Çocuğumu yeniden yetiştirmem mümkün olsaydı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı

Çocuğumu yeniden yetiştirmem mümkün olsaydı:

198643_10150263607682273_364872937272_7822392_558458_n.jpg

Çocuğumu yeniden yetiştirmem mümkün olsaydı: Ona işaret parmağımı kaldırıp yasaklar koymak yerine, parmaklarıyla resim yapmayı öğretirdim.Hatalarını daha az düzeltir,onunla daha cok yakınlık kurmaya çalışırdım.
Onu sadece gözlerimle izler,saat kısıtlamaları koymazdım.Daha bilgili olmaya çalışır,daha cok şefkat gösterirdim...
Onunla daha çok yürüyüşlere çıkar,uçurtmalar uçururdum.
Ona karşı ciddi bir tavır içinde olmak yerine,onunla oyun oynardım.
Onunla kırlarda koşar,yıldızları seyrederdim.
Onunla daha az çekişir,ona daha çok sarılırdım.
Önce benlik saygısı kazanmasını sağlar,sonra bir ev almaya çalışırdım.
Ona her zaman katı davranmaz,onu daha çok onaylar ve yüreklendirirdim.
Güç konusunda daha az ders verir,sevgi konusunda daha çok şey öğretirdim...

-Diane Loomans-

Tabii ki bunlar  ‎'Şimdiki aklımız olsaydı' dediğimiz ve zaman zaman hepimizin istemeden yaptığı hatalar.!
Çoğu defa  fazla mükemelliyetçi olmamız çocuklarımızı yoruyor olmalıki.?
Özgürlüklerinin kısıtlandığı düşüncesine kapılabiliyorlar..
Oysa onların başarılı-mutlu olmalarını istememiz için koyduğumuz kurallar çoğu defa ters tepki yaratabiliyor...
Bu durumda ne yazık ki aile ve çocuk arasında yine de bi'iletişim kopukluğu oluyor...
Sanırım daha dikkatli ve hassas olmak gerek.

crt' Alıntı:
Oysa onların başarılı-mutlu olmalarını istememiz için koyduğumuz kurallar çoğu defa ters tepki yaratabiliyor...
Doğru kurallar olsaydı doğru etkiyi yaratacağını düşünüyorum.Ama tabiki ebeveyn ve çocuk için koyulan kuralların dengesel olması gerekir ki yararı görülebilsin.
Benim gözlemlediğim çoğu ailede,anne-baba çocuklarına büyük birisiymiş gibi davranmasını bekliyor.çocuk söyleneni anlasın,yapma denilen şeyi yapmasın,cır cır bağırıp ağlamasın!! mümkün değil ki çocuk bu,ağlayaak da oynayacak da.
Yanlış tutumlarımız var bence.
crt' Alıntı:

Önce benlik saygısı kazanmasını sağlar,sonra bir ev almaya çalışırdım.
Güç konusunda daha az ders verir,sevgi konusunda daha çok şey öğretirdim...

-Diane Loomans-
Çocuğuklarımızı kendi istediğimiz kişiliklere büründürmeye çalışmak yerine  çocuğun  "kendi " kişiliğini mümkün olduğunca iyi yönde geliştirmeye çalısmalıyız yoksa o çocuk büyüdüğünde toplum içinde ger.ek bir birey olamaz.
crt' Alıntı:

Ayrıca övülen davranışlar daha çok tekrarlanır.
Çocuklarımız üzerinde "korlu cumhuriyeti" kurmak yerine "sevgi cumhuriyeti" kurarsak bu  en çok bizim yararımıza olur.
Ayrıca bir çocuk bir kere yetiştiriliyor ve küçüklüğünde anne-babadan ne öğrendiyse onu o şekilde uygulamaya  devam ediyor.Daha yolun başındayken,geç kalmamışken doğruyu seçmeliyiz.Teşekkürler crt.

Geri