Çin'den Gelen Mektup

  • Konbuyu başlatan aykut03
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde aykut03 tarafından oluşturulan Çin'den Gelen Mektup başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,197 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Çin'den Gelen Mektup
Konbuyu başlatan aykut03
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan smaile
A

aykut03

Kullanıcı
19 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
www.ayyildiz.org
Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde olup bitenlerden haberdar olmak, gelişmeleri takip ederek uyum sağlamak, kendi sektöründe ayakta kalmak, Dünya devleriyle yarışmak, bizim gibi gündemi günü birlik değişen ülkelerde gerçekten çok zordur.
Saatlerce düşündüğüm halde kelimeleri birleştirip nereden ve nasıl başlayacağıma zor karar verdiğim bu mektubumun ilerleyen satırlarında neden ve niçin size yazdığımı anlatacağım. Müsaadenizle hemen konuya girmek istiyorum. Bir kaç hafta önce Türkiye’nin en çok izlenen haber programlarından bir tanesinde (Show tv. Haber Özel) işlenen özel bir konunun etkisinden halen çıkabilmiş değilim.
Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatan ve millet sevgisini yoğun olarak yaşayan, değil siyasi bir oluşuma bağlı, asla siyaset ile ilgili kelimeleri telaffuz dahi etmeyen, maddi bakımdan hiçbir sıkıntıları olmayan, bir çoğu kariyer sahibi, Dünya’nın en iyi bilgisayar kullanıcısı Türk Gençleri”nin bir araya gelerek oluşturdukları “Sanal bir Ordu”. İsimleri de Ayyıldız Team [1]
Günlerce haklarında inceleme yaparak, sitelerini inceleyerek, merakımı gidermeye çalıştım.Kendiliğinden bir araya gelerek oluşturdukları, çok hızlı büyüyen, Avrupa merkezli, Yeni Zelanda’da yaşayan bir Türk tarafından finanse edilen, Uluslararası üne sahip bu gençlerin neler yaptıklarını, neden Dünya’nın en iyisi olduklarını sanal Dünya’nın gerçek gündemini duyduğumda çok şaşırdım ve bir şeyin daha farkına vardım. Bütün Dünya’nın tanıdığı bu muhteşem insanların Türkiye’de yeterince tanınmadığını.
Oysa onlar;
Yalnızca bir tanesi Milli Savunma Bakanlığı olan, yüzlerce Devlet Kurumumuzu başta Brezilya, Hindistan ve Rusya olmak üzere dış kaynaklı saldırılara karşı korumuş, korumaya devam eden Avrupa’nın çeşitli başkentlerinde Türklere ve Osmanlı Mirasına karşı yapılan saldırıları cevapsız bırakmayan, en önemlisi P.** terör örgütünü sanal Dünya’dan silmiş Görünmeyen Kahramanlar.
Hiçbir karşılık beklemeden ve katıksız, yalın bir sevgiyle Türkiye ve Türki Cumhuriyetleri’ndeki bütün Devlet ve Özel siteleri gönüllü olarak koruma altına alan, Japonya, Avustralya, ABD, İngiltere gibi ülkelerde yaşadıkları halde Ülke sevgilerini bu şekilde ifade eden bu muhteşem insanları bu Tv. Programında tanıdım. (youtube : haber özel)
http://it.youtube.com/watch?v=YphahJTqwPk

Siber Dünya’daki adıyla hacker denilen ama onları Dünya’daki benzerlerinden ayıran ve bu kelimeden dışarıya taşıran, onları özel yapan, asla kişilere, devlete, askere, polise, siyasetçiye, dine karışmamaları ve paranın, maddiyatın, kredi kartının, tlf numarasının, mail adreslerinin telaffuz dahi edilmediği bir paylaşım ortamlarının olduğunu da yine çeşitli medya yayınlarından, çok zor ulaşılarak kendileriyle yapılan röportajlardan öğrendim.
http://www.haber1.com/haber/20071205/Sanal-dunyanin-gorunmez-kahramanlari.php
http://www.baremdergisi.com/news_detail.php?id=7487

Yaptığım küçük bir gezintide onların Dünya devlerinin ciddi yayın organlarında 1 numara olduğunu görmek benim heyecanımı bir kat daha artırdı.(USA-Vikipedia-2007),(Italy-Zone-h/2007),
http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_hacker_history (2007 August - October)
http://old.zone-h.org/en/defacements/filter/filter_defacer=AYYILDIZ/

