Biyografi okumak ve başucunuzdan ayırmamanız için 3 neden

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Biyografi okumak ve başucunuzdan ayırmamanız için 3 neden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 735 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Biyografi okumak ve başucunuzdan ayırmamanız için 3 neden
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Biyografi okumak ve başucumuzda kalmasıyla ilgili birkaç neden paylaşmak istiyorum. İnsanlar başlarına herhangi bir zorluk geldiğinde sanki bu zorluk sadece onun başına gelmiş hissine kapılıp kendisini gereğinden daha fazla üzebilir hatta çabuk pes edebilir. Tam tersi, başarıdan başarıya koşan insanlar da bu zafer dolu zamanların bir düşüşü olabileceğini akıllarından çıkarabilir.

Baktığımız zaman, tüm bu yaşanılan duygusal geçişler; davranışlarımızı ve ruh halimizi bir hayli etkiler, hayatımıza yön verir ve bizi bir yerden alır bir yere sürükler.

Biyografi Okumak

Ne yaşadığımız olay için “öldüm, bittim” dememek ne de anlamsız bir zafer sarhoşluğu içine girmemek için başımıza gelen küçük olayların daha büyüğünü yaşamış ve sonunda bazı şeyleri düzene sokmuş, cesaret göstermiş, başarıyı da başarısızlığı da tatmış olan insanların hayat hikayelerini okumak, bizim daha sağlıklı kararlar almamızda büyük rol oynayacaktır. Kısacası sıkı bir biyografi okuru olmak bizlerin hayatta duygusal olarak daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Biyografi Okumak için 3 Neden
1- Çabuk Pes Etmezsiniz:Diyelim ki bir işe ya da bir hobiye başladınız. Motivasyonunuz o işin sonucunda yaşayacağınız başarı hissi veya hobi sonucunda elde edeceğiniz keyifti. İlerleyen zamanlarda bir de baktınız ki durum hiç de öyle düşündüğünüz gibi gitmiyor ve pes etme yoluna doğru giriyorsunuz. İşte tam da bu noktada sizinle benzer, başarılı insanların yaşamlarını okumanız, başından geçenleri gözünüzde canlandırmanız, size ilhamınızı, enerjinizi ve motivasyonununuzu geri kazandıracaktır. Hadi o yarıda kalan işler için derin bir nefes alıp tekrar başlayalım!

2- Rahat Olun, İlk kez Sizin Başınıza Gelmiyor:İnternetteki arama motorlarında bir konuyu araştırırken “Şunu mu demek istediniz? ” gibi bir yanıt mutlaka almışsınızdır. Aslında daha önce arama yapan kişiler, sizin aramanızda geçen kelimeleri kullanarak benzer aramalar yapmış ve arama motorları da daha iyi sonuçlara ulaşmanız adına size alternatif sunmuştur. İşte hayatta bir yerde böyledir; yaşadığınız çok üzücü bir olayın sadece sizin başınıza gelmiş olduğunu düşünerek karamsarlık ve depresyon gibi durumlara kendinizi itmiş olabilirsiniz. Aynı internetteki arama örneğinde olduğu gibi hayatta da o sorunu ilk defa siz yaşamadınız; aynısını ya da bir benzerini yaşayan insanlar oldu. Bu yüzden üşenmeyin ve biyografileri inceleyin; ne yapmışlar, bu durumu nasıl lehlerine çevirmişler… Okuyup, izleyip, dinleyip ona göre aksiyon alın.

3- Farklı dünyalar ve farklı hayatlar var:Parasıyla, ünüyle veya zenginliğiyle kendini dünyanın en mükemmel insanı sanan insanları hep garip karşılamışımdır. Yakın ya da uzak tarihte büyük başarılar elde edilmişken, hüsranların ardından küllerinden yepyeni hayatlar doğmuşken veya her gün yepyeni başarılar yaşanıyorken, yeni rekorlar kırılıyorken, krizler aşılıyorken kısacası dünya dönüyorken insanın kendisine egodan kaleler yapıp içinde yaşaması ne acı! Oysa insan ünlü bir müzisyenin, bir bilim adamının, girişimcinin veya bir ressamın hayatını okusa, yaşadığı hayatın gayet olağan olduğunun daha çabuk farkına varacaktır.

Biyografi Okumak Bize Ne Kazandırır?
Biyografi okumak bize ne kazandırır sorusuna cevaben üstte yazdıklarım size yeterli gelmediyse birkaç madde daha ilave etmek isterim. Bu başlıkları iyi düşünün. Çünkü okumanız için birçok neden bulacaksınız.

  • Biyografi okumak hayat dersleri kazandırır
  • Biyografiler bizi tarihle tanıştırır ve birçok deneyime şahit olmamıza neden olur
  • Biyografiler kendimizi tanımamızı hatta kendimizi keşfetmemize neden olur
  • Biyografi kitapları başarısızlıklarla yüzleşmemizi sağlar
  • Biyografiler genel kültürümüzü geliştirir
  • Biyografi türleri kolay okunabilen kitaplardır
Biyografi Kitabı Tavsiyeleri
Sizlere en çok satan, okunan, internet üzerinden indirilen ve istatistiki olarak göze çarpan biyografi kitabı önerileri vermek de istiyorum. KitapYurdu‘nun bu anlamda kitap hazinesi geniş. Tabi ki benzer kitapları birçok kitap evinden de bulabilirsiniz.

  1. Sol Ayağım
  2. Bir şizofrenin günlüğü
  3. Kuğunun son şarkısı
  4. Einstein
  5. Proust
  6. Acz
  7. Kağıtlar
  8. Artık Biliyorum
  9. Dertli Dolap
  10. Büyük Ressamlar
Demem o ki okuyun, her şeyi okuyun ama biyografiyi en çok! Yaşam kalitenize ve bakış açınıza olası katkılarını düşündüğünüzde, umarım size mentörluk edebilecek, azminizi artıracak, sizi rahatlatacak ve bakış açınızı genişletebilecek hikayeler bulmuş olursunuz.

Yazan ve Kaynak : Çağla AKYAVAŞ, Öğrenci Kariyeri
 
Üst