Bugünü Yaşama Arzusu / Schopenhauer Tedavisi -

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Bugünü Yaşama Arzusu \/ Schopenhauer Tedavisi - başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,693 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Bugünü Yaşama Arzusu \/ Schopenhauer Tedavisi -
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


SCHOPENHAUER TEDAVİSİ


İki insanın anlam arayışının büyüleyici hikâyesi.
Julius eski hastası Philip Slate’i arayıp bulur. Philip için insanlarla ilişki kurmanın tek yolu sayısız kadınla yaşadığı cinsel ilişkilerdi ve Julius’un terapisi de bunu değiştirememişti. Philip kötümser ve insansevmez filozof Arthur Schopenhauer’i okuyarak kendisini iyileştirdiğini iddia etmektedir. İnsanları umursamayan, kendi içine gömülmüş Philip gerçekten de ustası Schopenhauer’i anımsatmaktadır.
Julius ve Philip en sonunda pazarlık yaparlar. Philip, Schopenhauer öğretecek, buna karşılık da Julius onu terapi grubuna alıp insanlarla ilişki kurma yeteneklerini geliştirmeye çalışacak. Arayış peşindeki bu iki insan acaba birbirlerinin hayatlarını nasıl etkileyecek?
Irvin Yalom bu son romanında Schopenhauer’in psikolojik hayatının gerçek hikâyesini zarif bir biçimde romanına dahil ederek felsefe ve hayatı sorguluyor.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Her zaman kötümserlere ihtiyaç vardır, ama "kötümser" iyimserlerin tabiridir.
Biz gerçekçilik diyoruz :d
Okuyun tedavi olun bakalım  :d Bende bir  iyimser kitap okuyamda iyimserlikten kurtulayım diyorum :d
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Yazarın bu kitabını okuduktan sonra; Schopenhaur  Felsefesine ve hayatını merak eder oldum ve Schopenhauer'ın bir kaç kitabını okudum.
Hatta buradanda paylaştım. Hayatı ne kadar kötü, güvesiz geçmiş olsada aktarmış olduğu bilgiler asla yabana atılmayacak ve üzerinde düşünderecek bilgiler.
Hatta sorgulanacak, şöyle bir silkeleneceksiniz; tabi bence :)
 
Üst