Deterjanlar Bir Gün Hepimizi Temizleyecek

  • Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde roze tarafından oluşturulan Deterjanlar Bir Gün Hepimizi Temizleyecek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,723 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Deterjanlar Bir Gün Hepimizi Temizleyecek
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan roze
R

roze

Marketlerde boy boy yükselen, her marka ve firmanın kıyasıya yarıştığı çamaşır suları, deterjanlar, renkli ve şık görünümlü sabunlar, parfümler ne kadar mahzun görünseler de yanı başlarında bulunan ekmeklere, irmiklere, unlara, peynirlere, çaktırmadan çok büyük zarar veriyor.

Uçucu maddeler içeren malzemeler ile aynı ortamlarda bulunan yiyecekler zamanla vücuda zararlı hale dönüşüyor. Yapılan araştırmalara göre yiyecekler ile kimyasal maddeler içeren ürünlerin aynı reyonlarda sergilenmemesi, hatta aynı mekanlarda bulunmaması lazım. Deterjan fabrikalarının şehirlerin içinde bulunuyor olması da insan sağlığını tehdit ediyor. Öğrenim gördükleri okula yakın bir deterjan fabrikasından yola çıkarak bu konuda araştırma yapan Fatih Koleji öğrencilerinden Berhat Bildirir ve Fatih İhtiyar sinekler üzerinde yaptıkları deneyle uçucu maddelerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkisini gün yüzüne çıkardılar.

Bildirir ve İhtiyar; insana çok yakın gen yapısına sahip meyve sineğinin üzerinde yaptıkları deneyler sonucunda uçucu maddelerle aynı yerde kalan yiyeceklerin kanser gibi birçok hastalığa sebep olduğunu tespit ettiler. Genç öğrenciler çalışmalarında laboratuvar şartları oluşturarak, aynı dolapta; boya, cam temizleyicileri, deterjan, çamaşır suyu, alkollü içkiler ve kolonya ile 2 ay açık pakette bıraktıkları irmik, maya ve şekeri bir arada tutmuşlar. Ve bu besinleri tüketen sineklerde yaşanan değişiklikleri incelemişler. Üç nesil takip sonucu uçucu maddelerle aynı mekânda bulunan gıdalarla beslenen sineklerin daha sonraki nesillerinin mutasyona uğradığını tespit etmişler. Sineklerin kanat sayısında artış, bacak ve kollarında kopma gibi değişiklikler gözlemişler. Bildirir ve İhtiyar, bu sonuçtan yola çıkarak aynı şartların insan üzerinde de kansere kadar birçok rahatsızlığa sebep olacağı sonucuna varmış. Yanlış depolanan yiyeceklerin genlerinde oluşan değişiklikler insan sağlığını tehdit ediyor.
 
S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkürler... Bilgiler güzel de artık bu tür araştırmaların Türkiye'deki okullara indiğini duymak daha bir güzel .Tabi ki uzun zamandır  mevcutturdur da giderek artması ve değerlenmesi sevindirici bir olay.
 
C

catzilla

marketlerde raflara dizilmiş oluyorlar, ister istemez alıyoruz..... ::)
 
R

roze

ölüdeniz' Alıntı:
Güzel bilgiler için teşekkürler Roze :)
Rica ederim ;)

syn' Alıntı:
Teşekkürler... Bilgiler güzel de artık bu tür araştırmaların Türkiye'deki okullara indiğini duymak daha bir güzel .Tabi ki uzun zamandır  mevcutturdur da giderek artması ve değerlenmesi sevindirici bir olay.
Evet, gerçekten gelişiyoruz artık. Rica ederim ;)

catzilla' Alıntı:
marketlerde raflara dizilmiş oluyorlar, ister istemez alıyoruz..... ::)
Evet, haklısın :)
 
Üst