CİNSİYET TAYİNİ

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan CİNSİYET TAYİNİ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15,489 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı CİNSİYET TAYİNİ
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan asukaki

Bebeğinin cinsiyetini seçme lüksün olsaydı ne yapardın?

• Erkek

Kullanılan: 1 50.0%
  • Kız

Kullanılan: 0 0.0%
  • Asla kabul etmezdim

Kullanılan: 1 50.0%
  • Biraz düşünür belki tercih ederdim

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Hamileyim!

Kız, erkek?

Farkeder mi? 

Farketmez elbette sağlıklı olsun yeter.
( Dürüst olup farkeder demelimiydim  acaba?)

Hoş geldin bebek. Hangi tarihte, hangi ülkede, hengi dinde ve  hangi milletten geldiğinin önemi yok. Adının ne olduğunun da önemi de yok! Sen artık bebek değilsin 12 haftadan itibaren sana sorulmadan bir tarafa sürüklenen KIZ ya da ERKEKSİN

Bir aileyi  anne, baba ve çocuk oluşturur. Ekonomik, sosyal ve kalıtımsal sağlık faktörleri göz önünde bulundurularak aileye yeni bireyler katılmasına özen gösterilmelidir. Birden fazla çocuk sahibi olmasına ekonomik düzeyi izin vermeyen aileler ‘PGT’,  ‘PGD’ yöntemini kullanmalıdırlar mı?
Günümüzde adını çokca duymaya başladığımız Aile planlamasına dayandırılarak cinsiyet tayini belirleme. Nedir bu cinsiyet tayini, hangi metotlar kullanılır

Küçük bir araştırma yaptım ve ilk metodu  sizlerle paylaşıyorum oldukça ilginç.

‘PGT’ , ‘PGD’: Preimplantasyon genetik tanı yani;  tüp bebek uygulamasında anne rahmine yerleştirilmeden önce genetik hastalıkların varlığını araştırma amaçlı incelenmesidir. Son zamanlarda adını sıkça duymaktayız. Eğitimli eğitimsiz her kesimden insanın bebeğinin  cinsiyetini  garantiye alma adına bu yöntemi istedikleri aşikar ortada.  PGD yöntemi ile bebeğin cinsiyetini tahmin etmek yüzde yüz oranında mümkündür. Günümüzde ahlaki açıdan doğru olmayacağı düşünülerek cinsiyet tayininde henüz yasal olarak izin verilmeyen  PGD uygulanmaz, sadece hastalıkların tespiti için uygulanır.

Yazımın devamında diğer yöntemlerden bahsedeceğim. Bu yöntemlerden bahsederken asıl amacım önce kendinizi sonra çevreyi sorgulamanız. Neden cinsiyet tayini? Gerçekten bu gerekli mi?

Kız yada erkek olmak bu kadar önemli mi,???

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Önemli malesef
Bknz:Hindistan ve Çin’de, kadın ve erkek nüfusu arasındaki fark giderek açılıyor. Doğacak çocuklarının cinsiyetini öğrenen âileler, çocuk kız ise aldırma eğiliminde...

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Bu Hindistan'da her işmi yanlış olur ya .Paylaşıma teşekkürler.Bu konu hakkında bilinçsizce davranan insanlara dair güzel bir yazı olmuş

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Hala daha ülkemizde kızları yok sayan zihniyetler bulunmaktadır.
Askerdeyken askerlerin kayıt işlemini yaparken soruyorsunuz kaç kardeşsiniz. 4 kardeşiz kaç kız kaç erkek kızları kardeşten saymıyoruz ama 5 tanede kız kardeşi vardı gülsem mi ağlasam mı fırçaladım çocuğu anladı ya da anlamadı. Bilmiyorum. Eskiden toplum toplum yanlışlar yapıldı bir çok kez kimi zaman doğan kız çocukları diri diri gömüldü kimi zaman doğan erkek çocukları gömüldü. Günümüzde moda doğurmadan gömmek. Kimi ilişkilerin sonucunda ortaya çıkan düşüncesizlikten kaynaklanan. Bir oluşum bir büyük hata. Bir bebeği aldırmak bir insanı öldürmekten daha kötüdür.
Soruyorum size birisi sizin yaşama hakkını elinizden alsa size sormadan...?

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkürler arkadaşlar....

Asukaki , hamile bir anneyi ya da o cenini eğer rahatsız etmeyecek bir hastalık yoksa bence de kötü. Ancak bile bile de kendi sağlığını ya da bebeğin sağlığını hiçe sayarak onu doğurmak öldürmekten daha acıdır..

Ayrıca bunun çok nedenleri de var yaşamayan anlamaz psikolojisinden yola çıkarak bu insanları suçlamak bana düşmez derim. Dışarıdan bakılınca çok kötü bir durum sanıyorum çoğu insan bile bile bunu yapmaz... Onlarında kendilerine göre gerçekten önemli nedenleri vardır. Ama şartlar uygun olan bir ailenin bile bile hiçbir sakınca yokken aldırmasına anlam veremem...

Son olarak şu da önemli. Cinsiyet tayini evet öenmli değil ama aslında bir taraftan önemli....Neden?

Bir döngü içerisinde yaşıyoruz  besin piramidi gibi. Düşünün ki zincirlerden birinde artma ya da azalma olursa tüm dengeler alt üst olur. Uzman değilim kişisel görüşüm sosyoljik anlamda bir toplumda eğer kadın fazla olursa erkek başına düşen kadın fazla olacağından aldatma ve meşru ilşkiler fazla olup toplumun en önemli temeli olan aile kavramı sarsılıp, yeni yetişen biriyler sağlıksız bir yetişkin olurlar.
Tam tersi eğer erkekler fazla olursa kadın başına düşen erkek fazla olursa bu durumda tecavüz ve taciz daha yaygın hale gelir. Yani doğada nasıl herşey dengede ise kadın erkek te böyle olmalı yoksa şahsi fikrim sonuçları kötü olabilir.

Bu durumda herkes çocuğunu erkek ya da hepsi kız olsun diye bu yola başvurursa sonuçların acı olacağı düşüncesindeyim

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Haklısın mecburi durumları ben katmıyorum. Şuda bir gerçek ki doğanın döngüsüne müdahale edersiniz bu sizin zararınıza olur. Nasıl ki su akıp yatağını buluyorsa doğada öyledir. İnsanda bu doğanın bir parçasıdır. Beslenmesinden ailesinden bir dünya sebepten dolayı kaynaklanır. Cinsiyet tayininden çıktım ben öldürülen çocuklara geldim :) keşke akşam yazdığımı silmeseydim yazının altından :) kendimi daha iyi ifade edebilirdim.  ;) Anne karnında ki bir bebeğe bence mecbur olunmadıkça müdahale edilmemelidir. Her şey o bebeği etkilemektetir. Suçlamak istemiyorum ama toplum yapısı bozuluyor hemde çok kötü bir şekilde bir Fransa sizin gözünüzde nasıl bilmem ama ahlaki değerleri çökmüş bir toplum Fransa şuanda  bunu düzeltmeye çalışıyorlar. Belki konuyu saptırmış gibi gözüksemde aynı köprüden geçiyoruz diye düşünüyorum :)