Dünyanın en derin havuzu

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası) kategorisinde sehla tarafından oluşturulan Dünyanın en derin havuzu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 22,086 kez görüntülenmiş, 57 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası)
Konu Başlığı Dünyanın en derin havuzu
Konbuyu başlatan sehla
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hayalhane
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dünyanın en derin havuzu

Dünyanın en derin havuzu sizce nerede? Merak ediyorsanız işte size sorunun cevabı.

Dünyanın en derin havuzu Brüksel'de Nemo 33 adında bir dalış merkezinde bulunuyor. Belçika'daki bu havuzun içinde farklı derinlik seviyelerinde düz biçimli platformlar yer alıyor.

Havuz, fotoğraflarda da görüldüğü gibi 5 metre ve 10 metre derinlikte olmak üzere iki geniş yatay zemine sahip. Bu iki zeminin daha altında da tam 33 metrelik yuvarlak ve oldukça derin ayrı bir bölüm bulunuyor.

Havuz tam tamına 2,5 milyon litre suyla doluyor. Suyun altında dışardan havuzun içini gösteren birçok pencere bulunuyor. Dışarıdaki izleyiciler suyun her seviyesini bu pencerelerden görebiliyor.

Dalgıçlara özel hazırlanmış bu havuz kompleksi Belçikalı dalış uzmanı John Beernaerts tarafından iki amaçlı olarak tasarlandı. 2004 yılında hizmete giren havuzun öncelikli amacı dalış meraklılarına yapay bir dalış ortamı yaratabilmek, ikinci amacı ise film prodüksiyonlarında yapımcılara çekim stüdyosu olarak hizmet vermek.

e-kolay haber

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
İmkanım olsada bu zevki yaşıyabilsem. Teşekkürler. Gerçekten harika bir duygu olmalı derinlerde olabilmek.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Suyun altında dışardan havuzun içini gösteren birçok pencere bulunuyor. Dışarıdaki izleyiciler suyun her seviyesini bu pencerelerden görebiliyor.
Bu harika...
2.5 milyon litre su, küresel ısınma döneminde kaygı verici ama!
Sanırım temizliği için önlemleri almışlardır.

M

MEDİHA1

Kullanıcı
10 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
ben de gitmeyi çok isterdim... ama benim de ilk düşündüğüm küresel ısınma oldu. Ama belki deniz suyuyla dolduruyorlardır....

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Dalgıçlara özel hazırlanmış bu havuz kompleksi Belçikalı dalış uzmanı John Beernaerts tarafından iki amaçlı olarak tasarlandı. 2004 yılında hizmete giren havuzun öncelikli amacı dalış meraklılarına yapay bir dalış ortamı yaratabilmek, ikinci amacı ise film prodüksiyonlarında yapımcılara çekim stüdyosu olarak hizmet vermek.

çok güzel düşünülmüş

L

lakot

Kullanıcı
16 Kas 2006
En iyi cevaplar
0
0
Hatay
www.lakot.tr.cx
Su öyle bir şeyki hayat-ölüm ikileminde.Ama küçüklüğümden geçirdiğim bir kazadan sudan hep korkar olmuşum..Bu da ilginç bir yanım  8)

M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
havuzun görüntüsü çok muhteşem..tabi ayrıca oraya girip yüzmek de ayrı bir cesaret ama ben ilk baktığımda aklıma gelen şey; su yetersizliğinin olduğu bu zmanlar birde küresel ısınma olayı falan acaba onca suyu neden oraya doldurmuşlar ki,yani olağanüstü birşey ama bence bu kadar abartılması gereken birşey olduğunu sanmıyorum...

Ayrıca tşkler bizle paylaştığın için sehla ;)

S

sansar_53750

Kullanıcı
13 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
rize
çok güzel biyer orada yüzmeyi istrdim

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
harika bi yer kesinlikle gitmeliyim ; :)

S

spiritualsigns

Havuzda dalmak ne kadar derin olursa olsun keyifli olmaz eminim... batık veya mercan dalışı daha keyifli... Hayalim sipadanda (Malezya) bir dalış.....  çok cezbetmedi beni açıkcası... Beton duvarların sizi su altında çevrelemesi çok ürkütücü emin olun....

I

imposibilidad

Kullanıcı
7 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
Havuzdan, denizden, derin olan tüm çukurlardan feci tırsarım ben  :(

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
wavv süpermiş ama biraz ürkütücü girmek cesaret gerektiriyor. :eek:

H

hanedeyim

orda yüzmek ne güzel olur ama  ;D
daha önce birkere tüple daldım ama kulaklarımda sorun oluştu fazla dalamadım

H

hayalhane

aboooo.Çok drin yav.Yükseklik korkum var deyecem emme burası yükseklikten ziyade deriiinn.Püfff :D :D