Çok televizyon izleyen çocuk risk altında!

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Çok televizyon izleyen çocuk risk altında! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,035 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Çok televizyon izleyen çocuk risk altında!
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turtur
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

TV izleyen çocuğun psikolojisi bozuluyor
İngiliz bilimadamları tarafından yapılan araştırmaya göre, TV seyreden çocuğun psikolojisi bozuluyor.

Ekran önünde uzun zaman geçiren çocukların psikolojik sorunlarının olma riskinin daha fazla olabileceği belirlendi. İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden bilim adamlarının, 10-11 yaşındaki bin 13 çocuk üzerinde yaptıkları araştırmada, çocukların, zamanlarının ne kadarını bilgisayar başında oyun oynayarak ya da televizyon seyrederek geçirdiği ve ekran başında zaman geçirmenin çocuklar üzerindeki etkileri araştırıldı.

Psikolojik durumlarını belirlemek için çocuklara bazı sorular soran araştırmacılar, fiziksel faaliyetlerinin yoğunluğunu ölçmek için katıl ımcılardan 7 gün boyunca bellerinde bir cihaz taşımalarını da istedi.

Amerikan "Pediatrics" dergisinde yayımlanan araştırmada, her gün ekran başında 2 saat ya da daha fazla zaman geçiren çocukların fiziksel faaliyetleri yoğun olsa da, sosyal ilişkilerinde daha fazla güçlükle karşılaştıkları ve daha fazla duygusal sorunlara sahip oldukları görüldü.

Bugüne dek yapılan araştırmalar, fiziksel faaliyetlere sahip çocukların ekran önünde geçirilen saatlerin olumsuz etkilerini telafi ettiğini göstermişti. 

Kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve diyabet hastalıkları kapıda...

Günde bir saat veya daha fazla fiziksel aktivite yapan çocuklarda atardamarların gözle görülür derecede daha geniş olduğu belirtildi.

Araştırmacı, televizyon karşısında çok zaman geçirmenin fiziksel aktiviteye daha az zaman ayrılmasına, kötü beslenme alışkanlığına ve kilo alımına yol açtığını belirtti. ​

KAYNAK: http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=132127
            http://www.ntvmsnbc.com/id/25204836/#storyContinued

Biz çocukken oyunlardan eve girmek istemezdik. Benim bildiğim televizyonda çizgi film izleme ve arada ateri oynama olurdu. Onun dışında ailem bizi zorla içeriye girdirirdi. Hiç unutmam ip atlarken kendime söz verdim yaşım kaç olursa olsun oynaycağım =)

O zaman ablam ergen psikoljisine girmiş benimle oynamazken neden diye sorduğumda ben artık büyüdüm oynamam derdi çok sinir olurdum  :mad: Hep derdim ben büyünce hatta çocuğum olsa bile çıkar ip atlarım  ::) iyi olan şey hala aynı şeyleri düşünüyorum. Oyun oynamanın yaşı mı var :)
Seksek oyanma, yakartop oyanma ......... nerede kaldı o güzelim günler
:-\

YAĞ SATARIM BAL SATARIM...

KUTU KUTU PENSE

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Olmaz ama yoksa çocuk nası yemeğni yer ,uslu dururda kafamızı şişirmez ?  :eek:

Çocuklarını kandırma oyalama adına Tv karşısına zorlayan anne-babaları burdan kınıyor,neden anne baba olduklarını yadırgıyorum  !
Bişi olmaz bişi olmaz bende böle büyüdüm...Demeyin  ;)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:

Olmaz ama yoksa çocuk nası yemeğni yer ,uslu dururda kafamızı şişirmez ?  :eek:

Çocuklarını kandırma oyalama adına Tv karşısına zorlayan anne-babaları burdan kınıyor,neden anne baba olduklarını yadırgıyorum  !
Bişi olmaz bişi olmaz bende böle büyüdüm...Demeyin  ;)
Dimi şimdiklerin kandırma metodu televizyona dikkati çekip yemek yedirmek. Zaten çocuk sahibi olmuş onca insan içinde henüz anne baba kavramını kavrayamamış olanları da var ;)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Çocuk dediğin dışarda büyümeli sokakta oynayarak bir arkadaş çevresinde. şimdikileri tıkıyorlar eve tv başına bilgisayar başına çocuk zaten büyüyene kadar kapalı kalmaktan sorunlu oluyor. Çocuk çocukluğunu yaşamadan büyüyor. Sonra sorunlu olunca bu sefer aile yine kızıyor bu sefer daha sorunlu oluyor... Gibi.

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Çok televizyon izlemek zaten zararlı,çocuklar için daha çok zararlı.onlar daha yetişme çağındaGördüklerinden,duyduklarından çok fazla etkileniyorlar.Televizyondaki oyuncuların taklitleirni yapıyorlar,yaptıkları şey iyi mi kötü mü bilmiyorlar ama anne-baba biliyor! çocuklarına neler öğretildiğinin farkında olmalılar.
Arkadaşlarla oyun oynamak varken neden evde oturup televizyon izler veya internette oyun oynarlar ki.! çünkü bir nevi sosyal çevreden koparılıyorlar.
Sonra çocuk içine kapanık,huysuz ve sorunlu oluyor...Sorumlusu anne ve babalardır.
Çocuklarınızla daha fazla ilgilenin,onlara doğru şeyleri öğretin...

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
cantuuu' Alıntı:
[iyi olan şey hala aynı şeyleri düşünüyorum. Oyun oynamanın yaşı mı var :)
Seksek oyanma, yakartop oyanma ......... nerede kaldı o güzelim günler [/color] :-\
İçimizdeki çocuk da oyunlar oynamak ister,bu yüzden bende oyunun yaşı yoktur diyorum :) her ne kadar gören kişiler bizleri yadırgasa da.   ::)
Eski arkadaslarımı da özledim...hele onlarla sek sek oynamak...Bunun için geriye dönmek isterdim.
Çocukluğumuzu yitirmemek ve çocuklarımızı iyi yetiştirmek dileğiyle..

N

NobleOttoman

Kullanıcı
25 Nis 2011
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Yalnız çocuklar değil ki, tüm toplum televizyonun karşısında adeta sürü psikolojisine sahip. Hayatı orada gördüklerinden ibaret sanmaları da bunun en büyük sonucu.. Çocukları televizyondan uzaklaştırmak için ilk önce bireylerin bilinçlenmesi gerek, diye düşünüyorum...

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki' Alıntı:
Çocuk dediğin dışarda büyümeli sokakta oynayarak bir arkadaş çevresinde. şimdikileri tıkıyorlar eve tv başına bilgisayar başına çocuk zaten büyüyene kadar kapalı kalmaktan sorunlu oluyor. Çocuk çocukluğunu yaşamadan büyüyor. Sonra sorunlu olunca bu sefer aile yine kızıyor bu sefer daha sorunlu oluyor... Gibi.