Beyni genç ve zinde tutma stratejileri!..

  • Konbuyu başlatan superisi23
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde superisi23 tarafından oluşturulan Beyni genç ve zinde tutma stratejileri!.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,309 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Beyni genç ve zinde tutma stratejileri!..
Konbuyu başlatan superisi23
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GTRST_ZEKİCİ
superisi23

superisi23

Kullanıcı
30 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Beyni Genç ve Zinde Tutma Stratejileri   
Yaşın ilerlemesiyle birlikte belleğimiz de zayıflamaya başlar, yakın geçmişte olan olayları bile hatırlayamaz oluruz. Oysa bulmaca çözmek, kitap okumak gibi basit aktivitelerle beynimizi genç tutabiliriz. Gençliğinizdeki belleğinizi beyin egzersizleri ile ileri yaşlara kadar koruyabilirsiniz. Yaşlanmayla birlikte belleğin zorunlu olarak kötüleşeceği söylentilerine inanmayın. Can sıkıntısı ve monotonluğu yaşamınızdan çıkarın. Değişiklik beyni besler. Çeşitli konularla uğraşın, yeni bilgilere açık olun. Arada sağ el yerine sol elinizi kullanın. İşinize her gün aynı yolu izleyerek gitmeyin. Değişik türde müzik dinleyin...











    Gençliğinizdeki belleğinizi beyin egzersizleri ile ileri yaşlara kadar koruyabilirsiniz. Yaşlanmayla birlikte belleğin zorunlu olarak kötüleşeceği söylentilerine inanmayın.
      Can sıkıntısı ve monotonluğu yaşamınızdan çıkarın. Değişiklik beyni besler. Çeşitli konularla uğraşın, yeni bilgilere açık olun. Arada sağ el yerine sol elinizi kullanın. İşinize her gün aynı yolu izleyerek gitmeyin. Değişik türde müzik dinleyin. Değişik markete, değişik lokantaya gidin.
      Stres düşünme yeteneğini yok eder ve sizi yaşlandırır. Stresle birlikte salgılanan stres hormonu kortizon hatırlama yeteneğini zayıflatır. Stres hormonu aptallaştırır, beynin bellekle ilgili bölümündeki hücrelere zarar verir. Stresle baş etmeyi öğrenin. Yoga ve meditasyon egzersizleri stresi yok eder, yaratıcılığı artırır, depresyonu önler ve yaşlanmayı geciktirir.

    Yaşlanmaya bağlı yıkımdan çok, özellikle beyin egzersiz eksikliği bellek zayıflamasından sorumludur. Amerika'da yapılan bir araştırma, zihinsel performans yeteneğinin beyin egzersizi yetersizliğinde 30 yaşından başlayarak azalabildiğini göstermiştir. İşleyen demir ışıldar, işlemeyen paslanır.
    Spor, beyin kan dolaşımını iyileştirir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Beyninize yeterli oksijen ve hayati maddeleri sağladığınız sürece beyin sağlığınızı korursunuz.
      Beyninizin de besine gereksinimi var. Vitamin B kompleks, Lesitin ve kromdan oluşan zengin beslenme iyi bir bellek için gereklidir. B vitaminleri tam tahıl ürünlerinde vardır. Lesitin yumurtada boldur. Günde 200 mcg krom gençleştirici DHEA hormonunun düzeyini yükseltir. Genel olarak tam tahıl ürünlerinin hepsi, deniz balıkları (somon, morina) beyin için yararlıdır. Ayrıca ginko biloba da bellek ve konsantrasyon için yarar sağlar.
        Her gün bilmece çözme, lisan öğrenme gibi aktivitelerle belleğinize egzersiz yaptırın.
    İyi uyku gençlik pınarıdır. Uykuda hücreler, doku ve organlar kendini yeniler. Büyüme hormonu, melatonin gibi gençlik hormonları uykuda en yüksek düzeyde salgılanır. 7 ile 8 saatten az gece uykusu her gece olduğu taktirde sağlık sorunlarına yol açar.
        Daha önce zarar görmüş beyin hücreleri bile eksik hormonların (östrojen, testesteron, DHEA, progesteron, pregnenolon) replasmanı ile yenilenebilir. Bu hormonların salgılanmasını beyin düzenler ve hepsi düşünme ve bellek yeteneğini etkiler. 

 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Lütfen nereden alıntı yaptıysak yazıların altına ekleyelim arkadaşlar.
Teşekkürler.
 
Üst