BİLİNMEYEN SENDROMLAR

  • Konbuyu başlatan gokhankonuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde gokhankonuk tarafından oluşturulan BİLİNMEYEN SENDROMLAR başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,201 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı BİLİNMEYEN SENDROMLAR
Konbuyu başlatan gokhankonuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan spiritualsigns
G

gokhankonuk

Kullanıcı
7 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
ankara
Sendromlar

Sendrom, kökeni ve durumu tam olarak belli olmayan psikolojik bozukluk olarak adlandırılabilİR.

Capgras sendromu: Kişinin kendisinin,eşinin,yakınların ve önemli kişilerin eşlerinin yaratılarak,gerçeklerinin yerlerini aldığı şeklindeki bir sanrı (hezeyan)dır. Sanrısal bozukluk (paranoya) hallerinde görülür.

Cotard sendromu (yadsıma sanrısı): Kişi yoğun bir şekilde ölüm, herşeyin mahvolduğu (ailesinin yok edildiği, parasız ortalıkta bırakıldığı gibi), vücudunun çalışmadığı (hatta organların çürüdüğü) düşünceleri içindedir. Ağır depresyonlar ve psikoz durumlarında gözlenir.

Ganser sendromu (saçmalık sendromu): Kişi sorulan sorulara tam değil ama yakın yanıtlar verir. Belirtiler bir süre sonra kaybolabilir, bilinçteki dalgalanma ile birlikte. Örneğin 3 kere 4 kaç eder sorusun13 yanıtı verebilir. Kafa travmaları sonrası, aşırı yorgunluklar bazen de şizofrenilerde gözlenir.

Munchausen sendromu: Kişi kendi sağlık durumu ve sosyal koşulları ile ilgili olarak sürekli olarak gerçekdışı bilgiler verir. Ancak bunu bir maddi çıkar sağlamak için yapmaz. Çeşitli hastalıkları taklit ederek, ameliyatlar olabilir. Bunun genel olarak dinleyicileri inandıracak şekilde olmayan şeyleri anlatma,sürekli olarak bir yalan üretiminin olduğu durumuna pseudologia fantastica adı verilir.

Porto-Rikolu sendromu(dövüşme hastalığı): Kişinin bir sıkıntı ya da bir ruhsal yakınmasın (olasılıkla paranoid sanrılar etkisi ile çevreye zarar verme isteği) olması ile başlayan karşısına çıkana vurması, dövmesi ile beliren bir durumdur. Dürtü kontrol bozuklukları, sanrısal bozukluk ve bazı kişilik bozukluklarında gözlenir.

Pseudocyesis: Kişi hamile olmamasına karşın, gebeliğin belirtilerini hissedip ( karın ve göğüslerde ağrı,karında büyüme, aşerme gibi), hamile olduğuna inanır.

Don Juanizm: Karşısına çıkan kişilerle devamlı olarak cinsel ilişkide bulunarak, o kişileri adeta bir eşya yerine koyan, bu cinsel girişimlerden gene de sıkıntı duyan, sık bir şekilde eş değiştiren kişiler anlatılmak istenir. Kadınlarda görülen şekline nymphomania denir.

De-clerembault sendromu (Erotomani): Kadınlarda gözlenen, genellikle kendisinden daha yüksek sosyokültürel düzey ve kendinden daha yaşca büyük hatta şöhretli, meşhur kimselerin kendisine aşık olduğu şeklinde bir düşünce içeriğinin olduğu durum. Sanrısal bozukluğun erotomanik tipinde gözlenir.

Cain (kabil)/kardeş kompleksi: Kardeşe karşı rekabet, saldırı hatta öldürme hisleri ile giden durum. Kabil ve Habil Adem ile Havvanın oğulları olup,oğullarından biri diğerini öldürmüştür.

Herakles kompleksi: Babanın çocuklarından nefret etmesi ile seyreden duygusal karmaşası olarak tanımlanmıştır.

Jocasta kompleksi: Annenin oğluna hastalık derecesinde ve tüm ruhsal doyuma erişildiği aşırı bağlılığı.

Medea kompleksi: Eşinden nefret eden annenin bunun acısı çıkarmak ve kocasından hıncı almak için çocukları öldürmek istemesi ya da nefret etmesi.

Orestes kompleksi: Kişinin annesini öldürme isteği olarak tanımlanmıştır..
 

   
   
MUTLU BİR GÜN DİLEGİYLE....:)

 

 
S

Sorular__

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
bursa
ne kadar ilginç tesekkur ederım :)
 
B

bir dost

Kullanıcı
19 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Konya
tşk.ne kadar fazla çeşit varmış,şaşırdım doğrusu ???
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Abi nerden çıkıo bunlar anlamadımki.
Ne kompleksler varmış yav, nasıl isimler, nasıl tanımlar anlamadım gitti.
Yani arada tüm insanlığı linç edesim gelio.


Korsanus kompleksi: İnsanları yok etme isteği olarak tanımlanmıştır. ( Ben tanımlıyorum) :d
 
Üst