Çaylar artık soğumayacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

su perisi

Kullanıcı
gp528015.jpg

BERLIN - Alman araştırma grubu  Fraunhofer Fizik Enstitüsü  başkanı Klaus Sedlbauer ve meslektaşı Herbert Sinnesbichler izolasyon malzemesi olan ‘faz değiştiren materyal’ kullanarak içecekleri yarım saat boyunca istenilen sıcaklıkta tutan IBP isimli bardak üretti.

Akıllı bardak olarak nitelendirilen ürün, çayını ve kahvesini sıcak içmek isteyen ofis çalışanlarının şimdiden odak noktası olmaya başladı bile.

Altındaki farklı mekanizma sayesinde içecekleri sıcak tutan bardak çay ve kahveleri 58 santigrat derecede koruyabiliyor.

Yıl sonuna kadar piyasaya çıkması beklenen ürün, termosların yerini alacağa benziyor.

(GAZETEPORT/YAŞAM)​

İnce belli cam bardak olucak :d Soğursa soğusun. Hem sıcak çay zararlı imiş.
Hoş bizde ne zararlı olsa bir devlet büyüğü bak. Ben içiyorum sizde için bir şey olmaz diyor ama :d
Neyse..

Ayy ne bilim ben :d Kocaman ince belli heheh.
Çay içesim kalmadı  :d Yav askerde demirmi çelik me bir madeni bardaktan içerdik..
O günler geldi aklıma..

gp528015.jpg

Bakın bu gerçekten harika .Çünkü  çay vazgeçemediğim tek içecek.(tabi sudan sonra)

Çay ve kahve içmek, tip-2 diyabet riskini düşürüyor.

Avustralya'nın Sidney Üniversitesinden Rachel Huxley ve diğer ülkelerden bilimcilerin katıldığı araştırmanın sonuçları, "Archives of Internal Medicine" adlı tıp dergisinde yayımlandı.

Makaleye göre kafeinsiz kahve içmek de aynı etkiyi gösteriyor. Bunun nedeni, kafeinin bu yönde bir etkisi olmaması, etkinin çay ve kahvede bulunan magnezyum, lignan, klorogenik asitler gibi diğer kimyasallardan kaynaklanması.

Ancak çay ve kahvenin neden diyabet riskini azalttığına ilişkin kesin bir veri henüz elde edilemedi. Araştırma sonuçlarına göre her gün içilen fazladan birer fincan kahve veya çay, ileride bu hastalığa yakalanma riskini yüzde 7 oranında azaltıyor. Bu da, günde 4 fincan çay veya kahve içen birinin ileride bu hastalığa yakalanma riskinin yaklaşık yüzde 25 oranında azalması demek.

151220091107161925840.jpg

Superisi ya  çayı soğutmayan o kupayı hala bulamadım  sen aldıysan bi'tanede bana  gönder diyecektim  : ((
Ha bu arada çay vede kahvenin yararı konusunda yine açıklamalar var..
Çayı o kadar çok seviyorum ki araştırma sonuç versede vermesede bu benim için sevindirici bir haberdesizlerede haber vereyim istedim ..
(ki zamanında içtiğimiz o radyasyonlu çaylar bile beni bu sevdamdan wazeçirememiştir.: ((

Geri