DENEYİM ve EĞİTİM

  • Konbuyu başlatan yaratici_idea
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde yaratici_idea tarafından oluşturulan DENEYİM ve EĞİTİM başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,685 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı DENEYİM ve EĞİTİM
Konbuyu başlatan yaratici_idea
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan erhan1067
Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kitabın yazarı JOHN DEWEY...
John Dewey yalnızca bir filozof olmayıp aynı zamanda eğitimin pratiğinden gelen bir düşünürdür.
Eserlerinde ve düşüncelerinde okulun kalbinin öğretmen olduğunu,onların son derece donanımlı bir şekilde
yetiştirilmesi gerektiğini vurgularken ,günümüzde de artık bir olmazsa olmaza dönüşen öğrenci odaklı eğitim sisteminin de ilk temellerini atmıştır.


John Dewey diğer önemli kitabı 'Demokrasi ve Eğitim' den yaklaşık 20 yıl sonra yayınladığı 'Deneyim ve Eğitim' adlı eserinde geleneksel ve ilerlemeci eğitim anlayışlarını derinlemesine tartışmış ve ne yeni ne de eski eğitim sisteminib deneyim felsefesine yer vermemesi nedeniyle yeterince sağlıklı olmadığı sonucuna ulaşmıştır.

Atatürk 1924 yılında kendisini Türk Eğitim sistemini yeniden yapılandırmak için Türkiye'ye davet etmiş, O da büyük bir memnuniyetle gelmiştir. Türkiye'de kaldığı 2 aylık süre içerisinde gerek İstanbul gerekse diğer şehirlerdeki çeşitli okullarda incelemelerde bulunmuş, konferanslar vermiş, Atatürk'le çağdaş eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini paylaşmıştır.

Amerika'da Silikon Vadisini oluşturan beyinlerin yetiştirdiği ve bugün de yürürlükte olan yapılandırıcı ve analitik eğitim öğretim sisteminin kurucusu olan John Dewey, sadece 20.yy'a değil kendisinden önceki dönemlere de eğitim felsefesine ve pratiğine getirdiği yeni yaklaşımlarla ışık tutmuştur.

Kendisi küçük ama içeriği devasa olan bir kitap...
 
S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
çok güzel bir bilgilendirme olmuş paylaşım için teşekkürler
 
E

erhan1067

Kullanıcı
6 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
bir öğretmen adayı olarak kitabı okumaya çalışacağım teşekkür ederim paylaşım için...
 
Üst