Bize Neler Zaman Kaybettirir?

  • Konbuyu başlatan Maximus
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Maximus tarafından oluşturulan Bize Neler Zaman Kaybettirir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,822 kez görüntülenmiş, 18 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Bize Neler Zaman Kaybettirir?
Konbuyu başlatan Maximus
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GewezeTosba
Maximus

Maximus

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
GÜMÜŞHANE
www.sevdayelim.com
1-Düzensizlik:Belkide en önemlisi.Düzensizliğin en en büyük göstergesi sizin çalışma mekanızdır.Eğer yerleri değişmiş yada yanlış yere konulmuş şeyleri ararken zaman harcıyorsanız ve bunlar bir işe tam başladıktan sonra o işi yarısında kesmenize yol açıyorsa sizde takdir edersiniz ki böyle bir durumda kendinizi disipline etmeniz gerçekten zorlaşacaktır.Bunun için bakın odanız ya da çalışma mekanız size göre iyi dizayn edilmiş mi?Yani aradığız şey elinizin altında mı?Onu arıyormusunuz?Sonra masanıza bakın.Çalışma masanız dağık mı?.....

Son olarak ta işe yaklaşımızı düzenleyin.İşlerinizi bitirme pratiği yapın.Kesintiye uğrarsa hemen yeni bir işe atlamayın.Bir isteğin önceliğini takdir edin ve en öncelikli işiniz olmadan yeni bir faaliyete girmekten kaçın.Eğer bir telefon veya ziyaret sebebiyle ara verirseniz, bu engel ortadan kalkar kalkmaz hemen yaptığız işe geri dönün.Kendinize bir iç disiplin kazandırın.

2-Geciktirme:Bu problem zaman zaman hepimizde yer alan bir unsurdur.Yapacağımız işi sanki daha sonra başkası gelipte bizim yerimize yapacak gibi geciktirip dururuz.Halbuki o işi daha sonrada biz yapacağız.Bunun farkında olun.Şöyle düşünün: ”Sonraya ertelediğim her iş daha sonra karşıma çıkacak başka işleri yapmama engel olacak!”

3-Hayır Diyememek:Hayır diyememek te adeta yine bizim toplumumuza has kurallardan biri.Eğer siz ilgilenmeniz gerekenden daha fazla işi sırf başkaları kırmayayım diye alırsanız bu defa da göreceksiniz ki bu işi başaramadığızda bu sizin kırılmanıza yol açacak.O zaman ”hayır” demeyi öğrenin.Tabiki bunu yaparken karşızdakini kırıp dökmenize de gerek yok.örneğin ona; ”Bunu dikkate alabilirim, fakat bu seferde yapıyor olduğum iş gecikecek istediğiniz daha mı önemli? Ya da”Bunu sizin için yapmak beni mutlu eder.Ancak yaptığım işi bitirene dek buna giremem.Bu da yaklaşık .....saat sürecek.” Vb.....

4-Beklemeler:Burada en önemli kural randevunuz olan kişiyi beklerken zamanızı israf etmeyin.Eğer beklemeniz çok gerekliyse o vakti önceden plandığız bir çalışmaya ayırın.Eğer bu kadar zamanda yapamam diyorsanız o zaman sadece o çalışmanız için hazırlık yapın.

Yukardaki zaman kaybettiriciler dışında bizim dışımızdaki yani Çevresel faktörler(Telefon görüşmeleri, Ziyaretçiler ,Dedikodu,Kahve sohbetleri vb.)bir çok zaman kaybettiriciyle karşı karşıyayız.Bunların sayısı Buraya sığmaz.Ancak sizin yapacağız şey burada gerekli olmayan bir işle uzun süreli uğraştığızı hissettiğiniz anda zamanı kaybettiğinizin farkında varmanızdır.


 
G

greenhome

Kullanıcı
6 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
güzeldi plansız bir iş yapmak bitişi zorlaştırıyorrr
 
I

ibrahim

Kullanıcı
20 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
eskişehir
cok güzel bi paylaşımdı.özellikle ertelemek konsusunda kendimi zayıf görüyoru.dediginiz gibi erteledigimiz işi ilerde yine biz yapıcaz.ve bu ertelenen iş yapacagımzı başka bi iş konusunda sıkıntılara sebebiyet vermekte.teşekkürler.
 
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Paylaşım icin Teşekkürler...
 
asyam

asyam

Kullanıcı
7 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
aydın/kuşadası
her zaman planlı yaşamalıyız ve planlı yaşamak hayatımızın bir vazgeçilmesi olmalıdır bu şekilde yaşarsak daha başarılı ve ve daha mutlu oluruz
 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
4 konudan biri  bi işin içinde olunca o konu aksıyor gerçekten doğru..
 
D

derin_3486

Kullanıcı
7 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bence de en önemlisi ''HAYIR'' diyebilmek..
Yazı güzeldi.. Paylaşım için teşekkürler :)
 
M

M e l i k e

Kullanıcı
11 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
anlamlı bi yazı..
paylaşım için tşkkürler...
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
İyi konu, değerlendirmek lazım.

Bu hayır diyemem mevzu hakikaten tuhaf bir mevzu.
 
A

alpi_282854

Kullanıcı
21 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
SAKARYA
Kendimizi geliştirilebilmek adına yapılması gereken güzel bi paylaşım, sağolasın ;)
 
G

GewezeTosba

Kullanıcı
26 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Erteleme hastalığı çok kötü bir şey.Hayır diyememenin başka bir yolu.peki planlı yaşamı bilmeyen bir insan sıfırdan nasıl başlar ki? he hadi bakalım bak böyle diyolar şunu bunu şöyle yapıcaz  deyip de başlanmıyor herhalde.bu alışkanlığı kazanmak çok güç.O yüzden ailelerin bilinçli bir şekilde çocukluk döneminden aşılaması gerken bir yaşam biçimi.(çok düzensizim çook sorun yaşıyorum bu sebepten) peki çocuk olmayan bireyler bu alışkanlığı nasıl kazanıcak?
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bana bu zamanlar, sabit fikirli insanlar zaman kaybettiriyor.
Göz göre göre hemde, ne diye kaybediyorum onuda anlamış değilim.
Boş ver diyorum olmuyor, vermiyorum olmuyor.

Muallakta bir durum işte.
Du bakalım çok azman kaybettim bu gün.
 
S

spiritualsigns

Gereksiz insanların bendeki ağırlıkları zaman kaybettiriyor bana.....
 
G

GewezeTosba

Kullanıcı
26 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
hayallere dalmakta çok zaman kaybettirir insana  ...
 
Üst