Bilgisayar Kullananların Dikkatine

  • Konbuyu başlatan agokalper
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde agokalper tarafından oluşturulan Bilgisayar Kullananların Dikkatine başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,607 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Bilgisayar Kullananların Dikkatine
Konbuyu başlatan agokalper
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hayalhane
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
İşte aşırı bilgisayar kullananları bekleyen tehlike.

Bilim adamları, bilgisayar başında geçirilen uzun ve sağlıksız saatlerin 9 binden fazla rahatsızlığa sebep olduğunu bildirdi. 

ABD'nin Ohio eyaletindeki Nationwide Çocuk Hastanesi doktorlarının yaptığı araştırma sonucunda, 9 bin hastalıktan bir kısmının acil servislerde tedavi edildiği ortaya çıktı. Araştırma ekibinden doktor Lara B. McKenzie, başlıca rahatsızlıkların, sırt ağrıları ile bileklerde karıncalanma, uyuşma gibi belirtilerle ortaya çıkan 'karpal tüneli sendromu' olduğunu söyledi. McKenzie, zaman zaman kesikler, incinmeler, şişlikler, kırık ve çıkıklarla da karşılaşıldığını dile getirdi.

Bilim adamları, bilgisayara bağlı hastalıkların 1994 yılında sadece 1267 olduğunu, ancak geçen 15 yılda bu sayının hızla arttığına dikkat çekti. Kırıklarla karşılaşılan vakaların yüzde 50'sinin, bilgisayarı bir yerden başka bir yere taşırken gerçekleştiği kaydedildi.

Son 13 yılda sadece ABD'de, yaşları 1 ile 83 arasında değişen 75 bin kişi, bilgisayar kullanımından kaynaklanan rahatsızlıklar nedeniyle hastanelerin acil servislerinde tedavi gördü.

Bilgisayardan en fazla çocukların olumsuz etkilendiğinin altını çizen Lara B. McKenzie, küçük yaştaki kullanıcıların kendilerine göre büyük koltuklarda oturmamaları ve riskli elektrik aksamdan da uzak tutulması gerektiğini aktardı.

kaynak:internethaber
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Evde 4 kullanıcı var ama bu uyarıya gerek yok,yerinde ve yeterince zaman geçirik kalkmasını biliyorlar.....
 
N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
bende çok zman geçiriyorum elimde değil aklım hep onda kalıyor napıyım
 
H

hayalhane

paylaşım için teşekkürler,buda çok önemli birşey nasıl olsa ??? ???
 
Üst