Çok Mu Abartıyorum Dersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
Çok Mu Abartıyorum Dersiniz?

Hiç durmadan çalışıp bulduğumuz kuru ekmeğe talim edipte yine de halimize şükrettiğimiz...
Umudun bittiği noktada dayanabilmek adına birilerine yalvarıp durduğumuz...
Kimseye güvenin kalmadığı gerçek dostlukların olmadığı...
Baskıcı ve dayatmacı çözümsüz sorunların içinde boğulduğumuz...
Kötülerin kral ,sahtekarların zengin olduğu... 
İnsanlıktan bi'haber kavga ve şiddetin yaşandığı bir ortamda
Şimdi ben çıkıpta "Aman çok mutluyum "desem kendimin dahi inanmadığı birşeye kim inanır?
Yani ben yalancı durumuna düşmüş olmayacak mıyım?
Neyse sutum !

62288485xh2uy3.jpg

İşte esas sorunda burada ..
Sanırım konuya biresellikten  öte bakıyor çevremde kötülükler kolgezerken  istesemde mutlu olamıyorum : )

Maalesef.. Görmeden, bilmeden de yaşanmıyor. İnsan, kafasını öteki tarafa çeviremiyor!

dideM' Alıntı:
Maalesef.. Görmeden, bilmeden de yaşanmıyor. İnsan, kafasını öteki tarafa çeviremiyor!
Evet bu konuda size aynen katılıyorum : )
Duyarlı olduğun sürece  haksız ,yanlış olana karşı  devamlı mücadele ediyor olman uzaklaştırır seni
basit düşünüp basit yaşamaktan...
İşte  o andan sonra
artık gerçeklerle karşı karşıyasındır ve bembe hayaller kuramazsın acı duyarsın ve zor gelir mutlu olmak!

herşey kötü hiç bir şey istediğimiz gibi gitmiyor kimbilir belki bir dostumuz sığanabileceğimiz bir sevgilimiz yada eşimiz yok belki işimizde yok. Peki bunlara sıkıla sıkıla üzüle üzüle ben mutsusum diye diye yapsak değişen ne olur ki acaba. herşey kötü gidiyor üstüne birde bizim kötü gitmemiz eklenir sonra ne olur ? herşey ters gidiyor deriz hiç bir şey iyi olmayacak deyip umutsuzca baksak dünyaya ne değişecek umutsuz bir dünya görecek gözlerimiz cünkü içimizde umut yok. Bunun üstüne yorulan beynimiz boşa giden çabalar eklenecek daha kimbilir neler olacak. Bunların olması yerine herşey kötü gitsede kendi içimizde iyi olsak daha iyi değilmi.Belki kimse inanmaya bilir ama birilerinin inanmasi icin ilk başta buna kendimiz inanmalıyız diyorum bencee ;)

asukaki' Alıntı:
herşey kötü hiç bir şey istediğimiz gibi gitmiyor kimbilir belki bir dostumuz sığanabileceğimiz bir sevgilimiz yada eşimiz yok belki işimizde yok. Peki bunlara sıkıla sıkıla üzüle üzüle ben mutsusum diye diye yapsak değişen ne olur ki acaba. herşey kötü gidiyor üstüne birde bizim kötü gitmemiz eklenir sonra ne olur ? herşey ters gidiyor deriz hiç bir şey iyi olmayacak deyip umutsuzca baksak dünyaya ne değişecek umutsuz bir dünya görecek gözlerimiz cünkü içimizde umut yok. Bunun üstüne yorulan beynimiz boşa giden çabalar eklenecek daha kimbilir neler olacak. Bunların olması yerine herşey kötü gitsede kendi içimizde iyi olsak daha iyi değilmi.Belki kimse inanmaya bilir ama birilerinin inanmasi icin ilk başta buna kendimiz inanmalıyız diyorum bencee ;)
  Evet haklısın yaşama güzel yönünden bakmak gerekiyor..
Oysa ben artık pembe hayaller kuracak dönemi çok gerilerde bıraktım..
Elimde değil belkide susmasını bilmiyor çevremde olupbineni fazla sorguluyorum.
Dolayısıylada mutluluk kavramını tanımlayamıyor zamanla yarışamıyor kimbilir çok şeyi  kaybettiğimin yeni farkına varıyorumdur..!

crt' Alıntı:
asukaki' Alıntı:
  Evet haklısın yaşama güzel yönünden bakmak gerekiyor..
Oysa ben artık pembe hayaller kuracak dönemi çok gerilerde bıraktım..
Elimde değil belkide susmasını bilmiyor çevremde olupbineni fazla sorguluyorum.
Dolayısıylada mutluluk kavramını tanımlayamıyor zamanla yarışamıyor kimbilir çok şeyi  kaybettiğimin yeni farkına varıyorumdur..!

bir filmde izlemiştim insanlar büyüdükçe hayalleri küçülüyormu diyordu küçük çocuk babasina babm ve oğlumdaydı herhalde. Doğru aslıdada arkadaşim parmağinin kesildiğini hayal etsen gerçekten yaşamiş gibi acısını hissedemezsin.Şuda var pembe hayaller kurulmasada hayal kurulmali kisacıkta olsa

Bence herşey kötü değil kötülüğe karşı pasif kaldığımız için kendimiz kötüyüz ve bu kötülük vücudumuzu kaplamış durumda.
Dostluklarımızda neden iyi ilişki kuramıyoruz ? Çünkü her zaman her seyi allttan alamıyoruz . . .
Kavgada Türkiye nin gündeminde olduğu SAÇMA AÇILIM. . . Adamlar hainleri alkıslarla karsılıyo. . . Hiç kimse ses çıkarmıyo
Neyse RsL Kaçar ^^

rsloztrk' Alıntı:
Bence herşey kötü değil kötülüğe karşı pasif kaldığımız için kendimiz kötüyüz ve bu kötülük vücudumuzu kaplamış durumda.
Dostluklarımızda neden iyi ilişki kuramıyoruz ? Çünkü her zaman her seyi allttan alamıyoruz . . .
Kavgada Türkiye nin gündeminde olduğu SAÇMA AÇILIM. . . Adamlar hainleri alkıslarla karsılıyo. . . Hiç kimse ses çıkarmıyo
Neyse RsL Kaçar ^^

Konuyu özünden uzaklaştırmayalım ve hemen toparlayalım : (

"Çalışmadan yiyenlerin
Derimizi giyenlerin
Nice benim diyenlerin
Ne izi ne tozu kaldı
Bizden geçinen kalleşler
Döner geri bizi taşlar
Sıvıştı yaren yoldaşlar
Ne sözü ne özü kaldı "

Geri