizma olarak yaşama ahenk getirme şansını yakalayacak ve eco-sistemin parçası olarak bütüncül düzeni birebir etkileyecekler. Act Global, proje kapsamında sağlık, eğitim, çevre, toplum, yardım, enerji, sürdürülebilir yaşam ve kültür alanlarını içeriyor.

Bu sistemde, proje ve organizasyonların her türlü ihtiyacını Act Global içerisinde sundukları sunumlar aracılığıyla izleme fırsatı bulunacak. Bu sayede, aynı zamanda ihtiyaç olunan bireylerle iletişim fırsatı da olası olacak. Ayrıca bu proje bireyin o anda finanse etmeyi düşlediği projeyi aktive etmesini olanaklı kılmakla birlikte bilgilerin de bu platformda paylaşılmasını ve geri bildirimi sağlıyor. Böylece tüm yardımlar, bağışlar Act Global havuzundan gerekli yerlere akmaya başlıyor, ki bu havuz sadece projenin gerçekleştirilmesi için gerekli olan fon sağlanana kadar var oluyor.



Peki Act Global’in vizyonu ne?

Bu proje, dünya çapındaki organizasyonların birbirleriyle iletişim içerisinde olmaları ve işbirliği yapmalarında köprü vazifesi görecek. BİRlikten kuvvet doğar sözünün gerçek kılınması adına gerçeklenmesi düşlenilen bir proje başka bir deyişle. Unutmayın ki her birey bir değişim yaratma gücüne sahiptir, birleştikçe bu enerji dalgası büyüyerek dünyamızı huzur içerisinde yaşadığımız bir mekana dönüştürecektir.

Act Global şunu savunmaktadır:

Günümüz dünyasının getirdiği bireysel ve global izolasyon, tüketim aşikardır. Bu proje aracılığı ile birliktelik, paylaşım ve öz ile bağlantımızı yeniden aktive etme şansına nail olacağımız da aşikardır. Gerçekte, yaşam bolluklarla doludur, ancak günümüz dünyasında bireysel sıkışmış yaşamlarımızdan tutun da süregelmekte olan savaşlara kadar her şeyi tüketiyoruz. Her an savaş ve çekişmelerle süre geliyor. Aslına bakarsak, günümüzde sorun açlık, ekonomik kriz ya da küresel ısınmanın ötesinde bir şeydir; Kişilerin olaylara yaklaşımları aslolan sorundur. O halde bir araya gelerek bu sorunlara çözümler üretebiliriz, ki çözüm BİRliktelikten ve paylaşımdan gelir.

Peki, eğer bu proje gerçekleşirse kimler en çok faydayı sağlayacak?

Elbette ki BİZ! Act Global doğrudan insanlığı, yaşamı ve tüm dünyayı etkiliyor. Bir düşünün, aklınıza bir fikir geliyor, ve “Dünya’yı kurtaabilirim!” diyerek Act Global platformunda paylaşarak dünyaya duyuruyor ve fon oluşmasını sağlayarak bunu gerçek kılıyorsunuz!



Unutmayın! Oylama Başlangıç Tarihi 27 Ocak 2009!!!

Yazar: Didem Çivici



not: indioga dergisi sitesinden alıntıdır.
 
Üst