Bilgisayar bunu da yapacak!

  • Konbuyu başlatan ilhanozcan
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde ilhanozcan tarafından oluşturulan Bilgisayar bunu da yapacak! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,356 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Bilgisayar bunu da yapacak!
Konbuyu başlatan ilhanozcan
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dejavu_erte
I

ilhanozcan

Kullanıcı
22 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kahramanmaraş
Hayal gerçek oldu. Artık dert bitti. Bilgisayarlar bizim yerimize yapacak. Hem de yazılım çok yakında piyasada.
Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, yazılım şirketi CTD’nin, Intel’in en son teknolojilerini kullanarak artık Türkçe konuşmayı bilgisayarlara aktarabileceğini bildirdi.

Yazılım firmalarını doğru teknolojiler kullanmaya yönlendirdiklerini ve yazılım şirketi CTD’nin, konuşma ve tanıma üzerine çalıştığını anlatan Ertem, şöyle dedi:

BİZ KONUŞACAĞIZ BİLGİSAYAR YAZACAK

“Hep bir hayalimiz vardı; biz konuşacağız, bilgisayar yazacak. Artık bu gerçek olacak. Bizim en son teknolojilerle, geliştirdiğimiz ürünlerle performans o kadar arttı ki CTD, şu anda yeni bir ürün sunuyor.

CTD, bizim en son teknolojilerimizi kullanarak artık Türkçe konuşmayı bilgisayarlara aktarabilecek. Siz Word’ü açacaksınız, konuşacaksınız, o yazacak.

SİSTEM EYLÜL VEYA EKİM'DE GELİYOR

Eylül veya Ekim aylarında Türkiye’deki tekno marketlerde bu ürünü görebileceksiniz. Türkiye’de bunu ilk defa yapan bir şirket var. Yakında bir kaç farklı dile çevirerek yapacak, Türkçe konuşacaksınız, İngilizce yazacak, onun için de çalışıyorlar. Bu şirket, diğer dilleri de buna ilave ederek, Türkiye’den Intel bünyesinde dünyaya yayılacak. Intel, bu tip iyi yazılımları bulduğu zaman dünyaya satışına destek olmaya çalışıyor, katalogunda yer vererek satılmasını sağlıyor.”

kaynak:internethaber
 
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Vaybee .. yakında bizim yerimize bilgisayara nefes de aldırırlar böyle giderse ???
 
Ç

çiçek

Kullanıcı
4 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
dogru dıosun cidden  :/
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
İyimiş zaten yazmak bana zor geliyordu birde hep atladığım noktalama işaretlerinede benim yerime dikkat ederse süper olur.
 
M

muraturkom

biz orada burada vakit öldürürken adamlar geceleri sabaha kadar yeni icatlar yapıyorlar.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Sanki yazmayı çok beceriyormuşuz gibi.
Ama bak şu açıdan iyi olucak pc bizim adımıza copy paste yapamıcak:d İlla cümleleri biz kuruyor olucaz. Belki yazmayı iyice unuturuz ama cümle kurmayı öğrenmemize yardımcı olabilir.
Keza uzunnnn zamandan bir çok insan başkalarının cümleleri ile kendilerini hayatı insanları doğayı vs vs vs  ifade edioda.
En olumlu yönü bu olsa gerek.
 
S

spiritualsigns

ama benim elimle dilim bir değil ki.... bazen dilim dil ucundan söyler... elim hakikatleri yazar... sağlamdır.... dilime yansımaz çoğunluk o sağlamlık.... ben yazmayı seviyorum abi...

birde çıkmışlar yeni birşeymiş gibi lanse etmişler olayı.... millet uzaya çıkıp yerleşim kuracak yaşam uzayda normal bir hale gelecek biz uzaya mekik fırlatacağımız gün devletin eskimeyen demirbaşları büyük bir törenle füzenin düğmesine basacak... bizde işler böyle.... bilime teknolojiye bu kadar değer veriyoruz.... gavurun 20 yıl önce yaptığı teknoloji bize yeni gelmiş bas bas bişi bulduk diye haykırıyoruz.... bizde ne dimağlar var buluşları araştırmaları ve bilgisiyle dünyayı sarsacak... ne yazık ki yıldırma politikası her yerde var... beyin göçü kaçınılmaz işte... anlamıyorum ben hiç anlamıyorum....

konu nereden nereye geldide... demek oluyor ki kurumsal anlamda ve mahkemelerde epey bir işe yarar bu...

birde ben bir haber vereyim o zaman okumayı sevmeyenler için jaws diye bir program var belirlediğiniz herşeyi size okuyor sesli olarak... buda amerikan teknolojisi ama türkçe biliyor valla...
 
D

dejavu_erte

Kullanıcı
26 Ağu 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aslında Telefonların bas konuş sisteminin biraz daha komplike hali. sesimize dayanabilecek hassas mikrofonlar olduğu zaman, zorlanmak hiç de olası değil. Yalnız tek sorun, düzgün lügat yüklenmiş makinemize, söyleneni yazdırabilecek edebiyata sahip olabilmektir. O da teknolojinin düzeltemeyeceği insan beynini geliştirmekle mümkün  ;D
 
Üst