Bir hafta niçin 7 gündür?

prenses_o6

Kullanıcı
Babilliler 7 günlük haftayı zaman birimi olarak kullanıyorlardı. İlk çağlarda bilinen
beş gezegen ile güneş ve ayın sayısı nın 7 oluşu bu sayıyı gizemli ve uğurlu kılıyordu. Daha sonra dinlerde göğün 7 kat oluşu ve doğadaki ana renk sayısının 7 oluşu, müzik notalarının 7 oluşu sayının önemini daha çok belirtti.  Daha sonra Fransa takvim yapısını değiştirerek hafta sayısını 10 yaptı ama kabul görmedi. Rusya 5 günlük hafta uygulamasına geçti, o da tutulmadı. Sonunda yine hafta 7 gün olarak kaldı.

ilginç... evet
paylaşımınız için teşekkür ederim. nedenini öğrenmiş oldum..

dört elementi kuşatan duyusal güçlere karşılık gelen maddi dörtlemeyle(hava:zeka,ateş:irade,su:duygular,toprak:ahlak)birlikte yaratıcı ilkelerin üçlüğünü(aktif zeka,pasif bilinçaltı ve işbirliğinin düzenleyici gücü)içerir 7.mısırda cennete giden 7 yol ve cennetlik 7 inek vardı.7 nin çekiciliği bence,,sadece eklemek istedim 7 sayısıyla ilgili olarak :)

hmmm ilginçmiş..bişeyler öğrenmiş oldum ne mutlu bana ve sizlere...
teşekkür ederim herkese..

ne demek...bi nebze bişeylere faydalı olduysam ne mutlu bana.Sizinde güzel yorumlarınız için teşkler arkdaşlar....

ya ama gercekten de öle hatta kalplerleye eklemiştim :) inanmassan kalplerle açıldığında bakarsın hıh

hmm az çok tahmin etmiştim doğayla ilgili bişeyler olduğunu..
teşekkürler prenses!! ;)

Geri