eftelya_er'in Kaleminden

• Konbuyu başlatan eftalya_er
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde eftalya_er tarafından oluşturulan eftelya_er'in Kaleminden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21,440 kez görüntülenmiş, 99 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı eftelya_er'in Kaleminden
Konbuyu başlatan eftalya_er
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan R@ZİYE
S

ssevinc

Kullanıcı
26 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
İzmirlilere özgü yazılan güzel özelliklerin çoğu,  kent kültürüne daha fazla uyum sağlamaları ile ilgili. Kimden daha fazla?  İstanbul'da, Ankara'da, Adana'na, Malatya'da,… yaşayanlardan.  Eskiden bindiğiniz takside "nerelisin hemşehrim" sorusu sorulmazdı. Artık İzmir'de de soruluyor!

İzmir kızlarının güzelliği de (daha doğrusu çekiciliği)  kentli olmaktan gelir. Biraz da melezlikten. 

İzmir de bozulmaya başladı. İç göç sonucu köyünü özleyenler arttı, dernekler açılmaya başladı.

En fazla kentlileşebilen kişinin yaşadığı tek yer İzmir'dir. 15 milyonluk İstanbul'da 100.000 İstanbullu bulamazsınız. Ankara'da durum daha da vahim. 3 milyonluk İzmir'de ise 1 milyona yakın İzmirli bulabilirsiniz. Kritik soru şudur: Nerelisin hemşehrim? İzmir'de İzmir yanıtını daha kolay alırken, İstanbul ve Ankara'da tüm illerin adını duyarsınız.

S

ssevinc

Kullanıcı
26 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
sayın,tnctrkcll
Bir İzmirli olarak yazıklarınıza üzüldüm açıkcası.Rahatsızlıklarınız elbette olabilir ama üslubunuz sanki İzmirden nefret ediyormuşsunuz sanki sizi İzmirde zincirlemişler de burdan kurtulamıyormuşsunuz gibi..Ülkemin her karış toprağı çok güzeldir ama İzmirim çok özeldir..Her yerde kötü,artniyetli insanlar olabileceği gibi elbette İzmirde de vardır ama iyi düzgün insanların sayısını bırakın geçmeyi o sayıya yaklaşamaz bile ..Bize yani İzmirlilere bir özür borçlu olduğunuzu düşünüyorum.

S

ssevinc

Kullanıcı
26 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
İZMİR GİBİSİ VARMI. İZMİR İ ÇEKEMEYENLER ÇAĞDAŞLIĞA, MODERNLİĞE VE İLERİYE DÖNÜK OLAN ATILIMLARA KARŞI OLAN İNSANLARDIR. İZMİR BİR METROPOL ŞEHRİDİR. HERKESİN İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAMAYA HAKKI VARDIR. İŞİNE GELMEYENLER GİDEBİLİR TUTMAYALIMMMMMMMMMM.

E

eftalya_er

Kullanıcı
19 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
işte olay budur;görmek istediğiniz gibi görüyosunuz nasıl baktığınız önemli arkadaşlar güzellikleri görmek bakan gözlerde saklıdır.

C

cnslmst

haklısın sevinç herkesin heryerde istediği gibi yaşamaya hakkı var... ve bizim ülkemizde dil din ırk ayrımı yapılmaz tnctrkcl hıristiyan ülkelerde bizim camilerimize nasılki karışmıyorlarsa bizimde onların kiliselerini karışmaya hakkımız yok...bencede özür borçlusun tnctrkcl...

T

tnctrkcell

ssevinc' Alıntı:
sayın,tnctrkcll
Bir İzmirli olarak yazıklarınıza üzüldüm açıkcası.Rahatsızlıklarınız elbette olabilir ama üslubunuz sanki İzmirden nefret ediyormuşsunuz sanki sizi İzmirde zincirlemişler de burdan kurtulamıyormuşsunuz gibi..Ülkemin her karış toprağı çok güzeldir ama İzmirim çok özeldir..Her yerde kötü,artniyetli insanlar olabileceği gibi elbette İzmirde de vardır ama iyi düzgün insanların sayısını bırakın geçmeyi o sayıya yaklaşamaz bile ..Bize yani İzmirlilere bir özür borçlu olduğunuzu düşünüyorum.
Aksine inanın izmir'i n kadar sevdiğimi anlatamam.
ssevinc' Alıntı:
İZMİR GİBİSİ VARMI. İZMİR İ ÇEKEMEYENLER ÇAĞDAŞLIĞA, MODERNLİĞE VE İLERİYE DÖNÜK OLAN ATILIMLARA KARŞI OLAN İNSANLARDIR. İZMİR BİR METROPOL ŞEHRİDİR. HERKESİN İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAMAYA HAKKI VARDIR. İŞİNE GELMEYENLER GİDEBİLİR TUTMAYALIMMMMMMMMMM.
Bu cümlelerinize ise çok üzüldüm.Bir izmir'li(yani benim o hep çok kibar olduklarını düşündüğüm insanlardan birine hiç yakışmadı bu cümleler...)

