C
cantuuu
Kullanıcı
Hamileyim!
Kız, erkek?
Farkeder mi?
Farketmez elbette sağlıklı olsun yeter. ( Dürüst olup farkeder demelimiydim acaba?)
Hoş geldin bebek. Hangi tarihte, hangi ülkede, hengi dinde ve hangi milletten geldiğinin önemi yok. Adının ne olduğunun da önemi de yok! Sen artık bebek değilsin 12 haftadan itibaren sana sorulmadan bir tarafa sürüklenen KIZ ya da ERKEKSİN
Bir aileyi anne, baba ve çocuk oluşturur. Ekonomik, sosyal ve kalıtımsal sağlık faktörleri göz önünde bulundurularak aileye yeni bireyler katılmasına özen gösterilmelidir. Birden fazla çocuk sahibi olmasına ekonomik düzeyi izin vermeyen aileler ‘PGT’, ‘PGD’ yöntemini kullanmalıdırlar mı?
Günümüzde adını çokca duymaya başladığımız Aile planlamasına dayandırılarak cinsiyet tayini belirleme. Nedir bu cinsiyet tayini, hangi metotlar kullanılır
Küçük bir araştırma yaptım ve ilk metodu sizlerle paylaşıyorum oldukça ilginç.
‘PGT’ , ‘PGD’: Preimplantasyon genetik tanı yani; tüp bebek uygulamasında anne rahmine yerleştirilmeden önce genetik hastalıkların varlığını araştırma amaçlı incelenmesidir. Son zamanlarda adını sıkça duymaktayız. Eğitimli eğitimsiz her kesimden insanın bebeğinin cinsiyetini garantiye alma adına bu yöntemi istedikleri aşikar ortada. PGD yöntemi ile bebeğin cinsiyetini tahmin etmek yüzde yüz oranında mümkündür. Günümüzde ahlaki açıdan doğru olmayacağı düşünülerek cinsiyet tayininde henüz yasal olarak izin verilmeyen PGD uygulanmaz, sadece hastalıkların tespiti için uygulanır.
Yazımın devamında diğer yöntemlerden bahsedeceğim. Bu yöntemlerden bahsederken asıl amacım önce kendinizi sonra çevreyi sorgulamanız. Neden cinsiyet tayini? Gerçekten bu gerekli mi?
Kız yada erkek olmak bu kadar önemli mi,???