derdimi anlatamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siesta78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de kendimi ifade edemiyorum çok asosyal birisiyim bunun için kitap okuyorum bir kağıda okuduğum kitabın özetini çıkarıyorum ya da kendi kendime anlatarak telefona kaydediyorum. Sonuç nasıl diye sormayın son bir yıldır bu yöntem aklımda ama bir türlü düzenli olarak uygulayamadım. Lisede edebiyat dersinde öğretmen bir atasözü söylerdi bunun hakkında kompozisyon yazmamızı isterdi şimdi anlıyorum o dersin amacını. : )

Üç ayda bir kitap çok az bu ortalama ile kitap okumanın kendimizi ifade edebilmemize bir faydası olmaz herhalde.

mabed528' Alıntı:
Üç ayda bir kitap çok az bu ortalama ile kitap okumanın kendimizi ifade edebilmemize bir faydası olmaz herhalde.
Olmaz olur mu hiç ya ...
Kitap okursan bildiklerin artar ve bi yerden sonra kendine olan güveninde artar diyorum ben...
Ayrıca siesta senin okuduğun kitap sayısı bence yeterli değil ???...

gökteki yıldız' Alıntı:
mabed528' Alıntı:
Olmaz olur mu hiç ya ...
Kitap okursan bildiklerin artar ve bi yerden sonra kendine olan güveninde artar diyorum ben...
Kİtap okumanın demiyorum 3 ayda 1 kitap okumanın faydası olmaz diyorum yani çok seyrek demek istedim. :)

mabed528' Alıntı:
gökteki yıldız' Alıntı:
mabed528' Alıntı:
Olmaz olur mu hiç ya ...
Kİtap okumanın demiyorum 3 ayda 1 kitap okumanın faydası olmaz diyorum yani çok seyrek demek istedim. :)
Hımm bende sana katılıyorum  ;) bu arada uyguladığın yöntemin işe yarayacağını düşünüyorum...

Bende de aynı sorun var, sinirlendiğim zaman söylemek istediklerimi değilde saçma sapan konuşuyorum bu seferde komik duruma düşüyorum bende bu özelliğim ile ilgili yazılar ararken bu site ile karşılaştım. her şey sakin olmaya bağlı. ayrıca birde yetişme tarzı genelde aileler çocuğuma birşey olmasın aman şunu yapma ben yaparım aman şuraya gitme diye çocukken çok sıkarlar biryere göndermezler veya çocuğa sorumluk vermezler kısacası çıt kırıldım büyütürler bu sefer çocuğun kendine güveni hiç olmaz aynı benim ailemin yaptığı gibi. Psikologlarda boşuna demez dimi çocukluğunuza inelim diye :) Gerçekten kitap okumanın bulmaca çözmenin kanallarda bilgi yarışmaları izlemenin faydası var en azından kelime dağarcığın gelişir kendine güvenin biraz olsun gelebilir.  Biraz uzun oldu ama okuduysan teşekkür ederim. Ayrıca avatardaki senmisin hiç 30 göstermiyorsun  :) hayatta başarılar....

Geri