Bu Ülke'yi okuduğunuzda Cemil Meriç'in büyük bir bilgi deryası olduğunu göreceksiniz. Kesinlikle tarafsız... Kısa kısa değişik konulardan bahsediyor...
"Meriç’in “aynı kaynaktan fışkırdılar” dediği eserler dizisinin önemli bir halkası. Bir çağın, bir ülkenin vicdanı olmak isteği Meriç’in bütün çabasına her zaman yön vermiştir: “Bu sayfalarda hayatımın bütünü, yani bütün sevgilerim, bütün kinlerim, bütün tecrübelerim var. Bana öyle geliyor ki, hayat denen mülakata bu kitabı yazmak için geldim; etimin eti, kemiğimin kemiği.” Bu Ülke, Meriç’in sürekli etrafında dolandığı Doğu-Batı sorunu yanında, sol-sağ kutuplaşmasına ve kalıplaşmasına ilişkin önemli tesbit ve aforizmalarını da içeriyor." alıntı...
jurnal'ı okudum Bu ülke adlı kitabınıda duydum ama henüz Jurnalı hazmedememişken bu kitaba başlayabileceğimi hiç sanmıyorum.. Tek eklemek sitediğim şey cemil MERİÇ'in bir deryadeniz kadar bilgisi ve hafızasıyla okuyucuyu hayrete düşüren bir yazardır... Jurnal de yazdıkları türden yazıları ve sen anca 3,5 tanesini tanır bilirken dediğim gibi denizler aşırı bilgisi bir doğudan bir batıdan okurken bocalıyor insan..
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.