Duyarsız olma, tepkisiz kalma, sadece yaşamaya gelmedik....

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Duyarsız olma, tepkisiz kalma, sadece yaşamaya gelmedik.... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,679 kez görüntülenmiş, 15 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Duyarsız olma, tepkisiz kalma, sadece yaşamaya gelmedik....
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan cantuuu
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
DUYARSIZ OLMA, TEPKİSİZ KALMA , SADECE YAŞAMAYA GELMEDİK YAŞARKEN ÖĞRENMEYE ANLAMAYA ve ANLAŞILMAYA GELDİK

Penceremden aşağıya bakıyorum; açlıktan ölen insanları görüyorum, hastalıktan ölen insanları görüyorum biraz daha uzağa bakınca tüm kaynakların geriye dönülemeyecek ölçüde tüketildiğini görüyorum. Banane demek için bahane arıyorum gözlemi kapatıyorum bu defa sesleri duyuyorum, ağlıyanları , yalvaranları , acı çekenleri bu defa kulağımı kapatıyorum duymamak için pencereyi kapatarak sesleri ve görüntüyü unutarak yemeğimi yiyorum , kitabımı okuyorum, çayımı içiyorum sonra…
Sonra
Çayım bitiyor. Kitabım bitiyor, yemeğim bitiyor.
Çıkıyorum dışarı elim kulağımda gözlerimi kapatarak yürümeye çalışıyorum peki yönümü nasıl bulacağım olduğum yerde kalıp ağlamaya başlıyorum korkuyorum şimdi bende o pencereden bakılan biriyim. Bir umut bekliyorum anlaşılmayı kurtarılmayı..

Elimi kulağımdan çekmeye çalışan bir yabancı aç gözlerini diyor korksamda açıyorum şimdi içindeyim artık tüm seslerin ve görüntülerin. Etrfata benim gibi olanları görüyorum onlardan benden pencereden göremediklerimi daha iyi görüyorum şimdi sıra bende onların gözlerini ve kulaklarını açtırmalıyım .1 iken 2 olduk 2 iken 5 olduk 5 iken sonsuz olduk…

Yüzüm gülmeye başladı umut başladı umutlar yeni umutlarıma gebe oldu artık yalnız değildim şimdi 2 elimi uzattığım insana yardım ediyorum evimde çaylarımı daha zevkli, yemeklerim daha lezzetli, kitaplarımı daha başka okuyorum ve pencereyi açıyorum kuş sesini duyuyorum yeşili görebiliyorum yağmurdan sonra toprak kokusunu alabiliyorum işte HUZUR diyorum kendime.

Paylaştıkça artan şey sadece sevgi değil.
Dilerim bunu yaşamak herkese nasip olur.

Bilgi // Yazı mükerrer olarak yazıldığı için ilgili düzeltme tarafımca yapılmıştır. - Özgür ŞAHİN

[eklenti yönetici tarafından silindi]

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
uykulu halim :) diyeceksiniz ki herşeye de bahanen var ama cidden şuan utandım 2 defa yapıştırmışım :-[ :-[

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
cantuuu' Alıntı:

Yüzüm gülmeye başladı umut başladı umutlar yeni umutlarıma gebe oldu artık yalnız değildim şimdi  2 elimi uzattığım insana yardım ediyorum evimde çaylarımı daha zevkli, yemeklerim daha lezzetli, kitaplarımı daha başka okuyorum  ve pencereyi açıyorum kuş sesini duyuyorum yeşili görebiliyorum yağmurdan sonra toprak kokusunu alabiliyorum işte  HUZUR diyorum kendime.
Dilerim bunu yaşamak herkese nasip  olur. TUĞBA CAN
Sevgili Tuğba:)
Yazıyı okudum çok güzeldi..Yanılmıyorsam sana ait bir yazı ...
Çok beğendim kaydediyorum)Teşekkürler
(kendine ait makale/ve şiirlerin varsa  paylaşımarı tek başlık altında toplasan diyecektim)
Evet emek eşitlendikçe,bilgi paylaşıldıkça yaşam çok daha anlamlı olacaktır..

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
cantuuu' Alıntı:

Yüzüm gülmeye başladı umut başladı umutlar yeni umutlarıma gebe oldu artık yalnız değildim şimdi  2 elimi uzattığım insana yardım ediyorum evimde çaylarımı daha zevkli, yemeklerim daha lezzetli, kitaplarımı daha başka okuyorum  ve pencereyi açıyorum kuş sesini duyuyorum yeşili görebiliyorum yağmurdan sonra toprak kokusunu alabiliyorum işte  HUZUR diyorum kendime.
Dilerim bunu yaşamak herkese nasip  olur. TUĞBA CAN
Yazıyı okudum çok güzeldi..Yanılmıyorsam sana ait bir yazı ...
Çok beğendim kaydediyorum)Teşekkürler
(kendine ait makale/ve şiirlerin varsa  paylaşımarı tek başlık altında toplasan diyecektim)
Evet emek eşitlendikçe,bilgi paylaşıldıkça yaşam çok daha anlamlı olacaktır..
Teşekkür ederim amacım az da olsa insanları düşünmeye teşvik etmek. Bozuk Türkçe'me rağmen hep yazdım daha da yazacağım birinin değişmesi bile benim için büyük bir mutluluk.... 

