Cildinizin Yaşlanmasını İstemiyorsanız Doğal Yollara Başvurun

• Konbuyu başlatan DeryaDer
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde DeryaDer tarafından oluşturulan Cildinizin Yaşlanmasını İstemiyorsanız Doğal Yollara Başvurun başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,900 kez görüntülenmiş, 16 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Cildinizin Yaşlanmasını İstemiyorsanız Doğal Yollara Başvurun
Konbuyu başlatan DeryaDer
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Kadın erkek hepimiz cildimizin diri, parlak ve güzel görünmesini isteriz. Özellikle kadınlar bu konuda cüzdanlarını cürretkarca kullanmada ustadır. Bende yıllarca bakım ürünlerine cüzdan dolusu para harcadım. Hatta bir dolu para vererek aldığım ürünlerin alerji yapması yüzünden bir de dermotolog masrafım çıktı.
Araştırmalarım sonucunda size kendim uyguladığım ve iyi sonuçlar aldığım birkaç öneride bulunmak istiyorum. Umarım faydasını görürsünüz.
Öcelikle yapmanız gereken cilt tipinizin kuru mu,  karma mı yoksa yağlı mı olduğunu bilmeniz gerektiğidir. Sonra beslenmenizi buna göre düzene sokmalısınız. O diyet bu diyet şu diyet yok kan grubuna göre diyet dolu şey yazıyor internette dergilerde gazetelerde kitaplarda hepsini bir tarafa bırakıp kendinizi bilerek tanıyarak beslenmeniz en doğru beslenme  şeklidir.
Kan değerlerinize baktırın değerleriniz normalse her şeyden ölçüsünde tüketin.
Cildin bir numaralı düşmanı düzensiz uyku, stresi ve hava kirliliğidir. Bunun için en haftada üç gün spor yaparak kan dolaşımınızı artırın. Biliyoruzki cildi kan besler. Bol sıvı tüketin bundan akla sadece su gelmesin taze sıkılmış meyve suları cilt altı sıvı kaybını çok iyi önlüyor. dolayısıyla kimlikteki yaşınızı saklamış oluyorsunuz.
Elbetteki bunları sizlerde çok iyi biliyorsunuz.

Size önerebiliceğim hücre yenileyici ve yüzünüzdeki ince çizgilerin açılmasına yardımcı olacak Nar Maskesi. Bu maskeyi kuru ciltlere tavsiye etmiyorum.
Nar tanelerini birer kapsül gibi düşünün ve herhangi bir temizleyiciyle yüzünüzü temizledikten sonra nar kapsüllerini birer birer yüzünüze yedirerek sürün. 15 dk bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.
Ertesi gün gözeneklerinizin sıkılaştığını ve cildinizin dinlendiğini görünce nar maskesinin vazgeçilmeziniz olacağından kuşkunuz olmasın.
Eğer yüzünüzde gerilme hissederseniz nar maskesi sonrası yüzünüze üzüm çekirdeği yağı sürerek (yalnız aldğınız alırken üzüm çekirdeği yağının seyreltilmemiş olmasına özen gösterin) cildinizi mükemmel hissedeceksiniz.

Faydasını görmeniz dileğiyle..

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Hazırlanması çok kolay bir başka gece bakım maskesi tarifi daha paylaşmak istiyorum. Kendi uyguladığım ve her cilt tipine uygun olan gözenekleri sıkılaştırırken aynı zamanda cildinize nem vererek cildinizin nem dengesini sağlamaktadır.

Sonbaharın sonlarına doğru ülkemizde hemen her yörede yetişen sağlık ve güzellik deposu Ayvanın çekirdeklerini sakın atmayın.

Klorsuz yarım çay bardağı suya bir ayvanın çekirdeklerini birkaç gün ışığından ve soğuktan koruyarak bekletin. Birkaç gün sonra jelleştiğini göreceksiniz. Herhangi bir temizleyiciyle yüzünü temizleyip kuruladıktan sonra yüzünüzü sürün 30dk bekledikten sonra ılık suyla temizleyin.

Genellikle ayva çekirdeğini jelleştirmek pasta ustalarının yaptığı bir şeydir. Çoğu kişi bunu bilir ancak bu defa yüzünüze uygulayarak yüzünüzü gülümsetmeyi deneyin.

Umarım memnun kalırsınız.

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Hücre yenileyici ve kırışıklık önleyici bir başka maske tarifi

Malzemeler: 1 kaşık süt, 1 tatlı kaşığı bal, 1 dilim muz

Malzemelerle hazırladığınız karışımı temizleyip kuruladığınız yüzünüze sürün ve 15-20 dk bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Umarım faydasını görürsünüz. Mutlu gülümsemeler.

