Edebiyat Oyunu..

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde M tarafından oluşturulan Edebiyat Oyunu.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24,839 kez görüntülenmiş, 73 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Edebiyat Oyunu..
Konbuyu başlatan M
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan asukaki
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Hem eğitici , Hem öğretici olsun diye  düşündüm edebiyatımıza katkıda bulunan , eserleriyle ve kişiliğiyle adından söz ettiren yazar,şair,eleştirmen vs. sanatçılarımızın belirgin birkaç özelliğini verip o sanatçıyı tahmin edelim dedim

Oyun bundan ibaret =) eğleneceğinizi ve öğreneceğinizi umuyorum .. İlk sanatçımızın özelliklerini konuyu başlatan olarak ben söylemek istiyorum(=
İyi Eğlenceler ...

NOT: Dogru cevap geldikten sonra herhangi bir üye soruyu yineleyerek oyunun akışını bozmadan sağlayacaktır...

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ilk sorumuz  Kimdir bu Edebiyatçımız ?

Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en büyük temsilcilerinden birisidir. Edebiyata ilk atıldığı vakitler Bakî'nin bir taklitçisi olarak lanse edilmiştir ama onun sanat dehası daha sonra bu çevrede kendisinin çağında kendine özgü bir şair olduğunu kanıtlamıştır.
Edebiyat tarihi ve edebiyat tarihçileri "Dört Aruzcular" olarak adlandırılanlar içinde Tevfik Fikret, Mehmet Âkif Ersoy ve Ahmet Haşim'in bulunduğu kavram ayrımı içine koymuştur. Şiirlerinde aruz ölçüsünü kullanmış olmasına rağmen tek bir şiiri bu konu da istisna olmuştur: O da, 11'lik hece vezniyle yazdığı Ok şiiridir. Klasik şiirimizin temel özelliklerine bağlı kalarak, kendine özgü bir şair olmuştur.
En bilinen şiiri:
Bir Başka Tepeden
  Soru çok basit ..Bakalım ki bulucak=) Kopya çekmeyin

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Evet doğru Yahya Kemal Beyatlı (= Bir sonraki soruyu senden alabilirz ;) Kolay sor

B

bjkerim

Kullanıcı
8 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
Milli Edebiyat dönemi yazarlarındandır.Güzel, akıcı, yalın bir dili ,her yaştan insanın rahatlıkla okuyabileceği bir üslubu vardır. Hikayelerini gözlemci bir anlayışla anlatmıştır. Önceleri Servet-i Fünun dergisinde sonra Tercüman-ı Hakikat gazetesinde çalışır. Öykü, tiyatro , anı, fıkra ve mizahi yazı tarzında  eserler vermiştir. Memleket Hikayeleri ve  Gurbet Hikayeleri, yazarın tanınmasını sağlamıştır.
Kim ki bu adam?? :)

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Memleket Hikayeleri ve  Gurbet Hikayeleri, yazarın tanınmasını sağlamıştır.

Refik Halit Karay mı

B

bjkerim

Kullanıcı
8 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
Evet. Buyurun sıra sizde. Zor olsun :p

F

ferat

Kullanıcı
2 Eki 2010
En iyi cevaplar
0
0
Edebiyatımızda ilk köy romanı kime ait ve  eserin ismi nedir?  ::)

B

bjkerim

Kullanıcı
8 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
Karaibik. Hatta Zehra adlı eser de bu yazarımızın ama ismi aklıma gelmedi. Eee Namık Kemal  :-\

B

bjkerim

Kullanıcı
8 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
Evet Nabizade Nazımdı.. Söleyince hatırladım..