Çok amaclı görgü rehberi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde CaspeR tarafından oluşturulan Çok amaclı görgü rehberi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,991 kez görüntülenmiş, 32 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Çok amaclı görgü rehberi
Konbuyu başlatan CaspeR
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Natürelliğin adı ne zaman görgülü olmakla eş tutulur oldu?

Bu arada;

lostcontrol' Alıntı:
Çatal bıçağın kodlarından önce...öncelikli görgülerimizi bilmeyen bi memleketteyiz..!Hala sokağın ortasında,çevresindeki insanları yok sayarak ''haauugg'' diye iğrenç bi ses çıkarıp tüküren insanlar gibi... :mad:
Bu da bir natürel davranış örneği değil mi?

Çok içten fikrim,  gözüme hoş gelmeyecek görüntülere bürünen insanlara belki "görgüsüz" demem/diyemem ama, hoşuma gittiğinide söyleyemem.

Doğallık yani natürellik çok farklı bir şey, ve bu yazıda yer alan isimlerden özellikle birisini çok yakından tanıyorum, Deniz Adanalı, kendisi son derece doğal, zarif ve nerede nasıl davranılması, giyinilmesi gerektiğini çok iyi bilen bir hanım.

Doğallık ve görgü karıştırılmamalı bence.
Görgü kurallarına, yukarıdakinden çok farklı kurallarda var elbette, uyulması halinde kötü bir görüntü mü çıkar, iyi bir görüntü mü? Belki bunu tartışmak daha anlamlı.

Düşünelim;

Cep telefonu sesinin herkesi rahatsız edeceğini bildiğim bir ortamdayım ve zarıl zarıl çaldı!
Hoşunuza gider mi?
Bir yerde yemek yiyorum ve karşımdaki kişi ağzını açmış, parmaklarıyla dişlerini karıştırıyor!
Hoş olur mu gerçekten?
Yeni katıldığım bir grupta şişenin dibini bulmuşum, öğüre öğüre kusacak kadar rahatsızım ve rahatsız ediyorum, ama doğalım!
Açıklaması böyle mi olmalı?

"Napayım kardeşim, ben doğalım!" türü bir açıklama bu durumlarda insanları sadece gülümsetir kanısındayım.

Beyaz çorap/masaya dirsek koymak gibi konuları baz almayalım sadece.
Vardır, yoktur, giymesi gerekmiştir, samimi bir ortamdır, masaya dirsekte konur, dibine kadar içilir sarhoşta olunur ama bu sarhoşluğun bile ertesi gün çok hoş anılar bırakacağından şüpheliyim ben.

Kısaca, üstte yazdığım gibi;

Doğallık ve görgü karıştırılmamalı bence.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Eğer insan 'görgü' kuralları altında olmadıgı gibi giyinip olmadıgı gibi davranmaya itiliyorsa.
Kusura bakmayın 'naturallikle' zıtlık doğurur dolayısı ilede kıyaslanır.
Hele hele armağan çağlayan etek giydiğinde çorapları dize kadar çıt demeyen hakkılar devrimler ve güya görgü çığırtkanlı yapanlar aklıma gelioda :)
Neyse..
Uzatmayayım kişisel fikrimdir.Ve bana göre son derece saçmadır insanı kendine has hal haraket ve tavırlarından uzaklaştırmaya yarayan durumlardır.
Konuda bahsi geçenler için söylüyorum.

Birazdan yeni satın alacağım beyaz çoraplarımı pırıl pırıl ayakkabılarımı az kısa bir pantolonla giyip.
Yemek yemeye gidicem dirseğimide masaya illa koyucam,çatal bıçak mevzuna hiç girmeyeyim.
Gaziantep görgüsüz görsün.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Korsan' Alıntı:
Birazdan yeni satın alacağım beyaz çoraplarımı pırıl pırıl ayakkabılarımı az kısa bir pantolonla giyip.
Yemek yemeye gidicem dirseğimide masaya illa koyucam,çatal bıçak mevzuna hiç girmeyeyim.
Gaziantep görgüsüz görsün.
hehehehehehhe ;D

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bir kişi adı verdim ancak yakından tanıdığım için.
Diğerleri beni bağlamaz, Armağan Çağlayan'a kim ne demiş umrum değil, benim görüşümü değiştirmez bu konuda.
Reklam kokan hiç bir hareketlede bu konuya yorum getiremem.
Doğallık çok farklıdır diye de ısrar ederim.
Dediğin kılıkta gezdiğin zaman sana görgüsüzden farklı bir şey derler o nedenle hiç deneme derim Korsan.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Zynep' Alıntı:
Dediğin kılıkta gezdiğin zaman sana görgüsüzden farklı bir şey derler o nedenle hiç deneme derim Korsan.
Bir bence değildir.
İki ne dedikleri benim umrumda bile değil.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
Bir bence değildir.
İki ne dedikleri benim umrumda bile değil.
Marjinal yaklaşım.:)
Bize o kılıkta sokakta çekilmiş bir resmini yolla, yeterli!
Teşekkür ederim.:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Aslında konu marjinal. Konunun topluma empoze etmeye çaluştıgı durum marjinal.
Keza burada ülke gerçeklerine yada bu ülkedeki insan profiline girmedim daha.
Yani işi oraya indirgersek bu yazılı olan kuralların toplumun hangi katmanı için geçerlilik kazandıgını daha iyi anlarız/anlatırım.
Siyasi terimler kullanmamak için belirtmiyorum.
Anlayacak arkadaşlar zaten anlarlar.

