Bir varmış, bir yokmuş… Bir Sevgililer Günü varmış… !!

  • Konbuyu başlatan lostcontrol
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde lostcontrol tarafından oluşturulan Bir varmış, bir yokmuş… Bir Sevgililer Günü varmış… !! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,654 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Bir varmış, bir yokmuş… Bir Sevgililer Günü varmış… !!
Konbuyu başlatan lostcontrol
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
L

lostcontrol

Kullanıcı
24 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Eski çağlardan sevgililer günü gelenekleri; Sevgililer gününü kim nasıl kutlardı, nasıl hediyeler verilirdi??

     Hristiyanlık dini öncesi Roma da 15 Şubat günü adına ‘Lupercalia Festivali’ denilen bahar bayramı kutlanıyordu. Festivalin arefesi 14 Şubat günü tüm tanrıların ve tanrıçaların kraliçesi aynı zamanda kadınların ve evliliklerin tanrıçası Juna onuruna törenler düzenlenirdi. Gençler festival gününü arefe günü seçtikleri eşleriyle eğlenerek geçiriyorlardı.

Eşlerini nasıl seçtiklerine gelince; Romalı genç kızların isimlerini yazdıkları kavanoza konulan küçük kağıt parçalarını çeken genç Romalı erkekler üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı. Lupercalia Festivali, biri Çobanların ve Sürülerin Tanrısı Lupercus, diğeri Bereket Tanrısı Faunus olmak özere iki Roma tanrısının onuruna düzenleniyordu. Diğer bahar festivallerinde olduğu gibi amaç, bir yıl boyunca işlenen günahlardan arınmak, tarlaların verimini, insanların doğurganlığını arttırmaktır.


     **16. Yüzyıl'da ise sevgililer birbirlerine aşklarını simgeleyen küçük hediyeler verirlermiş, rivayet o ki, en popüler hediye de eldiven ve çorap bağıymış. Bu hediyeler arasında bir tanesi var ki, epey konuşulmuş. Bir denizcinin sevgilisine verdiği korse. Denizci tahtadan oyma bir çerçevenin içine korseyi koymuş, çerçeveyi de kalpler, çiçekler ve denizcinin de bir kabartması ile süslemiş.

    **Eski zamanlarda gençler Sevgililer Günü’nde yolladıkları kartları kendileri yaparlarmış, kartlar kağıt dantellerden, incecik aynalardan ve parfüm keseciklerinden yapılırmış. Yani el emeği göz nuruymuş Sevgililer Günü.
Orta çağda ise "Sevgililer Günü"nde bir sevgili bulmak için kura çekilirmiş. Bir genç kız, kendisine eş bulabilmek için, o yıllarda ortalıkta dolaşan yerel soytarılarla anlaşmalıymış. Nedeni ise çok basit. Çünkü kurayı soytarı çekermiş, genç kız da istediği veya sevdiği erkeğin adını bir kağıda yazarak soytarıya verir ve kasabanın yıllık çekilişine katılırmış.Amaç, sevilen erkeği kazanmak...!


 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Valla bana göre "sevgililer günü, anneler günü, babalar günü " saçma ve gereksiz gelmekte.
Bugüne kadar ki ilişkilerimde, hiç bir zaman sevgililer gününde buluşmadım.
Önemli olan, bir şey gördüğümüzde, aklımıza o an " bunu sevdiğime alayım, hoşuna gider" diyerek alınan bir hediye var ise daha anlamlı; tabi bana göre  :)
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bence amacından çıkmış olup, ticareti canlandırmaya yönelik,abartılarak insanların önüne sunulan bir gün haline gelmiştir.
 
Üst