Dabülü Nedir?

• Konbuyu başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası) kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Dabülü Nedir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,800 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Anlık Kareler (Fotoğraf Dünyası)
Konu Başlığı Dabülü Nedir?
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GÜLBANU38
K

Kristal

Ağlanacak halimize kahkaha atıyorum   :-[ :kahkaha :kahkaha

S

Samira

Kullanıcı
14 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
güzelim türkçemizi nasıl katlettiğimizin güzel bir örneği...paylaşım için tşk ederim

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Samira' Alıntı:
güzelim türkçemizi nasıl katlettiğimizin güzel bir örneği...paylaşım için tşk ederim
Evet, uluslararası olmak uğruna!
Sanki nüfusumuzun çoğunluğu yabancı dili hatmetmiş gibi!
Towers yerine neden "kule" sözcüğü kullanılmaz ki?

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
en komiğide bir çok restaurant ingilizce kelimelr kullanıyor örneğin : dürüm's yazıyor amna tanrım ne kadar büyük bir ayıp ülkemize :-[

K

Kristal

6 katlı apartmanlar bile plaza oldu.
Özenti yüzünden sonradan görme bir toplum olduk çıktık.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Elbette, uluslarası kabul edilen İngilizce dilinin bazı yerlerde kullanılmasına asla karşı değilim.
Ancak, sizlerinde verdiğiniz örnekler gibi, saçmasapan yerlerde, ve hatta ne garip biz İngilizcê'yide katlatmeyi başardığımızdan garip bir lisanda kazandırdık Dünya'ya.
Kaç turist shatci, gomlekchi sözcüklerini anlar ki?
Gülşah'ın dediği gibi, dürüm's nedir?:(

S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu konuda duyarlı olduğunuz için teşekkür ediyorum.
:-[ malesef
Bir iş dergisindeki yazı;
''... bir trader.'' 
Şu anda üniversitelerde okutulan bir Türkçe kitabı bildirişim kelimesine parantez açılarak (communication ) yazılmış.Gereğini bilemeyeceğim ya.Neyse lafın kısası burada aranacak bir suçlu varsa başta biz ve medyadan başkası değildir.

R

roze

Ben de bir tv programında gördüm. E-mail dediler. Sonra ingilizcesini kullanmayalım elektronik posta diyelim deyip kapattılar konuyu. İşin garibi, elektronik kelimesi de posta kelimesi de Türkçe değil ve bu kelimeleri Türkçe zannediyorlar malesef :(

S

smaile

Kullanıcı
15 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Laz aklı! güldürürdeee düşündürürde ne diyim....
Ülkemizdeki ingilizce kullanımına gelince, sahiden orjinal olmak çabasına kendini rezil eden insan sayısı gün geçtikçe artıyor. Biraz daha doğal olalım diyorum söylediğiniz gibi dürüm's yerine dürümler mesela.... :bilgeadam

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Yabancılaşma torisi geldi aklıma ama.
Şimdi buraya nasıl bağladın dersiniz, ben anlatırım, anlatırım, anlatırım. Yani sadece anlatırım.
Gittikçede yabancılaşıyoruz.

Az tutunalım diyoruz, aman geri kafalı gelenekçi mağara adamı oluyok :d ipin ucu kaçıp az da olsa bizde ayak uyduralım diyoruz.
Posmodern ahlaksızlar olup çıkıyoruz :d
Dabulu nedir ? keşmekeştir. buradan çok yere ulaşmak hatta ulaşamamak içten bile değildir.

G

GÜLBANU38

Kullanıcı
21 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
türkçemize ne saygı gösteriyolar ne önem veriyolar denecek söz yok :(