Sevgili kardeşim;
Bu konuda bende sıkıntı yaşayanlardandım, ama aştım bana etkili gelen ilaç sanada etkili olurmu bilmiyorum ama anlatayım.
Yukarıda öneri sunan arkadaşların bazı görüşleri çok doğru, öncelikle bir uzman psikologla işe başlamanı tavsiye ediyorum, toplumumuzda şöyle bir inanış var "psikolog" deli doktoru gözü ile bakanlar hayır uzman bir psikologla bu konuyu 10 seansta atarsın,
Bir diğer husus; vücut dili konuşmalarını vücut dili ile desteklemen; çok etkili bir yöntem bazan vücut dili,jest ve mimik hareketleri tüm konuşmanın özetini verebiliyor karşı tarafa, ben en çok bundan yararlandım psikolog desteği ve vücut dili üzerine yaptığım çalışmalar sonucunda 500 kişilik bir salonda 3 defa üst üste kitap özeti takdimine çıktım ve benim için bu sıkıntı sona erdi
Ama tüm bunları yaparken kendi kendime sürekli olarak pozitif yüklemeler yapmayı ihmal etmedim. Karşımdaki kişilerin benden çok üstün olmadıkları, her insan gibi bunu benimde başarabileceğimi, konuşmanın kazanılabilecek bir yetenek olduğunu, birincisinde başarısız olsam dahi bana ders olacağını ve ikinci konuşmamda bu hatamıda telafi ederek daha iyisini başarabileceğimi ve en önemlisi yüksek sesle evde bol bol kitap okumayı hiç ihmal etmedim sanki bir grup insan önünde okuyormuşum gibi.
Bence bunu sende kolaylıkla yenebilirsin, azim ve istekle aşılmayacak engel yoktur, denemeye değmezmi? kolay gelsin saygılarımla