Dedikodudan neden nefret ediyoruz???

• Konbuyu başlatan hatice şengül
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde hatice şengül tarafından oluşturulan Dedikodudan neden nefret ediyoruz??? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,856 kez görüntülenmiş, 28 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Dedikodudan neden nefret ediyoruz???
Konbuyu başlatan hatice şengül
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan karagün
C

ContaQ

Kullanıcı
18 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
www.turkcemiz.net
Benim için dedikodudan dedikoducudan nefret etmek veya neden nefret ediyor olmak değil önemli konu, asıl mesele bence; madem bu durumdan nefret ediyoruz ama yapılmasını önleyemiyoruz. Bunu nasıl önleriz yahut insanları bunları yapmaktan nasıl vazgeçiririz bence bu tartışılmalı.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ContaQ' Alıntı:
Benim için dedikodudan dedikoducudan nefret etmek veya neden nefret ediyor olmak değil önemli konu, asıl mesele bence; madem bu durumdan nefret ediyoruz ama yapılmasını önleyemiyoruz. Bunu nasıl önleriz yahut insanları bunları yapmaktan nasıl vazgeçiririz bence bu tartışılmalı.
Dinlemeyerek sanırım.
Kibarca "beni ilgilendirmiyor.", diyebilmeyi öğrenebildiğimiz zaman olabilir mi?
Dedikoducu tipler, anlatırlarda anlatırlar. :) Ve siz dinledikçe, sizin kendisinin yanında olduğunuda düşünerek, aynı olayı bir başkasına anlatırken sizi referans gösterebilirler, örneğin;
"Dün Zeynep'le de konuştuk..." şeklinde.

M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Arkadşaım bence değiştirilmesi en zor yapı bu olsa gerek diye düşünüyorum..Düşünse karşındaki kişi senin dedikodunu yapıyor,yahut senin ona asla kimseye söyleme dediğin şey için yemin ediyor ama başka bir yerde bunu başkalarına senin gözünün içine baka baka söylüyor..hani derler ya insanlar başkalarının değişmesini ister ama kendini değiştirmeyi asla düşünmez! biz o yapıya sahip kişilerin değişmesini isteriz ama olumsuz sonuç almak daha çok muhtemel birşeydir,bu yüzdendir ki çoğumuzda onlara ayak uydururuz,uyduramayanlar ise yakınmalarıyla kalıyor işte...

Benim bu tür ortamlarda bulunduğum çok oluyor,yani başkalrının hakkında bu şekil şeyler yapıldığı zmaan ya ona hak ver derim,yada sessiz kalırım!

C

ContaQ

Kullanıcı
18 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
www.turkcemiz.net
Mrs.Jadem' Alıntı:
Arkadşaım bence değiştirilmesi en zor yapı bu olsa gerek diye düşünüyorum..Düşünse karşındaki kişi senin dedikodunu yapıyor,yahut senin ona asla kimseye söyleme dediğin şey için yemin ediyor ama başka bir yerde bunu başkalarına senin gözünün içine baka baka söylüyor..hani derler ya insanlar başkalarının değişmesini ister ama kendini değiştirmeyi asla düşünmez! biz o yapıya sahip kişilerin değişmesini isteriz ama olumsuz sonuç almak daha çok muhtemel birşeydir,bu yüzdendir ki çoğumuzda onlara ayak uydururuz,uyduramayanlar ise yakınmalarıyla kalıyor işte...

Benim bu tür ortamlarda bulunduğum çok oluyor,yani başkalrının hakkında bu şekil şeyler yapıldığı zmaan ya ona hak ver derim,yada sessiz kalırım!
Bence bu yorumunuza cevap yukarıda verilmiş. Bir dedikoducu geldiğinde başkası hakkında size bir şey aktaracağı sırada onu dinlemezseniz, karşı tarafı susturmuş amacına ulaştıramamış olursunuz. Bence de cok etkili bir yöntem.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bir dedikoducu geldiğinde başkası hakkında size bir şey aktaracağı sırada onu dinlemezseniz, karşı tarafı susturmuş amacına ulaştıramamış olursunuz. Bence de cok etkili bir yöntem.

Bunu bazen yapıyorum,karşımda ki insana beklediği soruyu sormuyorum ve anlatamıyor,içini dökemiyor,fitil oluyor,uyuzluk değil mi?...hehehehhehe...

Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Dedikodunun çok ince bir çizgisi var bence.
Yani birini kötü olarak gösterme çabasıyla yapılan kısmı var ki işte bu tehlikeli.
Ama bazen gördüğünüz bir tehlike konusunda birini uyarma ihtiyacı duyarsınız
ve bazı şeyleri söylemek zorunda kalırsınız. Yani yapmaya mecbur olduğunuz durumlar vardır.
Bu da insanın söylediği için kendini kötü hissetmesine yetse bile
bazen gerekli bence.
Tabi buna dedikodu denirse..

B

Batusch

Kullanıcı
22 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
bence gayet güsel bişi .. puhaa çekiştir çekiştirebildiğin kadar :) eğlenceli tabii kendi açımızdan bakınca öyle  :-\

K

karagün

Her ne kadar dedikonuyu kimse kabuletmiyorsada dedikodu yapmayan olduğunu hiç sanmam.
Yani ben denk gelmedim tuhaf.