Bozkırın Tezenesi Neşat Ertaş...

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde crt tarafından oluşturulan Bozkırın Tezenesi Neşat Ertaş... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,639 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Bozkırın Tezenesi Neşat Ertaş...
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Saz tele küsmüş, mızrabın boynu bükük, türküler hep ağıt söylüyor...
GÖNLÜMÜZ HEP SENİ ARIYOR, NEREDESİN SEN diyeceğiz gayrı güle güle NEŞET USTA..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Bozkırın tezenesi Neşat Ertaş derki.!
'Ben bir halk sanatçısıyım. Bana aşık, ozan da diyebilirsiniz. Bir kaynak kişiyim. İnsan olarak neyi görüyorsam, onları dinleyicilerime aktarıyorum. Birlik beraberlik kardeşlik isterim. Bunun türküsünü söylerim. Hep kardeşiz, birbirimizi sevelim.Zenginisen ya bey derler ya paşa ...Fakir isen ya abdal derler ya cingan haşa!'
Mahsuni Şerif ,Ruhi Su,Neşat Ertaş...gib sanatçılara yıllarca baskı uygulanmış yasak konmuş...Cezalar verilmiştir.!
Biz herhes değildik.
Türkü söyleriz biz ..türkülerde bizi söylerdi.. Ve korkarlardı aydınlatan fikirlerimizden...Gün tutuşur ,can tutuşur ama türkülerimiz yine söylenirdi... ßelki bir fikir suçlusuyum ben... Hislerimin hepsi toplatılsın ... Susmasın ozanın elinde ki bağlama ...Türkülerimiz dalga dalga yayılsın...
Saygıyla..

Neset Ertas - Bir ayrilik, bir yoksuzluk, bir ölüm

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Neşet Ertaş,yaşayan en önemli Türk ozanlarından biridir. (1938 – 2012) Kırşehir’in Çiçekdağ’ı ilçesine bağlı Kırtıllar köyünde doğmuştur.Yağmurlubüyükoba, Kırşehir köyündendir Babası saz ustası Muharrem Ertaş annesi Döne hanımdır. Ertaş, ilkokul gittiği yıllarda önce keman, sonra da bağlama çalmayı öğrendi. Babası Muharrem Ertaş ile birlikte yörenin düğünlerinde sazı ile çalıp sesi ile türküler söylemeye başladı. Ertaş, etkilendiği tek kişinin babası Muharrem Ertaş olduğunu söyler. Kendi ifadesi ile bunu şu şekilde ifade eder; “Babamla ben aynı ruhun insanlarıyız.”.

Neşet Ertaş, 1950′li yılların sonunda İstanbul’a gelerek ilk plağını “Neden garip garip ötersin bülbül” adı ile babası Muharrem Ertaş’a ait bir türküyle çıkardı. Halk tarafından çok beğenilen bu plağı ardından diğer plak, kaset ve halk konserleri takip eder. Daha sonra Neşet Ertaş Ankara’ya yerleşir. Burada yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kardeşinin daveti üzerine Almanya’ya gider. Çocuklarının eğitimi ve sanatsal çalışmalarından dolayı uzun bir süre Almanya’da kalan sanatçı, 2000 yılında İstanbul’da verdiği konserle sahne hayatına geri döndü.