Bunları Not Alın!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı

Bunları Not Alın!

1- Aklını kullan.

2- İyice tanımadan hiçbir insana bağlanma.

3- Bitmemiş ilişkilerin üzerine ilişki kurma. Acı çeken sen olursun.

4- İyice soruşturup diğer insanların da haklı olabileceğini düşün.

5- Seni takmayanı sen hiç takma, konuşmayanla asla konuşma.

6- Güvenmediğin biriyle asla çıkma.

7- Yalanını yakaladığın kişinin düzelebileceğini düşünme.

8- İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.

9- Kimseye yalvarma.

10- Asla dönüp de arkana bakma.

11- Sır tutmasını bil.

12- Dostlarının sevgilinden daha önemli olduğunu unutma. Onları asla sevgilin için satma.

13- Hak ettiğin sevgiyi alamadın mı kendini üzme, sorun sen değilsin.

14- Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme, ama aklının bir köşesinde de tut.

15- Kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla göz yaşı için asla yumuşama.

16- Seni sevenlerle kullananları iyi ayırt et.

17- Seni dinleyip anlama niyeti olmayanlarla tartışma.

18- Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etme.

19- Eğer verdiğin sır o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır verme.

20- Dostun olacak insanları bazı kriterlere göre belirle.

21- Kendini öven insanlardan kaç.

22- Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma.

23- Kendine saygını yitirmene neden olacak hiçbir şey yapma.

24- Sorunun olduğunda insanlar zaman ayırıp seni dinliyorlarsa onların öğütlerini göz ardı etme.

25- Göz göre göre su birikintilerine taş atma, mutlaka üstüne sıçrar.

26- Kendinin herkesten daha önemli olduğunu unutma.

27- Sen istemediğin sürece tanrı dışında kimsenin seni üzemeyeceğini aklından çıkarma.

28- Göz yaşlarının değerini bil. Onları hak etmeyenler için harcama.

29- Sana bahşedilen zekâyı kullanmayarak tanrıya hakaret etme.

30- Senin zekâna inanan insanları hayal kırıklığına uğratma.

31- Kendini sev.

32- Alkol alınca kontrolünü yitirenlerle asla tartışma.

33- Dışarıdaki güneşe bakıp gülümse ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutma.

34- Dostluğunla yetinmeyenler için hiçbir fedakârlık yapma .

35- İnsanları kaybediyorsun diye ağlayıp sızlama, ama kazandığın insanların değerini bil.

36- Aşkta bile mantığına küsme. Kalbin doğru yolu bulacak içgüdüye sahip değil.

37- Kimseye taşıyabileceğinden fazla değer verip bununla övünmesine fırsat verme.

38- Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanılabilecek hiçbir koz verme.

39- İstediğini almak için asla duygu sömürüsü yapma.

40- Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme.

çok güzel sözler ve okunup geçilmemesi gerekir bence
ben öyle yapıcam ve bunları kopyalıycam arada bir açıp okuycam, ve gereğini yapıcam

KENDİNE GÜVEN/İNSANA GÜVEN!
EVRENE GÜVEN/SONSUZ ZEKAYA GÜVEN!
GÜVENDE OLDUĞUNA GÜVEN!
Zannetmek,yorumlamak,mış gibi yapmak,akıl okuduğunu sanmak,ciğerini bilirim yanlışına düşmek ÖZ SAYGININ ve ÖZ GÜVENİN en bariz düşmanlarıdır.
GÜVENSİZLİK !!!...
Ben herkesi olduğu gibi kabul ediyorum,onaylıyorum,seviyorum ve tüm sevgimle ÖZGÜR BIRAKIYORUM.
Ben kendimi OLDUĞUM GİBİ kabul ediyorum,onaylıyorum,seviyorum ve tüm sevgimle ÖZGÜR BIRAKIYORUM diye bilmek/bunu içselleştirip inana bilmek düşmanlığı,düşmancayı ve güvensizliği ortadan kaldırır.
Yukardaki not alınacak Şartlar sınırlardır.Kendine koyduğun sınırlar evrenin sana vermek istediği iyi şeylere/iyiliklere sınırdır.

Beğenmenize sevindim bende hepinize teşekkür ediyorum: )

Kimin izin verip vermediği konusundan pek emin değilim ama
bu kadar üzülmeyi haketmemiş üstelikte izin vermemiştim..!
Neyse bundan sonra daha dikkatli olurum : (
Hak ettiğim sevgiyi alamadığım için artık üzülmüyor  ve
OPTİMİS'in de söylediği gibi insanları olduğu gibi kabul ediyorum..

Aslında not almaya gerek yok,hayat bunları insana çok güzel,sindirte sindirte öğretiyor.
Çoğu madde kendi adıma bir tecrübemi hatırlatıyor sanki yaşadığım şeyin ana fikri gibi
Teşekkürler crt,güzel bir paylaşım

haklısın ebru ama bazılarını daha tecrübe etmedim mesela ben
o yüzden tecrübe tecrübe edilmez diyorum  :)

efem' Alıntı:
haklısın ebru ama bazılarını daha tecrübe etmedim mesela ben
o yüzden tecrübe tecrübe edilmez diyorum  :)

Sende kendi açından haklısın,zaman insana ders alınması gerken tecrübeler yaşatıyor.Ne diyeyim,umarım yaşarken bu notlar hatırına gelir ve faydası olur.

Birde bunlara göz atın anlamlı sözler var

Eski Bir Tapınak Yazıtı (Xsentius, M.Ö. IX. yy.)

Gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çaliş. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun, bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma. İçten ol. Telaşsız, kısa ve açık seçik konuş. Başkalarına da kulak ver.

Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü, dünyada herkesin bir öyküsü vardır. Yalnız planlarının değil, başarılarının da tadını çıkarmaya çalış. İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen. Hayattaki dayanağın odur. Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışmış olmazsın. İşini öyle sev ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken, verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.

Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz. Ve unutma ki insanların Yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunlukta bir kumsalın tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir. Aşka burun kıvırma sakın. O çöl ortasında yemyeşil bir bahçedir. O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma.

Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakabileceğin en büyük miras dürüstlüktür.

Yılların geçmesine öfkelenme. Gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme. Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla.

Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir. Ara-sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki, evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendinle barış içinde ol.

Hatırlar mısın doğduğun zamanları. Sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlulukla gülümse. Sabırlı, şefkatli, bağışlayıcı ol. Eninde sonunda bütün servetin sensin. Görmeye çalış ki bütün pisliğine rağmen dünya, insanoğlunun biricik güzel mekanıdır.

adildoy' Alıntı:
Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakabileceğin en büyük miras dürüstlüktür.

[/b]
Gerçekten anlamlı güzel bir yazıydı teşekkürler

Vicdan azabı çekecek korkularım..
Kimseye verecek hesabım ..Ve kasalar dolusu dolarlarım olmadı..
Bunca kirlenmişliğe karşı direnebiliyorsam hala .Birde dürüstlük konusunda edebiyat yapmamak sanırım daha bi'uygun düşer?

2- İyice tanımadan hiçbir insana bağlanma.

Yav be bu haltı yedim ve halada üzüntüsünü çekiyom : (
Ama atlattı ksayılır heya ;D
En çok beyendiğim söz buydu işte emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler Crt :)

Geri