Bir Sinema Filmine Gitmenizdeki Ana Etken Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senarist081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
karamsar bir durum benim için
öyle yönetmenler olur(peder jackson,spielberg) filmine gitmeden olmaz
öyle oyuncular olur(AL PACİNO,hugh jackman,EVA GREEN) filmine gitmeden olmaz
öyle seneryolar olur(yüzüklerin efendisi,MATRİX,godfather gibi)filmine gitmeden olmaz

Öylede filmler olur recep ivedik gibi.
Gittiğine pişman olursun vesselam ben oldum ne yalan soyleyeyim şimdi

Herkesin seyir zevki ve yorumu farklıdır..Kimimizin beğenerek izlediği bir film bir diğer kişiye sıradan gelebilir bu da gayet doğaldır yani..Zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya.. :)

Adından çok söz edilen filmler, ister istemez kamuoyunda bir beklenti oluşturuyor ve "mükemmel ötesi olmalı1 gibi bir önyargıyla gidilince, beğenilebilecek film bile beğenilmiyor.
Cem Yılmaz'dan örnek vermek isterim.
G.O.R.A'dan çıkanlar, "komik bile değildi yav!" gibi eleştirilerde bulunmuşlardı.
Ailemizden filmi ilk izleyen, ilk haftasında kızım oldu ve bana şunu söyledi; "Anne 10 tane yerinde ve harika espri var, sen beğenirsin filmi." :)
Komik bulmayanlar, Cem Yılmaz'ın insanları sürekli güldürmesi gerektiğine şartlandıkları için komik bulmamışlardı sanırım.

Komik bulmayanlar, Cem Yılmaz'ın insanları sürekli güldürmesi gerektiğine şartlandıkları için komik bulmamışlardı sanırım.

Bu yorumunuza katılıyorum..Şartlı refleks desek yerinde olur mu bilmiyorum bu deyim için.. :-\

senarist081' Alıntı:

Herkesin seyir zevki ve yorumu farklıdır..Kimimizin beğenerek izlediği bir film bir diğer kişiye sıradan gelebilir bu da gayet doğaldır yani..Zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya.. :)

Yine yanlış anlamışsın senarist ben kimsenin zevkine bişe demedim.Banane.
Evet dogrudur zevler tartışılmaz.
Ben o filmin illa bana bunu söleticeksiniz BERBAT oldugunu söylüyorum.
Kısa ve net belki başkalarına oscar lık gelebilir oda o başkalarının sorunu vesselam.

Kısa ve net belki başkalarına oscar lık gelebilir oda o başkalarının sorunu vesselam.

Korsan seni yanlış anladığımı düşünüyorsun ama düşündüğün gibi değil aslında..Benim anlatmak istediğim,her sinema izleyicisinin bakış açısının bir olmadığıyla ilgiliydi..Açıkcası ben de fikrimi beyan edecek olsam,bu filmde kayda değer bir kurgusal olay,seyir zevki yaşamadım..Maskeli Beşler Kıbrıs bana daha çok zevk verdi şimdi ne yalan söyliyeyim.. :)

senarist081' Alıntı:

Korsan seni yanlış anladığımı düşünüyorsun ama düşündüğün gibi değil aslında..Benim anlatmak istediğim,her sinema izleyicisinin bakış açısının bir olmadığıyla ilgiliydi..Açıkcası ben de fikrimi beyan edecek olsam,bu filmde kayda değer bir kurgusal olay,seyir zevki yaşamadım..Maskeli Beşler Kıbrıs bana daha çok zevk verdi şimdi ne yalan söyliyeyim.. :)
Valla bilmem ben benden bir önceki arkadaşımın harika yorumuna kendimce bi atıfta bulundum.
O yorum harika idi teşekkür ediyorum buradan kendisine.

Geri