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Özellikle karma ve yağlı cilt tiplerinde görülen siyah nokta sorunuyla ilgili basit bir maske tarifi daha vermek istiyorum.

Yeşil  çay maskesi.

Siyah noktaların en büyük dostu toz, hava kirliliği ve çalışan kadınlar için günün büyük bölümünü makyajla geçirmiş olmak.
Akşamları uygulayacağınız yeşil çay maskesinin hazırlanması çok kolay ve pratik.

Cilt tipinize uygun temizleyicinizle temizlediğiniz yüzünüze bir su bardağı sıcak suda bir tatlı kaşığı yeşil çayı 5 dakika demledikten ve soğuttuktan sonra yüzünüzü yeşil çayınızla yıkayın. Yaklaşık 20 dk beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Haftada birkaç defa uyguladığınızda sonuç alacaksınız.

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Sizlerle paylaşmak istediğim mükemmel bir cilt sıkılaştırma yolu.

Muzunuzu afiyetle yedikten sonra muz kabuğunu sakın çöpe atmayın. Yüzünüze hassasça sürün ve istediğiniz kadar bekleyin.

Cildinizdeki parlaklığın ve gözeneklerin sıkılaştığını gördüğünğünüzde muz kabuğu kuşkusuz vazgeçilmeziniz olacak.

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Parlak ve pembe bir cilt için başka bir yüz bakım maskesi tarifi daha vermek istiyorum.

3 tane günkurusu ya da normal kurutulmuş kayısı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı

Kayısıları blenderden geçirdikten sonra içine bal ve üzüm çekirdeği yağını ilave edin. Temizlenmiş cildinize sürün 30 dk sonra ılık suyla durulayın.

Lekeli ciltler baldan dolayı bu maskeyi uygulamasın ve tercihen bu maske akşam saatlerinde uygulansın çünkü içinde bal içieren maskeler uygulandıktan sonra cildin güneş ışığıyla teması sonrası ciltte lekelenmelerde artış olur.

umarım faydasını görürsünüz.

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
İnce çiziler için harika bir tarif daha paylaşmak istiyorum.

Özellikle 30'lu yaşlardan itibaren belirmeye başlayan ince çizgilerden korunmak için 25 yaşından itibaren uygulayacağımız basit maskelerle korunabiliriz.

Maske için elimizde olması gerekenler
2 yemek kaşığı keçi sütü
1 tatlı kaşığı kestane balı
1tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı

Karışımı özellikle akşam temizlenmiş cildinize uygulan. 40 dk bekledikten sonra yüzünüzü durulayın arzu ederseniz boyun ve dekolte bölgesinede uygulayabilirsiniz. Yağlı ciltler üzüm çekirdeği yağını kullanmayabilir.

Keçi sütü cildin en büyük dostu. Daha önce keçi sütünün faydalarıyla ilgili sitede bir yazı paylaşmıştım. Dilerseniz faydalarını okuyabilirsiniz.

Dilerim faydasını görürsünüz.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Teşekkürler @deryader

Bende nacizane cilt için doğal bir yağ önerebilirim
Ciltte ki kırışıklıklara,yağ bezelerine,lekelere çok iyi geliyor,cildi canlandırıyor;)
Paylaşayım mı:)

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Ebru' Alıntı:
Teşekkürler @deryader

Bende nacizane cilt için doğal bir yağ önerebilirim
Ciltte ki kırışıklıklara,yağ bezelerine,lekelere çok iyi geliyor,cildi canlandırıyor;)
Paylaşayım mı:)
Rica ederim Ebru :) Elbetteki sevinirim :) İlginden dolayı ben teşekkür ederim.

Yıllardır cilt üzerine araştırmalar yapıp öncelikle kendim uzun süre deneyip faydasını gördüğüm maskeleri paylaşıyorum. Çok hassas bir cildim olmasına rağmen yukarıda paylaştığım maskelerden güzel sonuçlar aldım :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Buna sevindim canım,hepsi denenmiş olması güven verici;)

Benimde sürekli kullandığım çok memnun olduğum bir yağ var.Belki biliyorsundur

Mavi Anemon çiçek yağı,tabi gözaltı hariç yakıyor,hoş her cilt yapısınada uymayabilir;)

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Ebru' Alıntı:
Buna sevindim canım,hepsi denenmiş olması güven verici;)

Benimde sürekli kullandığım çok memnun olduğum bir yağ var.Belki biliyorsundur

Mavi Anemon çiçek yağı,nacizane tavsiye ederim;)
teşekkürler evet canım hepsini denedim özellikle hassas cildim yüzünden almak zorunda kaldığım ürünler hem çok fazla işe yaramıyor hem de çok masraflı uyguladığım bu maskelerle çok daha iyiyim.

evet canım adını duydum ancak hiç denemedim tavsiyenle deneyeceğim teşekkürler ;)

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Bu olay bana kadınların yaratılışı ile ilgili fıkrayı hatırlatıyor sürekli ya...

