çok dikkatsiz olduğumu söylüyorlar lütfen bana yardım edin...

  • Konbuyu başlatan abrek_16500
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Katılanlar kategorisinde abrek_16500 tarafından oluşturulan çok dikkatsiz olduğumu söylüyorlar lütfen bana yardım edin... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,678 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Katılanlar
Konu Başlığı çok dikkatsiz olduğumu söylüyorlar lütfen bana yardım edin...
Konbuyu başlatan abrek_16500
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mrs.Jadem
A

abrek_16500

Kullanıcı
20 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
bursa
slm özellikle hepinize  muhasebecinin yanında işe girdim uzun iş arayışlarından sonra kendımı geliştiririm muhasebeyi öğrenirim sonra büyük nir fabrikada güzel bir maaşla çalışırım diye cok komik bir fiyatla çalışıyorum ama iş yerinde girdiğim hesap lar yanlış çıkıyor bu duruma çok üzülüyorum sürekli kendımı sorguluyorum nıye yanlış girıyorum dıye bu gidişle patron işten cıkaracak çalışmam lazım aile problemlerimde var zaten ev kirasınıda bu ay ben vericem kardeslerımle kalıyorum calışmam lazım işimde başarılı olmak istiyorum benım derdım kendımle patronda bana sen cok yavaş konuşuyorsun demişti  hızlı konuşmak için her sabah erken kalkıp yüksek sesle kitap okumaya başlamıştım azcık olsada faydasını gördüm nolur bana fikirlerinizi iletin ben bu dikkatsizliğimi nasıl yenerim ve iş hayatında cok başarılı olmak istiyorum yoksa insanın kendine saygısı kalmıyor.............
 
T

tnctrkcell

hoşgeldiniz... :)
uzun süren iş arayışından sonra iş bulman sevindirici maaşının düşük olması üzücü,kendini sorguluyorsan yanlış hesapların doğrulacağına eminim,ailevi problemlerin için ise umarım her şey çok yakında senin için çok güzel olur,hızlı konuşmak için denediğin yöntem çok hoşuma gitti   :)
 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
kendine olan saygını yitirmeye başlamak içn daha çok erken değil mi yalnızca yaptığın birkaç hata yüzünden mi böyle düşünüyorsun... bir an önce topla kendini bak hızlı konuşabilmek adına kendince çözüm üretmişsin ve başarılı olacağında muhakkak kendinle ilgili neyi nasıl yapabileceğini hangi yoldan daha başarılı olabileceğini en iyi sen kendin bilirsin yine..
sana tavsiyem forumdaki başarılı insanlarla ilgili yazılmış tüm öyküleri okuman.. kendini geliştirdeki kişisel gelişim yazılarının tamamını özümseyerek algılayarak okuman.. eminim kendi içinde çok daha rahat şekillenmeye başlayacaksın...
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Ben SWEETLAND'in bir sözü var. Şöyle der :

"Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil."

Bazı şeylerin "hemen" olmasını istiyoruz. Hatta gözümüzü kapatalım, açalım "olsun" istiyoruz. Ancak gözümüzü kapatıp açtığımızda karşımızda bulduğumuz sadece "gerçekler". Bazen acı, bazen mutluluk verici... Ama n'olursa olsun GERÇEKLER.

Bu üst notu verdikten sonra,
Önce kendine bir hedef koyduğun için seni kutluyorum.

muhasebecinin yanında işe girdim uzun iş arayışlarından sonra kendımı geliştiririm muhasebeyi öğrenirim sonra büyük nir fabrikada güzel bir maaşla çalışırım
Maaşını komik bulman senin tercihin. Yalnız hiçbir zirveye "ilk adımı" atmadan çıkamazsınız. Senin bu yolculuğun "bu şekilde!" başlamış. Demek değildir ki "böyle gidecek..." Kendini ne kadar önce farkeder, farkettirirsen bunun geriye yansıması bir o kadar hızlı olacaktır.

Gelelim yaptığın hataları anlayış biçimine...

Mutluluk diye bir şey yoktur. "O" yaşananları yorumlama biçimimiz! diyor başka bir yazar... Yaptığın HATALARI böyle yorumladıkça kendini mutsuz hissedeceksin. Sana Polyanna ol demiyorum. Ancak kendi kendinin üzerine de bu kadar gitme?

VE son olarak bir teşekkür daha sana...

bana sen cok yavaş konuşuyorsun demişti  hızlı konuşmak için her sabah erken kalkıp yüksek sesle kitap okumaya başlamıştım
Bütün sorunlarını bu şekilde tespit edip, hepsinin üzerine bu şekilde gitmen dileğiyle...

