Duygusal Zekanız Hangi Seviyede?

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde kumru tarafından oluşturulan Duygusal Zekanız Hangi Seviyede? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,279 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Duygusal Zekanız Hangi Seviyede?
Konbuyu başlatan kumru
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan YKMZ
K

kumru

Kullanıcı
24 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Samsun


(Zeki ama başarısızsanız okuyun!!!)
Zekası yüksek, başarısı düşük insan sayısı hayli fazla. Gerektiği yerde gerektiği gibi davranamayan, bazı şeyleri boş ve küçük gören, bu yüzden hayatta kaybeden insan sayısı da çok. İnsanlarla iyi ilişki kuramadıkları için belli hedefe doğru gidemeyen bu insanlar tembelliklerini yenememiş veya zekalarını kötü amaçlar uğruna kullanmışlardır. Oysa zeka güçtür, iyi bir hedef için kullanılmazsa hiçbir işe yaramaz ve sadece yıkıcı olur. Hayatta başarı için zeki olmak yetmez, duygusal zekanın da yüksek olması gerekir. Duygusal zeka (EQ) ırsi özellikler, çocukluk tecrübeleri ve öğrenme sonucunda oluşuyor.

Kendini Tanır
Duygusal zekası yüksek kişi duygu ve düşüncelerinin, tercihlerinin, eğilimlerinin, zayıf ve kuvvetli yanlarının farkındadır. Yeteneklerini, eğitimin ona sağladığı donanımı bilir. Bunlara dayanarak kararlar alır, kendine hedefler seçer.

Duygularını Kontrol Eder
Anlık başarılardan, hazlardan uzak durmayı bilir. Sonradan pişman olacağı duygu patlamalarına kapılmaz, gereksiz atılganlıklar yapmaz. Karamsar ya da endişeli duygulara kapılmaz, bunların kendisinin yapmayı planladığı işlerden uzaklaştırmasına izin vermez. Düşünce ve fiillerini bir hedefe odaklayabilir.

Hedeflerini Bilir
Hedeflerini kendisi belirler, başkalarının zorlamaları olmaksızın bunları gerçekleştirmek için bütün gayret ve kabiliyetlerini ortaya koyar, hedefine kilitlenebilir, bundan heyecan ve zevk duyar. Sınava girerken ya da bir çalışmayı yürütürken heyecanını başarıyı artıracak şekilde kullanabilir. Başarısızlığa uğradığında umut ve iyimserliğini korur, yeniden dener.

Başkalarının Duygularını Paylaşır
Diğerlerinin hissettiklerine duyarlıdır. Kendini onların yerine kor. Böylece karşı tarafın duygularını kavrar. Derinliği olan, uyumlu ilişkiler geliştirir.

Çözümün Parçasıdır
Kişilerarası çatışmaları çözmekte başarılıdır. Bir ilişkinin ve grubun nabzını tutar. Dile getirilmemiş paylaşılan duyguları ifade edebilir. Bir grubun organizasyonunda liderlik nitelikleri sergiler ve kişiler bunu kabul ederler.

Gençbeyin 



 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ya ben millet olarak bu gruba girdiğimizi düşünüyorum. Zeki ve tembel, üçkağıtçı:))) Neyse.. Milleti geçeyim kendime geleyim, tümden gelim olarak:)))

Zeki değilim demekki, bazen duygularımı kontrol edemiyorum. Ne istiyorsam onu yaşamayı seven tiplerdenim:)) Fazla mantık bana gelmeeez:))

Teşekkürler paylaşım için.
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Başkalarının Duygularını Paylaşır
Diğerlerinin hissettiklerine duyarlıdır. Kendini onların yerine kor. Böylece karşı tarafın duygularını kavrar. Derinliği olan, uyumlu ilişkiler geliştirir.
bende bu fazlasıyla var duygusal zekam kaç peki  :)
 
Y

YKMZ

Kullanıcı
23 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
ankara
mantığımla hareket ediyorum ama bazen mutsuz oluyorum bazen de karşımdakini kendimden fazla düşünüyorum ama mutsuz olan yine ben olorum.hedeflerimi biliyorum hatta o hedefler adına pek  çok hayal kuruyorum ve çok  çalışıyorum bazen kendimi yıpratacak kadar çoook.ama yine de hedeflerime ulaşamıyorum.acaba olayları çok ayrıntı mı düşünüyorum diyorum!sizce duygusal deviyem ne durumda?ve sizce ne yapmalıym?
 
Üst