Dünya insanoğluna ait değil..

su perisi

Kullanıcı
Dünya insanoğluna ait değil

Öyle bir yaşama hırgürüne kaptırmışız ki kendimizi, elimizden kayıp giden günlerin farkına varamıyoruz.

Tespih tanesi gibi arka arkaya diziliyor günler. Birbirinin tıpatıp aynısı.

Sabah kahvaltı, sonra iş, derken biraz kavga, biraz sevinç, biraz telaş, bolca fesatlık, bir başkasının kuyusunu kazma oyunları ve akşam.

Televizyon karşısında geçirilen uykulu saatlerde kimin kiminle fingirdeştirdiğini izlemek ve sonra cuppa yatak!

Ne için?

Ertesi gün yine aynı şeyleri tekrarlamak için.

Bu arada iç organlarınız yıpranıyor, gövdeniz pörsüyor, bakışlarınız bile eskiyor ve her gün biraz daha finale yaklaşıyorsunuz.

Ama size verilmiş olan bu yaşamın ne demek olduğunun farkına varmadan, güneşe, çiçeğe, ota, böceğe, denize aldırmadan hoyratça savuruyorsunuz bu değerli yılları.

Delfi tapınağında “Kendini tanı!” yazıyor.

İnsanoğlu kendini tanıyabilse, evren içindeki boyutunu ve sınırlı süresini kavrayabilse birçok sorun çözülecek ama hırs buna imkân vermiyor işte.

“Benim iktidarım, benim param, benim başarım, ben, ben, ben...”

Dünyada beş bin yıl önce de böyle düşünenler yaşıyordu, on bin yıl önce de.

Mezarlıklar önemli kişilerle dolu!

Evren ölçeğinde bir kelebek ömrü kadar bile olmayan insan yaşamını, böyle gerginliklerle ziyan etmeye değer mi?

Bir parça alçakgönüllülük, gündelik hırslardan birazcık arınma dünyayı cennete çevirmeye yeter: Hem size, hem başkalarına.

Nefes alıp vermek, doğayı seyretmek, dalgaların sesini duyabilmek, bir çiçeği koklayabilmek başlıbaşına bir mutluluktur aslında.

Ama ne yazık ki biz bunları unuttuk.

Mutluluğumuzu başkalarının felaketi ya da yenilmesi üzerine kurma çarpıklığını yaşıyoruz.

Ve ne kadar yükselirsek o kadar artıyor mutsuzluğumuz.

Unutmayalım: Biz gideceğiz, dünya kalacak!

Kızılderili bilgelerin söylediği gibi: “Dünya insanoğluna ait değil, insanoğlu dünyaya aittir!”

“Benim iktidarım, benim param, benim başarım, ben, ben, ben...”

Bu satırı okurken bi reklam da ''Bencil değil sencil olacaksın''sözünü anımsadım. :)
Biraz da sencil olabilsek belki daha iyi bi dünya da yaşarız.

Delfi tapınağında “Kendini tanı!” yazıyor.

Çok sevdim bunu hemen panoma yazacam :)
Ahh bi de kendimizi tanısak :(

Ama size verilmiş olan bu yaşamın ne demek olduğunun farkına varmadan, güneşe, çiçeğe, ota, böceğe, denize aldırmadan hoyratça savuruyorsunuz bu değerli yılları.

Güneşi görmek,onu bedenimizi okşayan fotonlarını hissetmek,
çiçeği koklayabilmek,dokunabilmek,görebilmek,

basit bir otun, süt ürünleri olarak bedenimize gıda kaynağı olarak girdiğini bilmek,
bir böceğin kainattın düzeni ve ahenginde ne kadarda önemli bir yer işgal ettiğini kavramak,

Denizin, canlılar için hayati önem taşıdığını bilmek,dalgaları ile kayalara çarparak oluşturduğu köpüklerin atmosfere taşınarak yağmur olarak bize hizmet ettiğini bilmek....

Bize verilen yaşamın ne demek olduğunun ve biz insanlara hizmet eden canlı cansız değerlerimizin farkına varabilmek ümidiyle... :)

Su Perisi' Alıntı:
Bir parça alçakgönüllülük, gündelik hırslardan birazcık arınma dünyayı cennete çevirmeye yeter: Hem size, hem başkalarına.

Nefes alıp vermek, doğayı seyretmek, dalgaların sesini duyabilmek, bir çiçeği koklayabilmek başlıbaşına bir mutluluktur aslında.

Ama ne yazık ki biz bunları unuttuk.

küçücük şeylerden bile mutluluk duymak varken biz farkında olmuyoruz..
ömrümüz her gün biraz daha kısalıyor ama yaşamanın anlamını daha bulamıyoruz..ne için yaşıyoruz?
günlük koşuşturmalarla monotonlaşan hayatlarımızdan birkaç günlük sıyrılamıyoruz..
oysa sabah gözümüzü açabilmemiz,yeni bir güne merhaba diyebilmemiz bile büyük mutluluk.
bir çiçeğin kokusunu ciğerler dolusu içimize çekmek..onlardaki yaradılışı görmek...

bir gün göçüp gideceğimiz bu dünyaya hiç gitmeyecekmiş gibi bağlanmayalım...
yaşamdaki değerleri unutmayalım..

teşekkürler..

Görmek,duymak,yürümek,koklamak,dokuna bilmek....
Sevdiklerimile geçirdiğimiz her anın tadını çıkarmak.
En büyük mutluluk zaten.
Farkına varsak.
Aslıda mutluluk küçük şeyler de saklı...

Su Perisi' Alıntı:
“Dünya insanoğluna ait değil, insanoğlu dünyaya aittir!”

Söz güzeldi..

"Adam,bir haftanın yorgunluğundan sonra Pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü.  

Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu.
Sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü:
-Ohh be kurtuldum en iyi coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez.
   Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve “baba haritayı düzelttim,artık sinemaya gidebiliriz”dedi.

Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gördüğünde de hala hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk şu cevabı verdi:

- Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı.

İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN
DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ."

YOLCU
Dünyaya bir misafir olarak geldik.Geliş sebebimiz Rabbimizi tanımak ve Ona ibadet etmek.Asıl hayat ahiret hayatıdır.Cennettede Cehennemdede ölüm olmayıp ebedi bir hayat var.selam ile

İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN
DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ."

Çok güzel ve anlamlıydı.Teşekkürler CRT
Dünyaya güzel karakter göstermeyi isteyen eskiler,önce devletini bir düzen içine koymayı çabaladılar.

Devleti düzeltmek isteyenler.önce evlerine çekidüzen vermeyi öngördüler

Evlerini düzene koymak istiyenler,önce kişiliklerini terbiyeden geçirmek gereğini anladılar.

Ve sonuçta;
Toplumsal değişimin KİŞİSEL GELİŞİMle olacağının farkına vardılar. ;)

Asıl yaşam ahirette ise bunca yaşam  mücadelesi ,bunca acı  buşunamıdır dersiniz?
"Şu yalan dünyaya geldim giderim
Gönül senden özge yar bulamadım
Yaralandım al kanlara bulandım
Gönül senden özge yar bulamadım"

Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler paylaşım için.

hehe insanlar herşeyi maddileştirdikçe bu böyle devam edecek maalesef.

Geri