Unutma başarı bir yolculuk ise, yürümeye devam et...
Bakacaksın ki, bu çırpınışlar sana "mutluluğu" getirecek.

VE

KendiniGelistir.Com'a hoşgeldin.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Öncelikle kendini bu kadar eleştirmen ve kıstırman pek hoşuma gitmedi açıkçası..
Elbette insan kendini eleştirmeli fakat her attığın adımı da eleştirirsen kendine güvenin kalmaz ve bir süre sonra artık adım atamayacak duruma gelirsin. Korkarsın yine yanlış yapacağından. Bunu sakın yapma. Kendine güven.

Bunun için ne yapman gerekli?
Yaptığın işi kayıtlara almadan 3 kere 5 kere kontrol et ve bir ajanda edin. Her yaptığın işi, nasıl yaptığını buraya not et. İleride çok işine yarayacaktır. Muhasebe zor ve karışıktır. Bu şekilde not almaya başlarsan yaptığın işler, rakamlar aklında kalacak ve müdürün her hangi bir şey sorduğunda aklından cevap verebilecek duruma geleceksin bir süre sonra.

Diğer sorunlara gelince, hepimizin ailevi problemleri var. Hangimiz annemizle, babamızla veya eşimizle tam anlamıyla geçinebiliyoruzki! Beraber yaşıyorsak biraz da uyum sağlamak gerekiyor değil mi.. Çünkü emin ol, kendinle birebir örtüşecek kimseyi bulamayacaksın. Bu yüzden mutlu olmayı öğrenmek gerek. İşinde başarı ve aileni, çevrendekileri mutlu etmek seni mutluluğa itecektir. Herşeye olumsuz bakmadan, uyumlu olmaya, mutlu etmeye özen göster.

Hayatını değiştirmek senin elinde. Önüne kimsenin geçmesine izin verme. Sabahları güzel bir duştan sonra kahvaltını yap ve bugün herşeyi başaracağını inandığını söyleyerek, kendine güvenerek işe git..

Sonra da bize haber ver. :)  ;)
 
A

abrek_16500

Kullanıcı
20 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
bursa
arkadaşlar öncelikle bana yazdığınız için hepinize teşekkür ederim ama bugünde yine mutsuzum ya bir tane evrağı yanlış işlemişim iş arkadaşlımda hemen patrona söyledi .sonra oturdum acaba nasıl bır hata yaptım diye bütün evrakları inceledim sonra hatamı buldum ama patrondan da lafı yemiştim bir daha asla hata yapmıcam diye kendime söz verdim allahım nolur bana yardım et sabahları işe biraz daha erken gıdıp işlediğim bütün evrakları kontrol edicem aksamlarıda geç çıkıp  kontrol edicem çünkü hata yapıyorum diye vazgeçesersem pısırık kendime güvenim kalmaz ben işimde verimli olmak üretmek istiyorum  öncelikle kendime olan saygımdan dolayı 400 milyon maaşla çalışıyorum yol parasınıda cıkarınca bana 310 ytl kalıyo ev kırasınıda cıkaralım 40 ytl  bır ay sonra cıkacaktım işten ama işte kalıp patrona bir daha hiç yanlış yapmadığımı göstericem lütfen bana dua edin ve görüşlerinizide bekliyorum... hoşçakalın
muhasebeci arkadaşlar lütfen bana tecrübelerinizi aktarın
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Neden öncelikle Kendine Güvenmekle başlamıyorsun güne.
Her insanın hata yapabileceğini ama önemli olan hatalardan ders alıp tekrarlamamak olduğunu dilin söylüyor ama henüz ruhen,bedenen ve zihnen kabullenmemişsin.

İnsan isterse herşeyin üstesinden gelir.Diğer arkadaşlarımın yazdıklarına katılıyorum. :)

Bana göre yani buradan yazdıklarından,okudukalarımdan şunu söyleyebilirim;

Hepimizin yaşama dair,işine dair endişeleri var ve geçindirmek zorunda olduğu ailesi,kendisi var ve bu bir gerçek.
Gerçeği kabul edip bu sefer kendine manen yatırım yapmalısın.Daha çok,daha çok kendine güvenmelisin ve eminim başarılı olabileceğin bir iş veya yeteneğin vardır.
Kendini objektif bir biçimde dinlemelisin. :)
 
Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Hata yapa yapa doğruları öğreneceksin hiç bir şey birden olmaz zamanla sabırla çalışmayla kendini geliştirmekle bu sorunlarını yenebilirsin kaygılanma bu kadar ;)
 
