bu konuda görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar

Zamanla telafi edileceğini beklemek sorunu katlar,Eşinizin abartılı sevgi ve güven mesajı ve dayatmasından başka anlamlar çıkarmak istemiyorum.Yukarıdaki sitede ruh sağlığı ve kişisel gelişimle ilgili uzman görüşleri yanında soru cevap ilişkiside denene bilir.

5 ) Hicbir katilimci reklam amacli ve/veya forum disinda ilgisi olmayan sitelere/diger forumlara baglantili yazi ya da referans veremez.
Kuralı gereği verilen link, tarafımdan silinmiştir.

teşekkür ederim arkadaşlar.çok yardımcı oldunuz. bunları mutlaka deneyecegim.

defne yücel' Alıntı:
ben toplum karşısında çok heyecanlanıyorum ve iki kelimeyi bir araya getirip cümlemi bitiremiyorum. bu sebebten toplantılarda fazla söz alıp konuşamıyorum. bu iş hayatımı  olumsuz şekilde etkiliyor.kariyer konusunda plan yapmama engel oluyor.bunada çok üzülüyorum. bu tür problemi olupta,bu sorunda kurtulan arkadaşı varsa yada tavsiyesi olan tüm önerilerinizi bekliyorum .Teşekkürler
Hiçbir zaman hiçbirşeyden korkma.Kendine güvenin olsun karşındakini hiçbir zaman kendinden üstün görme her zaman yapabileceğine inan ama yürekten inan, genelde hepimizde olan soru şu acaba başkaları sölediklerime ne tepki verir beni dalgaya alırlar mı? Birşeyin kendince gerçekten doğru olacağına inanıyosan sonuna kadar mücadeleni ver her zaman söz sahibi ol karşındaki senin ne kadar güçlü olduğunu görsün.Ve hep toplumun önüne çıkmadan önce o zamanı hayal et sözün bittiğinde herkesin seni ayakta alkışladığını düşün eminim gerçeğini yaşayacaksın:)

mrb arkadaşlar ,çalıştıgım kurumda müdür yardımcılıgı teklifi aldım. bu çok istedigim bişeydi. bunu mutlaka başaracagım eminim.benim buna yatanegim vede istegim var. yapacagım biliyorum. desteklerinizi bekliyorum

Seni tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum başaracağına inanman gerçekten çok güzel ve daha da güzel günler seni bekliyor herşey gönlünce olsun..

tecrübe kazandıkça kurtulabileceğin bir sorun bence sana tavsiyem toplantı öncesi kendini şartlandırmaman

bulunduğun ortamdakı ınsanlar senden çokmu üstün yoksa öylemı görüyorsun herkesın kendınce bır yeteneği var önemlı olan bunu ortaya atabılmektır ve bunu yapmamak kadarda zor bir şey yok sende bu yoldan kurtul bence kaybedeceğin ne olabılırkı ama bunu yapmayarak gerçek kaybeden sen olursun birşeyler kazanmak ve ınsanların gözünde değerinin olmasını ıstıyorsan atılgan olmanı tavsıye ederim

bence; atık kendinize güvenin çünkü bu konu insanlara karşı kendini yetersiz görmek ama etrafındakileri kaybatme korkusu ve hayır diyememek alışkanlığının sonucu.
Kişiyi bu derece heyecanlandıran şey kibir ve kendini önemsemek olabilir...

mrb arkadaşlar bana teklif edilen işi kabul edemedim kendimce haklı sebeblerim vardı .belki yeteri kadar cesur degildim ama olmadı şimdi çok üzgünüm.bazı fırsatlar her zaman sizi bulmuyor ama kısmet degilmiş aile bazen herşeyin üstünde olabiliyor ve de sizin istek ve de arzularınız hep bastırılmaya mahkum......................................

branşınız yada hitap edeceğiniz kişilerin özelliklerine uygun biçimde özenle seçilmiş kelimeler içeren konuşma metnini hazırlayın. sonra bu konuşmayı ses kaydediciye yükleyin. defalarca dinleyip hazırladığınız yazının kısaltılarak ancak daha anlaşılabilir az ve öz duruma indirgemeye çalışın.

ben de arkadaşa katılıyorum, bu bir sf, yani sosyal fobi, psikiyatriste gidin ve psikoterapi alın. basit duzeydeyse bu rahatsızlığınız, topluluk içinde konuşurken dikkatinizi başkalarında değil de kendinizde toplayın, sanki o an sadece siz varmışsınız gibi, ama aşırı mükemmelliyetçilerde olabilir bu veya her hareketi yargılanmış kişilerde vs. savsaklamayın, geçmiş olsun.

spiritualsigns' Alıntı:
Bu tipik bir sosyal fobi belirtisidir... Psikiyatri desteği almanı öneririm zira başarısızlığın giriş kapısıdır... ayrıca ilerki safhalarda içe kapanma ve toplumdan uzaklaşma gibi sorunlarla karşılaşabilirsin... bana göre kendi başına çözebileceğin bir sorun değil... Telkin ve terapi önemli...

konuşurken kendimi ifade edemiyorum nedeni ise heycanlamam ve panik yapmam.bunu nasıl yenebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Sevgili kardeşim;

Bu konuda bende sıkıntı yaşayanlardandım, ama aştım bana etkili gelen ilaç sanada etkili olurmu bilmiyorum ama anlatayım.

Yukarıda öneri sunan arkadaşların bazı görüşleri çok doğru, öncelikle bir uzman psikologla işe başlamanı tavsiye ediyorum, toplumumuzda şöyle bir inanış var "psikolog" deli doktoru gözü ile bakanlar hayır uzman bir psikologla bu konuyu 10 seansta atarsın,

Bir diğer husus; vücut dili konuşmalarını vücut dili ile desteklemen; çok etkili bir yöntem bazan vücut dili,jest ve mimik hareketleri tüm konuşmanın özetini verebiliyor karşı tarafa, ben en çok bundan yararlandım psikolog desteği ve vücut dili üzerine yaptığım çalışmalar sonucunda 500 kişilik bir salonda 3 defa üst üste kitap özeti takdimine çıktım ve benim için bu sıkıntı sona erdi

Ama tüm bunları yaparken kendi kendime sürekli olarak pozitif yüklemeler yapmayı ihmal etmedim. Karşımdaki kişilerin benden çok üstün olmadıkları, her insan gibi bunu benimde başarabileceğimi, konuşmanın kazanılabilecek bir yetenek olduğunu, birincisinde başarısız olsam dahi bana ders olacağını ve ikinci konuşmamda bu hatamıda telafi ederek daha iyisini başarabileceğimi ve en önemlisi yüksek sesle evde bol bol kitap okumayı hiç ihmal etmedim sanki bir grup insan önünde okuyormuşum gibi.

Bence bunu sende kolaylıkla yenebilirsin, azim ve istekle aşılmayacak engel yoktur, denemeye değmezmi? kolay gelsin saygılarımla

evde aile biraylerinin karşısında veya ayna karşısında denemeler yapabilirsiniz.

mrhaba defne, aynı sorunlar bende de var. 1-2 yıl kadar ilaç kullandım. kullanırken iyiydim ama ilacı bırakınca yine başladı. hipnozun iyi geldiğini duydum. iyi bir yer yani doktor araştırıyorum. eğer başarabilirsem sizinle paylaşırım.

Geri