Diksiyon'dan asosyal?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcelik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mcelik

Kullanıcı
Merhaba Ağabeylerim,

17 yaşında lise 3 öğrencisiyim. Kendimi düzgün ifade edemiyorum. Bu son zamanlarda kafama çok takıldı artık kimseyle konuşmak istemiyorum. Gittikçe asosyal olduğumu farkettim. Kendimi geliştirmek istiyorum. Diksiyon kurslarına gidin demeyin 450 TL param yok. Kendimi güzel ifade edebilmek için ne yapmalıyım?

Diksiyon ya da hitabet eğitimi alamıyorsak bunu yapacağımız birkaç yol var. Ancak en güçlü iki tanesini önereyim size.

1- Sürekli okumak. İlgi alanınızı keşfedin. VE ilgili olduğunuz şeyler üzerine okuyun. Bir süre sonra "doğru TÜRKÇE kullanımı olan yazarlar" dikkatinizi çekmeye başlayacaktır.
2- Bu eğitimleri internet üzerinden verenler, e-eğitim tarzında, var. Hatta bazıları -yanlış hatırlamıyorsam- ücretsizdi. Bu tip eğitimleri bularak, kendinizi geliştirebilirsiniz.

Karşımızdaki kişi yada kişiler en nihayetinde bir insan ve bizler anlaşabilmek için kendimizi ifade etmek zorundayız. Topluluğa karşı kendimizi ifade edebilmek belirli bir eğitim gerektirse de öncelikle kendimizle ilgili her türlü durumu kabul edebilecek olgunlukta olmalıyız ki , bize yöneltilen suçlayıcı sözlere de aynı olgunlukla yanıt verebilelim.

Denemeye değer, diyorum...

Saygılar.

Geri