Hani Tanrı'nın önce erkeği yaratıp "mükemmel" dediği... Sonrasında dağlar, tepeler, ağaçlar, nehirler vs.vs. Bakıyor her şey çok güzel... En son kadını yaratıyor. Bunca şeyden sonra en güzel eseri olacağı düşündüğü şeyi. Bakıyor hiç düşündüğü gibi olmuyor.

- Bu da makyajla idare etsin

diyor...

:D

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
özgüя şαнιη' Alıntı:
Bu olay bana kadınların yaratılışı ile ilgili fıkrayı hatırlatıyor sürekli ya...

Hani Tanrı'nın önce erkeği yaratıp "mükemmel" dediği... Sonrasında dağlar, tepeler, ağaçlar, nehirler vs.vs. Bakıyor her şey çok güzel... En son kadını yaratıyor. Bunca şeyden sonra en güzel eseri olacağı düşündüğü şeyi. Bakıyor hiç düşündüğü gibi olmuyor.

- Bu da makyajla idare etsin

diyor...

:D
:) Çok güzel fıkraymış kozmetik ürünlerini erkekler üretiyor kadınlar tüketiyor ortada bir karşılıklı bir mükemmellik :)

son yıllarda kozmetik sektöründe erkeklerin cilt bakım ürünlerini tüketmede kadınları geride bıraktığını söylesem sana buna da mutlaka cevabın vardır:)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Heheheheh Özgür süperdi ama bir tanede özlü söz ben ekleyeyim ;)

Bir kadının içi güzel olsun,dışını Avon halleder  8)

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Ve muhteşem maskeler hazırlama vakti geldi.

Rendelenmiş 1 ya da 2 adet taze kayısı ve kayısı çekirdeği yağı ile parlak bir cilde sahip olacak ve açılmış gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayacaksınız.

Bu bir gece bakım maskesidir. Mağlum güneş yüzünü iyice gösterdiği için maske bakım sonrasında yüzünüzde leke oluşumuna sebebiyet vermesin.

Temizleme ürününüzle temizlediğiniz yüzünüze ve dilerseniz dekolte bölgenize de taze kayısıyı rendeleyerek iyice yedirerek sürün.

Maksimum 30 dk bekledikten sonra kayısı çekirdeği yağını dairesel hareketlerle nazikçe cildinize sürün.

Umarım faydasını görürsünüz.

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Tam da mevsimindeyken benim gibi kiraz tutkunlarına ya da tutkunu olmayanlara da söylemek isterim ki, kirazı kırışıklıklarla savaşmak için maske olarak kullanabiliriz.

Kiraz maskesini herhangibi bir karışım içinde vermeyeceğim. Cilt ürününüzle temizlenmiş olduğunuz cildinize ortadan böldüğünüz kirazı aşağıdan yukarıya doğru dairesel hareketlerle gezdirerek kirazın suyunu cildinize yedirin. 15 dakika bekleyin.

Yalnız kiraz maskesi gözenekleri açtığı için sonrasında mutlaka gözenek sıkılaştırıcı cilt maskelerimizden ya da kendi toniğinizden kullanın. Kuru ciltlere de tavsiye etmiyorum. Kirazın içeriğindeki asit kuru ciltlerin daha çok kurumasına yol açabilir.

Tonik sonrasında yine kırışıklıklara iyi gelen buğday yağını cildinize sürebilirsiniz.

Bakım maskelerini dekolte bölgenize uygulamayı unutmayın.

Umarım faydasını görürsünüz.

DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
yüzünüzdeki lekeler ve sivilceler için ayva çok etkili. Temizlediğiniz cildinizi ayvanın dörtte birini rendeden geçirerek yüzünüzü hassasça ovun dilediğiniz kadar bekleyin ılık suyla durulayın ancak gözenekler açıldığı için ayva çekirdeklerini bir iki gün klorsuz suda bekletip jelleştikten sonra yüzünüze sürün açılmış gözenekleriniz sıkılaşacaktır. bu bakımı haftada birkaç defa uygulayın ancak fazlası cildinizi yorabilir. normal ve kuru ciltler için  bu bakım sonrasında buğday ya da üzüm çekirdeği yağı sürmenizi tavsiye ediyorum.