Milyonu geçen ziyaretçisi ve şu anda kelimelerin anlatmaya yetmeyeceği kadar bilgisayar konusunda bilgili sanal askerleri olan, tüm Dünya’da yaşayan Türklerin gurur ve övünç kaynağı bu gençlerimizin, Ayyıldız Team adı altında bütün Dünya’da inanılmaz boyutta popülariteye sahip olduğunu farkettim, rekorlarını okudum, gururlandım.
http://www.flasgazetesi.com.tr/haberDetayMiddle.asp?ID=460

İçlerinde dev şirketlerinde bulunduğu birçok Türk firmasına ve Devlet birimlerine ücretsiz güvenlik desteği vermeleri de onların değerlerini bir kat daha artırıyor, kanımca.
Ayyıldız Team olarak yaptıkları bir kitapta toplanan bu mükemmel insanları (Görünmeyen Kahramanlar-1) tanıdıkça sevecek, tanıdıkça şaşıracak ve gurur duyacaksınız benim gibi.
(Bu kitabı şu anda Türkiye’de bulmak mümkün değil anladığım kadarıyla, ikinci eli karaborsa)
Bulunduğu coğrafya itibariyle bütün benzerlerinden, dost ve düşmanlarından ayrılan muhteşem güzelliklere sahip bir ülkede yaşadığımızın farkında olan insanlarız.Gerçek Dünya’da bize olan düşmanlığını haykıran bunca ülke varken siz birde bunların Sanal Dünya’da bize olan saldırılarının boyutunu düşünebiliyor musunuz İşte birçoğumuzun bilmediği ama çok kısa süre içerisinde tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de adından söz ettireceğine inandığım bu sanal alemin bordo berelilerinin hepimizin gurur kaynağı olacağını düşünüyorum.

Türkiye’de bulunduğum kısa süre içerisinde, kişisel merakımdan dolayı birkaç hafta süren yoğun incelemelerimde, “Haber Özel” Tv .programında da bahsi geçen bir kitap hazırlığında olduklarını (”GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLAR-2” ), forumlarında yazılanları ve kitabın geniş özetini okudum. 400 sayfalık ve her bir sayfası inanılmaz gerçeklerle dolu bu kitap bir öncekinde olduğu gibi öncelikle Avrupa merkezli olarak satılacağını da kitabın yayınevinden[2] öğrendim.
Sonuç olarak,
Bu gençlerin aralarındaki sohbetlerden, yazılanlardan manevi bir eksikliğin hissedildiğini fark ettim. Yeni yılın başlarında çıkacak olan kitaplarının son 3-5 sayfasını kendilerine manevi destek verecek, destek vermesini bekledikleri ve destek vermesi gereken Türkiye’nin Sanayi&Bilişim devlerinin reklamı veya yorumları için ayırmayı düşündüklerini anladım. Bende dışarıdan, ama konuya ilgi duyan birisi olarak durumdan vazife çıkardım ve bu satırları kaleme aldım.
Neden sadece siz ?
Ülke savunmasına katkıda bulunan [3], Milli Savunma Bakanlığımız ile dirsek teması çalışan, savunma sanayimizin devlerinin ve onların beyin takımının misyonlarının, Ayyıldız Team ile örtüştüğünü bilecek kadar sektörü yakından takip ediyorum. Sizin ve A Takımınızın manevi olarak vereceği destek, bu gençleri onurlandıracak ,gururlandıracak ve onlara güç verecektir. [4]
Ne onların maddi bir desteğe, ne de sizin reklama ihtiyacınız var, bu bilinen bir gerçek.
Günlük hayatın törpülerinden kurtularak birkaç dakika ayırır, Ayyıldız Team’i yakından tanırsanız, sizde bu büyük gururdan payınıza düşeni yaşarsınız. Bu mektubun amacı yalnızca, zaten varolan bir şeyin farkına varmanızı sağlamak, farkındalık yaratmaktır.
Bu bilgileri sevdiklerinizle paylaşmanız dileğimdir.
Bu vesile ile Yeni Yılınızı en kalbi duygularımla kutlar, saygılarımı arz ederim.

Dr. A.B. BOZKURT
Chengdu University of Tec.
CDUT,
Chengdu-CHINA


reklam değildir bu,umarım silinmez klitlenmez, umarım bu yazıyı okuyan arkadaşlar da kendilerine birazcık olsun pay cıkartabilirler saygılarımla..
 
S

smaile

Kullanıcı
15 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bu programı Tv' de bende izlemiştim ve inanın çok duygulandım. Ülkemiz için tüm bunları karşılıksız yapan ve dünyaca tanınan Ayyıldız Team 'i ülkemizde neredeyse hiçkimse tanımıyor, bilmiyor. Ne yazık...!
Onlara ve bu yazıyı paylaştığınız için sana Teşekkür ederim Aykut. Seninde dediğin gibi umarım bu yazıyı okuyan herkes kendisine birazcık olsun pay çıkarabilir...
 
Üst