Sonra neden bana izmir düşmanıymışım gibi verip veriştirmiş(siniz) anlayamadım.Yazdıklarınızı okuyunca o kadar kötü oldum ki ya ben neymişim diyesim geldi kendi kendime.Geri kafalı,dogmatik düşünen,modern olmayan ,insanların istediği gibi yaşamasına izin vermeyen...Ben n' söyledim siz neler söylediniz..?
Evet bir özür borçluyum size ben konuşarak anlaşabileceğimizi düşünüp bir kaç şey sormuştum hakaret edeceğinizi bilmiyordum... ÇOK ÖZÜRDİLERİM.

R

real_tuce

Kullanıcı
6 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
arkadaslar bence tnctrkcell in üstüne çok gidildi bnde bu sitede herkes duygularını rahatça ifade edebilir sanıodum herkesin düşüncesi farklı olabilir nie insanları yürüttüğü fikirler dğrultusunda eleştiriosunuz eğer o bahsettiğiniz izmirlilerden biriside sizseniz gidip görmeye gerek duymuyorum.. lütfen kimsenin sözleri hakaret boyutunu aşmasın herkes aynı şeyi sevip aynı şeyden zevk almak zorunda deil.. herkes birbirinin fikirlerine saygı duysun.. :( ltfn...

R

real_tuce

Kullanıcı
6 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
cnslmst' Alıntı:
haklısın sevinç herkesin heryerde istediği gibi yaşamaya hakkı var... ve bizim ülkemizde dil din ırk ayrımı yapılmaz tnctrkcl hıristiyan ülkelerde bizim camilerimize nasılki karışmıyorlarsa bizimde onların kiliselerini karışmaya hakkımız yok...bencede özür borçlusun tnctrkcl...
bu arada diğer ülkelerde camilere nasıl ve ne gözle bakıldığını tam bilmeyen arklarımız var galiba...

C

cnslmst

biz hakaret etmiyoruz sadece düşüncelerimizi aktarıyoruz... yanlış düşünceye sahip insanları eleştirmek herkesin hakkı... benim düşüncelerim sana yanlış geliyorsa beni eleştirmek te senin en doğal hakkın... benim doğruluğuna inandığım her türlü fikre,düşünceye saygım var...

T

tnctrkcell

cnslmst' Alıntı:
Müslüman bir ülkede kiliselerin açık durması ne demektir hiç düşündünüz mü cnslmst hanım?Müslüman olmayan bütün ülkelerin bizim ülkemize gıpta ile bakması demektir.Derlerki diğer ülkeler bakın türkiye ye müslüman bir ülke olmasına rağmen bu kadar zamandır bu kadar kilise açıldı hiç biri n tepki gösterdi n de kovmaya çalıştı...bakın demekki bu müslümanlar çok hoşgörülü ve iyi insanlar...

Şimdi bir de tersini düşünelim şu Türkiye ye bakın ülkede tek bir tane bile kilise barındırmıyorlar ,dil ,din ,ırk ayrımı var bizim insanlarımıza işkence ediyorlar.Demekki müslümanlık böyle bir din.insanlara işkenceyi emreden ,yakıp yıkan...
Aksine ben kiliselerin yıkılmasını istemediğim gibi keşke kiliselere koruma tayin edilse diye düşünüyorum. Yani Türkiye ve müslümanlık düşmanı çok insan var. Kiliseye veya herhangi bir kilise içindeki rahibe zarar vererek müslümanların ve türkiye'nin imajını zedelemeye çalışanlara prim verilmese koruma tayin edilerek...

T

tnctrkcell

real_tuce' Alıntı:
cnslmst' Alıntı:
bu arada diğer ülkelerde camilere nasıl ve ne gözle bakıldığını tam bilmeyen arklarımız var galiba...
Öncelikle bana hak verdiğin için teşekkür ederim arkadaşım.Sonra başkaları bizim camilerimize nasıl davranırlarsa davransınlar bize kurşun atana gül atmayı emreden bir dinimiz var...

C

cnslmst

[/quote]
sekiz tane ülkeye gittim ve camilerede kiliselerede nasıl bakıldığını iyi biliyorum...

C

cnslmst

yoo önemli değil... ben özür dilerim seni kırdıysam... ben düşüncelerimi aktardım sadece... kırmak istemezdim...

T

tnctrkcell

cnslmst' Alıntı:
yoo önemli değil... ben özür dilerim seni kırdıysam... ben düşüncelerimi aktardım sadece... kırmak istemezdim...
rica ederim önemli değil asıl ben özürdilerim bilmeden istemeden yanlış birşey söylediysem... :)

B

b_guvendik

Kullanıcı
10 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
tşkrler..çok güzel anlatmışsın izmirimizi..ssevinçç..mükemmel..birde bi söz vardır.onuda sölemedn geçmeyelim.."İzmirin  havasına,suyuna.eee birde kızına güven olmaz "demişler...değilmi? ;)

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
b_guvendik' Alıntı:
tşkrler..çok güzel anlatmışsın izmirimizi..ssevinçç..mükemmel..birde bi söz vardır.onuda sölemedn geçmeyelim.."İzmirin  havasına,suyuna.eee birde kızına güven olmaz "demişler...değilmi? ;)
izmirin kızları güvensiz mi yani :))