Dostum olman kolay değil...

  • Konbuyu başlatan senarist081
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde senarist081 tarafından oluşturulan Dostum olman kolay değil... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,915 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Dostum olman kolay değil...
Konbuyu başlatan senarist081
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
S

senarist081

Ben ‘anlaşılmaya’ hasretken, düşüncelerimin, davranışlarımın lâyıkıyla anlaşılması ve paylaşılmasını umarken… Bana ‘benzer’ birisine kavuşmayı beklerken karşıma çıkan sen oldun.

Söyle! Sen o musun?

Gayet iyi biliyorum! Sen de benim tarafımdan sevildiğinde iyileşecek, mutlu olacak insanlardansın. Sevildiğinde ruhu gülecek ve dinleneceklerden! Ama sıra beni sımsıkı sevmene, yaralarımı iyileştirmene, mutlu etmene geldiğinde, belki de çabucak yorulacak, üstelik sızlanmaya başlayacaksın. Sahi, senin gönlüne, gönlündeki sevgiye kaç kişi, kaç ilişki sığabiliyor?

Hayatında olmasam eksilen, kaybolan ne olur; yahut neyini yitirdiğini hemen fark edebilecek duyarlılıkta birisi misin? Meselâ; tadı mı kaçar hayatının, mânâsı mı bozulur? Üşür müsün, durgunlaşır, mahzunlaşır mısın?

Varlığım neleri dölleyip besleyebilir yüreğinde, biliyor musun? Doğurgan mısın, kısır mı; bâkire misin yoksa dul mu? Ben senin neyin olabilirim, neyi ifâde edebilirim senin için? Cevabını merak ediyorum; çünkü dostluğun câhili misin, bilmem lâzım.

Yoksa, ‘Düşmanı olmayanın dostu da yoktur’ siyaseti, düşmanının oluşu korkusu mu seni beni dost edinmeye sürükledi?… Öyleyse sakın bana yaklaşayım deme!

İnsanları bir ‘bulmaca’ gibi görenlerden misin? Beni, sırlarımı deşifre etmek, çözüp bırakmak, çözmenin zevkine varmak isteyenlerden misin? Bulmaca müptelası mısın? Bana olan merakının, heyecanının, ilgi ve yakınlığının sebebi bu mu?… Zaten sende böylesi bir art niyeti sezersem, mahremiyetimi, özelliğimi, güzelliğimi muhafaza etmek için kendimi kapar, aramıza mesafe koyar, ilişkiyi soğutur, hatta seni iterim, bilesin. Ben senin oyunun veya oyuncağın olamam!

Ayrıca, açık yüreklilikle söyleyeyim: Ben, bir sürü kusuru olan, günahkâr birisiyim. Zihninde kurguladığın, hayalini kurduğun gibi olmayabilirim. Bana yakınlaşmak için attığın her adımda bir kusurumu görebilir; benden uzaklaşmanı söyleyecek sebeplerle tek tek karşılaşabilirsin. Sonrasında nasıl bakacaksın bana, nasıl davranacaksın? Kusur ve günahın varoluş hikmetini anlayamamış, varlığını aslâ kabullenemeyen, günahkârlara karşı tutum ve davranışları olgunlaşmamış birisi isen, hakîkî dostum olamazsın. ‘Zâtım’ ile, bana ilişen ve değişebilen ’sıfat’ ve ‘fiillerim’ arasındaki ayrımı kavrayabilmelisin. Belki de bu sebepten, dostumun, yaşça benden büyük birisi olabileceğini düşünüyorum. Hattâ, günahkârlık âteşinde pişip olgunlaşmış birisi olabileceğini!

Diğer taraftan! Günahlarımızı birbirimize açıklamamızın ve onları pervâsızca paylaşmamızın bizi birbirimize yakınlaştıracağını ve dostluğumuzun böylece kurulacağını düşünüyorsan yanılıyorsun! Günâhı sevemem, günahkârlıkla da övünemem!

Belki şu üslubumu incitici ve itici buldun! Ama kendime olan sevgim sebebiyle dostluk hususunda oldukça seçici ve kıskanç davranmak zorundayım. Bunu anlayabileceğini umuyorum. Denilmiş ki: ‘Kendi kadrin bilmeyen, dostun kıymetini ne bilir!’


 
L

lilaslmn

  dostun olmaya geldim..ayaklarına takılan çakıl taşlarını temizlemeye geldim,gökteki yıldızlardan bir buket sunmaya geldim,başını yaslayacak bir omuz aradığında burdayım demeye geldim,sana bahar getirdim..
 
S

senarist081

lilaslmn' Alıntı:
   dostun olmaya geldim..ayaklarına takılan çakıl taşlarını temizlemeye geldim,gökteki yıldızlardan bir buket sunmaya geldim,başını yaslayacak bir omuz aradığında burdayım demeye geldim,sana bahar getirdim..
Bakıyorum da döktürüyorsun Pınar..İnşallah dostluğumuz baki kalıcak seninle ve diğer arkadaşlarla..
 
M

MENEKŞE1

Kullanıcı
22 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
GİRESUN
DOSTLUK ADINA ÇOK YAZILAR OKUDUM VE HEP SEÇİCİ OLMAK İÇİN UĞRAŞTIM YANILDIM BAZEN PES ETTİM AMA KAZANDIKLARIMA BAKINCA NE GÜZEL ŞEYMİŞ DOSTLUK DİYORUM VE VERDİĞİ ZEVKİN HER ANINI PAYLAŞIYORUM OKUDUĞUM YAZILAR İÇERSİN EN YALIN OLANIYDI PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞŞEKÜR EDERİM
 
S

semazen

Kullanıcı
19 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
çok güzel gercekten ...bunları kabul eden insan  dostumuzdur..ama varmı acaba????herşeye rağmen dostunu bulanlar kıymetini bilmeli..tekrar tşkler senarist..
 
G

Gül46

Kullanıcı
17 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Türkiye
Güzel bir  yazı emeğinize sağlık

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Güzel konu güzel.
Bu aralar ''dost''lara taktım vesselam yada dost sandıklarıma diyeyim :)
Geniş çaplı bir değişime gerek duydum vs meyvelerinide topluyorum.
Ne mutlu bana valla

Teşekkürler konu için.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:) Gerçekten güzel konu.
"Dostuz" mesajı verip, "dostun dediği acıdır" mantığını kabul edemeyenler okusun ders alsın.
Dost diye "abi sen bitanesin" falan filanlar çok tutulur bir durumda.
Kalmadı gerçekten eski dostluklar.
Şimdilerde, seninle aynı şarkıyı söyleyen "dostun"!
O şarkıların modası çabuk geçer oysa!
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dostum kelimesini teyzem dışında kimseye kullanmadım bugüne kadar. Hep en iyi arkadaşım dedim. Şimdi anlıyorum ne kadar da iyi yapmışım..!
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
dideM' Alıntı:
Dostum kelimesini teyzem dışında kimseye kullanmadım bugüne kadar. Hep en iyi arkadaşım dedim. Şimdi anlıyorum ne kadar da iyi yapmışım..!
Zaten bu sözcüğü ne kadar çok dillendirirsen, o kadar değerini yitiriyor gibi gelir bana.
Her önüne gelene "dostum" diye hitap edenler var.
Dostunla dostluğun tartışması bile yapılmaz ayrıca. O öylesine güvenli bir ilişkidir.
 
M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Dostluk adına yazılmış enteresan bir yazı, etkilendim.
 
Üst