Ben teşekkür ederim.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Güzel bir konu paylaşım için teşekkürler.
Özellikle toplum içinde, zırr zır öten cep telefonlarından ve yüksek sesle konuşulmasından nefret ediyorum.Özellikle snema veya seminerler de yaparlar. Herkes "cep telefonlarınızı kapatınız lütfen" anonsunu beklemezler mi?
Hep uyarılmamız mı gerekiyor diye düşünüyorum böyle yazılar okuyunca.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
Aslında konu marjinal. Konunun topluma empoze etmeye çaluştıgı durum marjinal.
Keza burada ülke gerçeklerine yada bu ülkedeki insan profiline girmedim daha.
Yani işi oraya indirgersek bu yazılı olan kuralların toplumun hangi katmanı için geçerlilik kazandıgını daha iyi anlarız/anlatırım.
Siyasi terimler kullanmamak için belirtmiyorum.
Anlayacak arkadaşlar zaten anlarlar.

Ben teşekkür ederim.
Sevgili Korsan, burada herhangi bir dayatma yok aslında?
İlle şunu şunu yapın denmiyor zaten. Toplum içinde genel temiz, kabul edilebilir bir görüntünün oluşması için verilen örnekler bunlar. Zaten ne kadar uygulandığı malum.
Başkaldırı, "ben bunlara uymam, hatta tersini yaparım.", şeklinde olursa, verdiğin örnekle sokağa çıkarsan, ben bunu herhangi bir siyasi bağlamda açıklayamam zaten, görüşlerim seninle zıt düşmesede.
Yani aslında iddia ettiğin gibi "yazılı ve ille uygulanacak" şekilde kurallar değil bunların hepsi.
Daha önce de yazmıştım, yine arkasındayım, kimse kimseyi kısıtlamıyor, temiz ve hoş görüntü hakkında bazı bilgiler veriliyor ama uygulanmamsı halinde kimse kimseyi elbette yargılayamaz, yani senin çorabın beyaz, masaya dirsek koydun vs vs. gibi yaklaşımlardan ziyade, toplum içinde daha belirgin rahatsız edici durumlardan kaçınmak için ipuçlarını değerlendirelim derim.
Yani iki modacı böylesi hoş değil dedi diye bunların görgü kuralı sayılıp sayılmayacağı tartışmasında değilim bende.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Lanse edilişe bak zynep.
Keza konunun içerisinde direkt olarak yazıyorda bu görgüsüzlüktür diye.
Bunu diyen insanlarda öyle böyle insanlar değil.

Yani ben fikrimi yazdım buraya bir başkası konunun lehine destan yazsa fikrim değişmez.
Ben konuyu yorumluyorum.
Ve ilk mesajımın arkasındayım, sanırım yeterli olmuştur.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Burada ya da farklı bir yerde konular bir şekilde lanse ediliyor Korsan. Ancak bunları dayatma kabul edip etmemek, fikirlerimizi açıklamak için paylaşıyoruz.
Ben bu "kurallar" denilen ama bana göre "kural" olmayan, ancak başından beri dediğim dediğim gibi bazı aykırılıkları önleme amaçlı verilen her ipucunu değerlendiriyorum sadece ve gözünden kaçıyor sanırım, uymayanları yargılamam, ama hoşuma gitmez o kadar.
Düşünsene, Mümin Sekman'ı dinliyorum ve yanımdakinin cep telefonu çalıyor ve üstelik adam açıp konuşmaya başlıyor, var bu örnekler, bu durumu nasıl kabul edeyim?
Yinelememe gerek var mı?Beyaz çorap, parlak ayakkabı giydin, önden yürüdün arkadan geldin... bunlarda benim kapsama alanımda değil.
Bu liste daha uzun olsaydı belki çok daha fazla kural olacaktı, "toplum içinde, yürüyen merdivende birbirinizi öpmek görgüsüzlüktür.", filan gibi... ben de buna gülerim ve asla da uymam işte... :)
Benim senin dediğine karşın dediğim doğallık böyle bir doğallık, yani aykırı olmak durumu değildi.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Neden herşeye "kural" denmekte acaba?
Yaklaşım sözcüğü bence daha uygun sanki.
Kural olunca, ister istemez bir iticilik ya da kabul edilmesi zorunlu şeyler geliyor insanın aklına ve çok bağlayıcı mı oluyor ne? :)