S

sessiz_lik25

Kullanıcı
28 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
arkadaşım çektiğin sıkıntılara benzer sıkıntıları ben de çektim. ben de hesap işleriyle ilgileneceğim bir  iş yerine girdim. ama ilk ay iki-üç günde bir hesaplarda hata çıkınca beni başka bir pozisyona yerleştirdiler. işyerindekilerin iftiraları neticesinde denge problemi çeken patronum bana kafayı taktı. en sonunda bir kaç ay sonra patronla kavga edip işten kovuldum.

anladığım kadarıyla senin de dikkat problemin var. bence varsa başka pozisyonlara yerleşmeye çalış. böyle bir imkan yoksa çok çalışman gerekecek. zaten sen de bunu göze almışsın. ama önemli olan nokta patronun senin gayretini görmesini sağla ve onu samimiyetine inandır. başkaları senin bu eksikliğinden faydalanıp senin kuyunu kazarlar. adamın hiç bir menfaati olmasa da seni işten attırmak hoşuna gider. böylece bir iş başarmış olmanın gururunu yaşıyorlar herhalde.
mümküse patronla direkt konuş yada bir aracı vasıtasıyla görüş (kendin görüşmen kesinlikle daha faydalı olur)
ona durumu anlat.
hesaplarda uyuşmazlık çıktığını. bu sorunun farkında olduğunu.
senin de bundan rahatsızlık duyduğunu ve düzeltmeye çalıştığını,
gerekirse çok daha fazla mesai harcayarak bu eksikliği tamalayacağını,
kendisinden yalnızca biraz daha anlayış beklediğini,
eğer anlayışlı olurlarsa onları hayal kırıklığına uğratmayacağını
söyle.
sen dersin ki "patron zaten biliyor durumu."
iş kesinlikle öyle değil. sorunları konuşa konuşa halletmenin ne kadar etkili olduğunu tahmin bile edemezsin. bırak konuşarak karşıdakini samimiyetine ikna etmeyi, samimiyetsiz bir sürü insan sadece lafla kendilerini iş yapıyormuş gibi gösteriyor. bunu hep iletişimin gücüyle başarıyorlar. sen de kullan. mutlaka faydası olur.

gayret ve sebatını takdir ediyorum. ve sana başarılar diliyorum.
 
S

sedef

Kullanıcı
16 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben dokuz senedir bu işin içindeyim. Hepimiz belki en başta senin gibiydik. Bu sonsuza kadar devam edecek diye bir şey yok. Ama kendi kendine de yok olmasını da bekleyemezsin. Eğer çalıştığın yerde çok yoğun bir iş temposu yoksa yaptığın her işlemden sonra kendi kendini kontrol et. Böylelikle nerde yanlış yaptığını anlar; bir dahaki sefere aynı yanlışı yapmamış olursun. Başarılar
 
ilyas

ilyas

Kullanıcı
14 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
arkadaşım sen gerçekten işini severek mi yoksa mecbur kaldığın için mi yapıyorsun ? Mecbur ve istemeyerek yapıyorsun izlenimi yarttın sen sadece para kazanmak istiyorsun ve dikkatini işine vermiyorsun aklın her zaman sorunlarda sorunlarından kurtulamıyorsun. Biraz cesaretli olsana sen neden korkuyorsun onlar senden korksun. Patronunla konuşurkende çekinme ve normal bir arkadaşın gibi konuş ve kimseye güvenme bu çok önemli sırlarını ve başkalarına olan kinini işyerinde ki kimse ile paylaşma. Ve sevdiğin iş nedir ne olmak isterdin. Çalişmanın ayıbı yoktur onuda söyliyeyim ek işlerde çalış part time madem ki para kazanmak istiyorusun ama işini yaparken para olayını aklından çıkar. sen bile anlıyaöayacaksın birşeyleri başarmak için uğraş   
 
M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben mesala yaptığım işi sevmiyorum,işimi sadece parası için yapıyorum,bunun yanlış anlaşılmaısnı istemem istabnul iş bulmak zor birşey,birde paraya ihtiyacın varsa eğer insna buna mecbur kalabiliyor..tabi bu bazen işi kavramakta ona adapte olmakta zorluk çıkarıyor.hem ben çok erken yaşta iş hayatına atıldım,ama hiçbir zman geçip de birileirnin lafını bir günden fazla düşünen biri değilim yani yanlışım olur,hata sayım çoğalır ama hiçbir zman geçip de o hatanın beni ruhsal çöküntüye uğratmasına izin vermem..hatlarım nelerdir,onlar ve ona göre çözüm ararım..ve en önemli şey gerçekten kişinin kendine güveni ben kendime güvendiğim ve kendimden emin olduğum sürece ne birşeyler beni üzebilir yada kredimi azaltabilir ki..bence sende bu şekilde düşün derim,belki yazıyla tam olarak anlatamamış olabilirim ama bu uygulama beni herzamn rahatlatan şeydir..
 
Üst