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İnsanlar kolay kolay  değişmez...Ama fikirlerinizle etkileyebilir ,aynı noktada buluşmayı başarabilirsiniz...
Örneğin Ben...Yazdıkların hemen dikkatimi çekti ..Çünkü fikirler benzeşiyor:)
İnsanları  belli bir kalıba sokmak istercesine değiştirmeye çalışmak zor iş...Ben bunu göze alamam ..Ama doğrularımı paylaşmaktan haz duyuyorum.
İsteyen onaylar isteyen "aman sende der" geçer :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Etrafımda bunu diyen çok fazla insan var  ;) Boş işlerle uğraşma diye...
Ben söyleyeyimde isteyen anlasın isteyen anlamasın.Ben üzerime düşüne yapıyorum, insan olmaya çalışyorum sadce;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Bulunduğun ortamda düşüncelerini paylaşmak ,doğrularını empoze etmeye çalışmak 'boş iş' değil aslında...
İnsanlar senin -benim gibi değil kendi  istediği gibi  düşünüyor...
Değişmeyen zihniyetleri düzeltmeye çalışmak  zamanla yoruyor insanı...
Bu konuda ki azim ve kararlılığın sevindirici umarım çabuk yılgınlığa düşmezsin... ?
Yolun açık olsun..

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bence de boş değil ama onlara göre boş işte...
10 yılı geride bıraktım, yılmadım yoruldum. Evet belki çok yoruldum ama problem değil bu yorgunluk herşeye bedel.
Allah sağlık ve ömür verdiği sürece de pes etmeye niyetim yok. :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Yolun yarısını katettimiş bir ablan olarak doğru yolda olduğunu söyleyebilirim ama ben yorulmuşum ...
Artık insanları olduğu gibi kabul ediyorum...Aksi takdirde çok mutsuz oluyor derdim birken bin oluveriyor:)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Yolun yarısını katettimiş bir ablan olarak doğru yolda olduğunu söyleyebilirim ama ben yorulmuşum ...
Artık insanları olduğu gibi kabul ediyorum...Aksi takdirde çok mutsuz oluyor derdim birken bin oluveriyor:)
Aksini yaparsam daha da mutsuz olurum kendimi çok iyi tanıyorum:)

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Yazı için teşekkürler. Noktalama işaretlerini ve bazı ifadeleri kırparak http://www.kendinigelistir.com/sadece-yasamaya-gelmedik/ adresinde daha fazla kitleye ulaşması için yayımladım.

Senin isteğinin bir parçası olsun.
Birden ikiye, ikiden beşe, beşten sonsuza ulaşmak için.

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
özgüя şαнιη' Alıntı:
Yazı için teşekkürler. Noktalama işaretlerini ve bazı ifadeleri kırparak http://www.kendinigelistir.com/sadece-yasamaya-gelmedik/ adresinde daha fazla kitleye ulaşması için yayımladım.

Senin isteğinin bir parçası olsun.
Birden ikiye, ikiden beşe, beşten sonsuza ulaşmak için.
Yanlışım çok elbette herzaman düzeltilmeye açığım. Sonsuz olma yolunda, teşekkür ederim.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
cantuuu' Alıntı:
Etrfata benim gibi olanları görüyorum onlardan benden pencereden göremediklerimi daha iyi görüyorum şimdi sıra bende onların gözlerini ve kulaklarını açtırmalıyım .1 iken 2 olduk 2 iken 5 olduk 5 iken sonsuz olduk
Çok anlamlı çok güzeldi...Evet bu sözün kitllere ulaşması dileğiyle...
Araştırılmayan üzerinde düşünülmeyen bir hayat yaşamaya değmez..İdeallerimiz için iyi ve doğrudan yana verdiğimiz haklı tepkilerdir yaşamı anlamlı kılan..

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Araştırılmayan üzerinde düşünülmeyen bir hayat yaşamaya değmez..İdeallerimiz için iyi ve doğrudan yana verdiğimiz haklı tepkilerdir yaşamı anlamlı kılan..
Çok doğru ;) ;)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bir kız olarak bukadar güçlü ve kendi güvenen biri olduğun için içtenlikle kutluyorum seni cantu..Onaylanmaya ihtiyacın yok.Zaten belliki kendine bir yol çizmişsin.Ve bu yol öle herkesin cesaret edipte gidebileceği bir yol değil bence..Yazınıda çok beğendim .Paylaşımına teşekkürler  O0

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:
Bir kız olarak bukadar güçlü ve kendi güvenen biri olduğun için içtenlikle kutluyorum seni cantu..Onaylanmaya ihtiyacın yok.Zaten belliki kendine bir yol çizmişsin.Ve bu yol öle herkesin cesaret edipte gidebileceği bir yol değil bence..Yazınıda çok beğendim .Paylaşımına teşekkürler  O0

Teşekkür ederim turtur............. ;)