Deyimlerin hikayesini biliyor musunuz?

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Deyimlerin hikayesini biliyor musunuz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18,652 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Deyimlerin hikayesini biliyor musunuz?
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
dideM' Alıntı:
hehe çok keyifli paylaşımlar olmuş peri.  ;D
Ben "üzümü ye bağını sorma" yı çok merak etmişimdir hep, sanki komik bişeyler olmuş gibi geliyor. Varsa onu da paylaşır mısın?

Didem için Üzümü ye bağını sorma : Yediğine, içtiğine, aldırış etme, helal-haram ayırt etme, fırsatları iyi değerlendir... Ve fırsatları değerlendirirken de hiç bir kaide tanıma demektir...Bu söz atasözleri kitaplarında mevcut olsa bile... Bu söz bizim büyüklerimizin sözü olamaz...
Çünkü bizim atalarımız dine bağlı helal-haram hudutlarına kılıkırk yararcasına riayet ederlerdi. Savaşa giden ordumuzun üzüm bağından geçerken bir tek üzümü bile koparmadıkları dillere destandır... Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız... Yeterki biz onlara layık olabilelim...

İmam-ı Azam hazretlerinin babası şüpheli bir elmayı dişlediği için kendini affettirme ve aldığı lezzeti helal ettirmesi için elma sahibine bir sene ücretsiz hizmet etmiştir... Sonra da elma sahibinin teklifi üzere hizmet ettiği zatın kızıyla evlenmiş ve bu izdivaçtan İmam-ı Azam hazretleri doğmuştur...

Bir lokma haramın 40 gün insan vücudunda tesiri görüleceği göz önünde bulundurulursa... üzümü yiyipte bağını sormamak müslümana yakışan bir haslet değildir... Onun için meyva kadar onun bağının kalitesi de önemlidir..

Velhasıl bu bize uygun bir söz değildir...  ;)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Harun' Alıntı:
dideM' Alıntı:
hehe çok keyifli paylaşımlar olmuş peri.  ;D
Ben "üzümü ye bağını sorma" yı çok merak etmişimdir hep, sanki komik bişeyler olmuş gibi geliyor. Varsa onu da paylaşır mısın?
;D ;D

bana da üzüm üzüme baka baka kararır.
Malesef onun hikayesine henüz ulaşılmamış o yüzden eliniz boş dönmeyin diye anlamını yazayım :)
Her zaman bir arada bulunan,arkadaşlık eden,bir çevrede yaşamaya .alışan kimseler birbirinden etkilenir ve birbirinin özelliklerini,huylarını ve alışkanlıklarını kaparlar  ;D

Dikkat et fazla bakma üzüme gözüm  ;D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Superisi : )
Senden bir ricam olucak.. aradım bulamadım.
Hani "Deliye Hergün Bayram " diye  bir deyim vardıya  bizimle bu sözün hikayesinide paylaşsan diyorum.
Sanki neden  hergün bayrammış hissine kapılıyorum çok merak ettimde : ((

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Tamam canım senin için araştırırım,kitapta geçmiyor ama araştıracağım :)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yok daha... siz yok daha nın hikayesini bilmiyorsunuzdur şimdi,sırasını bekleyin
;D ;D ;D ;D ;D
Çok güldüm yav gece gece:)))))

Ya peri bu üzümü ye bağını sorma öyle değil gibi. Yani helalden haramdan değil de fırsatları iyi değerlendirmeden bahsediyor sanki sadece.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

"Ayıya dayı demek"
Köprüyü geçene kadar söylenmesi gereken söz:)
Ama benim dayım yok:)