iletişim de gerçekten çok eksiklerimiz var.
Okullarda bunun için ders bile konuldu "liselerde" . karşımızdaki bize kendi lale bahçesini anlatmaya başlıyor. Ancak bu giriş kısmı konuyu oradan küresel ısınmaya getirmeyi tasarlamış. Anlatıyor, bahçemize falanca ay tohumları ekmeye başladık derken "GÜMMMMM" karşısındaki dinleyici lafın içine sazan gibi bir dalıyor ki o da şöyle diyor; a tohumdedinde biz de eskiden karpuz tohumlarını kuruturduk ta bilmemne bilmemne vıdı vıdı ... anlatıyor da anlatıyor. İLK konuşmacı nerede kaldığını hatta konuyu nereye bağlayacağını unutuyor.
Bu samimiyetle söyleyeyim ben de kimi zaman farkında olmadan yapıyorum, sonrada utanarak. pardon sözünüzü kestim siz devam edin diyerek,konuşmasının içine yapıyorum. İletişimde karşımızdakine son sözü bitinceye kadar onu onaylayan "kapı aralayıcılarla evet, hı hı ,anlıyorum ..." yüzüne bakarak vücudumuz ona dönük biçimde onu dinlediğimizi onaylayan ama sözünü kesmeden kullanılan komşumuzu , kocamızı , karımızı, çocuğumuzu daha iyi anlayabilir,kendimizi de ona daha iyi anlatabiliriz.
" Bu arada arkadaşların bazılarınız mesleklerini bilmiyorum hocam ahkam kesiyor diye düşünmeyin BELKİ DE SİTEMİZİ ZİYARET EDENLER BİLE BU TÜR PAYLAŞIMLARDAN İSTİFADE EDERLER DÜŞÜnCESİYLE AÇIKLAMALI OLMAYA GAYRET EDİYORUM.